סרטי תדמית איתנו כבר הרבה שנים, ומשמשים כאמצעי שיווקי עיקרי לקידום עסקים. עם השנים, נוצרו הרבה מאוד מיתוסים, אשר גורמים לעסקים לשלם סכומים משמעותיים על כל הפקה, ובנוסף מרתיעים עסקים קטנים מלהשתמש באמצעי שיווקי חשוב זה.
החלטנו, לשתף את ציבור לקוחותינו, במיתוסים הרבים שנוצרו עם השנים, ולהציג את המצב בפועל:
מיתוס 1- סרט תדמית חייב להיות יקר על מנת שיהיה מרשים
האמת: זה נכון, אבל לא בטוח שזה מה שחשוב. על מנת ליצור סרט "מרשים" חייבים להשקיע, הן במספר המשתתפים בסרט, הן בימי צילום והן בעריכה מורכבת הכוללת הרבה מאוד גרפיקה דינאמית. אבל, האם באמת הלקוח צריך סרט "מרשים", או אולי עדיף סרט "יעיל", סרט שייצור אמון בין הלקוח לבין העסק, ובהכרח יוביל לתהליך מכירה? סרט "יעיל" לא בהכרח יקר. חשוב להשקיע בכתיבת תסריט שיהיה מסוגל להעביר את המסרים העיקריים של העסק בצורה טובה. לכך- לא נדרשת השקעה משמעותית. ניתן לעשות זאת אפילו לעסקים קטנים בעלות של כ- 2,000 ₪
מיתוס 2- הסרט צריך להיות ארוך ומקיף, על מנת להציג את היכולות הרבות של החברה
האמת: ממש לא, להיפך. הלקוחות כיום מאוד קצרי רוח. חייבים לתפוש אותם כבר בשניות הראשונות של הסרט, ואז יש אולי סיכוי טוב שהם יישארו לעוד כדקה, ומכסימום לשתי דקות. בזמנים קצרים אלה, חייבים להתמקד במספר מצומצם של מסרים, ואפילו במוצר בודד. עלות הפקת הסרטים כיום ירדה משמעותית, ולכן עדיף להפיק מספר סרטים קצרים וממוקדים, כך שכל צופה/לקוח פוטנציאלי יצפה רק במה שמעניין אותו, ולא יותש בסרט ארוך ולא ממוקד
מיתוס 3- סרטי אנימציה יותר זולים מסרטים המצולמים בוידאו
האמת: ממש לא. ישנם סרטי אנימציה, המבוססים עם Templates מוכנים, באיכות ממש נמוכה ומאוד כלליים, שעדיין על מנת להתאים אותם לצרכים של הלקוח, לשלב קריינות מקצועית (או אפילו כמה קריינויות של שחקנים מקצועיים, בהתאם למספר הדמויות האנימטיבית), וכותרות להדגשת מסרים עיקריים, מגיעים לעלויות של הרבה מאוד אלפי שקלים, מה עוד שהתוצאה באיכות ירודה יחסית. סרטי אנימציה איכותיים עולים עשרות אלפי שקלים. סרטים המצולמים בוידאו, ובמיוחד אם מדובר בצילומי High Definition, נראים מאוד מקצועיים, גם כאשר מדובר בסרט שהופק בעלות של אלפי שקלים בודדים. היתרון החשוב הנוסף הוא שבאמצעות סרט וידאו אני נחשף לעסק, למוצריו ולמנהליו, בעוד שאנימציה הוא סרט סתמי כללי, אותו כל חברה יכולה להפיק, והסיכוי שסרט אנימציה יגרום לתהליך מכירה הוא נמוך יחסית, גם אם הושקעו עשרות אלפי שקלים בהפקה
האמת: ממש לא. בשל ערוצי השיווק המגוונים, החל מאתר אינטרנט, רשתות חברתיות, בלוגים מקצועיים, ועד לפרסום בטלוויזיה ובכנסים מקצועיים, חייבים להתאים לכל מדיה את הסרט השיווקי שלו. מכיוון שעלות הפקת סרטים פחתה מאוד בשנים האחרונות, עדיף להפיק סדרת סרטים, כאשר כל סרט מותאם למדיה שבו הוא אמור להיות מוצג. כמובן שניתן להשתמש באותם חומרי גלם מצולמים, כאשר השינויים המהותיים במוצעים בעריכה, בהתאם לתסריטים השיווקיים של כל מדיה. גם אם עלות הפקת סדרת הסרטים יותר גדולה מהפקת סרט אחד ארוך ומקיף, מובטח לכם שרק דרך סדרת הסרטים המטרות השיווקיות יושגו בכל מדיה, בעוד שבסרט ארוך ומקיף שיעור הצפייה יהיה נמוך ביותר.
מיתוס 5- חברת ההפקה צריכה להתמחות בתחום שבו רוצים להפיק את הסרט
האמת: ממש לא. כאשר מעוניינים להפיק סרט, אין כל כך משמעות לתחום הספציפי בו רוצים להפיק את הסרט. חשוב לעבוד עם חברה דינאמית, עם תסריטאים וחוקרי שוק עם ראש טוב, המסוגלים לנתח את הבידול העסקי של החברה, ולהציג פתרונות יצירתיים ושיווקיים מעניינים. במידה ועובדים עם חברה שהתמחתה בעבודה מול התחום הספציפי, היא עשויה להיות מקובעת, ולהציע פתרונות שבלוניים שמאוד דומים להפקות של חברות מתחרות, כך שהצופה יתקשה להבין את הבידול של העסק המוצג בסרט שלכם.
מיתוס 6- סרט ב- HD יהיה מאוד כבד, ויתקע כשיוצג ביוטיוב
האמת: ממש לא. טענה זו הייתה נפוצה עד לפני כשנה. כיום, גם שיטות הדחיסה של קבצי וידאו מאוד השתפרו, וניתן בקובץ יחסית קטן להציג סרטי וידאו ב- HD באיכות מדהימה. בנוסף, גם יוטיוב השתפרו מאוד, וכיום מאפשרים הצגה דינאמית של סרטי הוידאו, בהתאם למדיה שבה צופים בסרט באותו רגע, כולל תמיכה בטלפונים חכמים באיכויות מדהימות, וללא כל תקיעות תוך כדי צפייה בסרט.
מיתוס 7- הלקוחות הכי טובים נמצאים ברשתות החברתיות
האמת: ממש לא. אכן מיתוס שנדחף על ידי פייסבוק, גוגל פלוס ו- LinkedIn. כל הרשתות החברתיות נועדו לצירוף של שעשוע, חיפוש מידע או חיפוש עבודה. מאוד נדיר שמי שמחפש לרכוש מוצר מסוים, יחפש אותו דווקא ברשת חברתית. חיפושי הקנייה המשמעותיים ביותר היו ועדיין דרך גוגל. כלומר, אם אתם מעוניינים לרכוש לקוחות, ולהגדיל את מחזור המכירות שלכם דרך הפקת סרט, תוודאו שהסרט מותאם לאתר הבית של העסק, ותדאגו לקדם את האתר בגוגל. ניסיון להתאים את הסרטים לרשתות חברתיות, וגיוס לקוחות דרכן, הוא נמוך משמעותית ביחס לגוגל.
מיתוס 8- מעורבות הלקוח בתהליך ההפקה סרט לעסק מקצרת תהליכים
האמת: ברוב המקרים- נכון מאוד. אין ספק שמעורבות של הלקוח בהפקה בהחלט יכולה לקצר תהליכים, ולאפשר הפקה גם יותר איכותית, המותאמת לצרכים של הלקוח, ובעיקר- בלוח זמנים קצר יחסית. אבל, צריך להיזהר ממעורבות יתר. חברת ההפקה והלקוח צריכים להגדיר מראש את שלבי העבודה, ובאיזה שלב הלקוח מעורב, כולל אישור של אותו שלב. בכל מקרה, המצב הגרוע ביותר הוא כאשר הלקוח נדרש לאישור רק של הגרסא הסופית אחרי עריכה. בשלב הזה קשה מאוד לבצע שינויים, ועלול להיגרם לכל הצדדים תסכול רב.
מיתוס 9- אין משמעות לנושא זכויות יוצרים באינטרנט (הכול בחינם!)
האמת: ממש לא, להיפך. כל חומר שהועלה ליוטיוב הוא הקניין של זה שהעלה אותו (בהנחה שהוא הבעלים החוקי של אותו קניין). לאף אחד אין זכות להעתיק, או להשתמש בחומרים אלה, ללא תשלום לבעל הקניין. מעבר לכך ששימוש לא חוקי בקניין עלול לגרום ליוטיוב להסיר את הסרט מהאתר, מי שמעלה חומרים שלא שולמו עליהם זכויות יוצרים, חשוף לתביעות בהיקפים מאוד משמעותיים. כבר שמעתי על עסקים שנסגרו עקב תביעות שכאלה. מאוד מומלץ להשתמש רק בחומרים ששולם עליהם זכויות יוצרים, או כאלה שמוגדרים Royalty Free (לא נדרש לשלם זכויות יוצרים, אלא רק לתת קרדיט לבעלים המקוריים)
מיתוס 10- סרטי תדמית לא מתאימים לעסקים קטנים
האמת: ממש לא נכון. כיום כל עסק ממש חייב סרט תדמית לעסק, על מנת ליצור לעצמו חשיפה לציבור שמעדיף לצפות בסרט קצר ומעניין, מאשר לקרוא עמודים רבים באתר אינטרנט. בנוסף, עלות ההפקה של סרטים בשנים האחרונות ירדה באופן משמעותי. ניתן כיום להפיק סרט מקצועי, שיציג בצורה טובה את העסק, בעלות של כ- 2,000 ₪. ברור שעלות כזו מתאימה גם לעסקים קטנים.
לסיכום, ישנם הרבה מאוד מיתוסים בתחום הפקת סרטי תדמית, שלצערי- רובם לא נכונים, מטעים וגורמים ללקוחות לבזבז כסף, בלי להשיג את המטרה שלשמה הם מפיקים את הסרטים. הפקה נכונה של סרטי תדמית, נותנת לעסקים את אחד הכלים החשובים ביותר מבחינה שיווקית.
חברת אקולוג'יק פתחה תוכנה מתקדמת אשר מאפשרת סינכרון גלובלי של סחורה חקלאית, מהמגדל הבודד ועד לרשתות שיווק בין לאומיות. בעבר, היה מקובל להפיק לתוכנות ולאפליקציות חדשות סרטוני תדמית קצרים באנימציה. אבל כיום, אנחנו חיים בתקופה בה אנשים הפכו לדי ספקניים, שחוששים מאוד מעקיצות, או מפתרונות שלא עובדים, ולכן אנחנו כיום ממליצים לכל תוכנה או אפליקציה חדשה שווקא להפיק סרטי תדמית המבוססים על צילומי וידאו, בשילוב של צילומי ממסך אקטיביים של התוכנה בפועל. ככה נוצר גם סרט תדמית זה.
ראו סרט תדמית למצלמת דרך חדשנית אשר הפקנו לאחרונה
מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 2 דקות, אשר מציג מצלמת דרך חשדנית לרכבים, והיתרונות של המצלמה. זהו אחד מתוך סדרת סרטי תדמית למוצרים שונים, אשר כולם הופקו באולפן מסך ירוק, בו פריזנטורית מציגה את כל אחד מהמוצרים, כאשר בעריכה הוסר הרקע הירוק של האולפן, ובמקומו נשתל רקע בהתאם לנושא. מכיוון שמדובר על מוצרים שונים, לכל מוצר נערך סרט תדמית נפרד, שכולו התבסס על צילומי וידאו של המוצרים והוצגו בפועל התכונות הייחודיות של כל מוצר.