יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
עוזי יהב:
054-7745-440
סרטוני תדמית- אלוהים נמצא בפרטים הקטנים!
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית,שהופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים

 

תמיד תסתכלו על האותיות הקטנות!


תסכלו על השלט הקורע הזה שנתקלתי בו בניו יורק בשנה שעברה:

 

במבט מרחוק מיד רואים: 'בירה חופשית', ואם באזור אנחנו יודעים שיש פאב פתוח, אנחנו בהחלט מגבירים את קצב ההליכה להגיע למקום שמחלקים בו בירה חופשית. רוב הסיכויים שנתקרב למקום בחשש מסויים, כי בתוכנו תקנן ההרגשה שככול הנראה הולכים לבוד עליינו. זה יותר טוב מכדי להיות אמיתי. בטוח שיש כאן טריק, וזו רק שאלה של זמן עד שנגלה איך מנסים לעבוד עליינו. כמובן, כשנתקרב לשלט, ונקרא את האותיות הקטנות, מיד נגלה שבעצם בשלט כתוב: 'wifi חופשי, בירה נהדרת'. עכשיו כבר ברור שאין כאן בעיה של 'אמת בפרסום'. רק קצת עבדו עליינו מרחוק, לפניי שראינו את האותיות הקטנות. מניח שלחלקנו זה יעלה חיוך של רעיון מדליק להכביא עוד אנשים לפאב. מצד שני, תחשבו על האכזבה של מי שלא קרא את האותיות הקטנות. הוא נכנס לפאב בהרגשה שהוא הולך לקבל בירה חופשית, וממש מתבאס כשמבין שבסך הכל עבדו עליו עם שלט הכולל גם אותיות קטנות. הוא בטח לא מחייך!
 

גם בסרטוני תדמית- אלוהים נמצא בפרטים הקטנים!

כחברה שמפיקה סרטוני תדמית עבור מגוון של עסקים, המשפט של: 'אלוהים נמצא בפרטים הקטנים גם בסרטוני תדמית' הוא די מוטו שאני מנחיל קודם כל לעובדים בחברת ההפקה שלנו, אבל גם מול הלקוחות. הכוונה שלי היא שלעולם לא לנסות לשתול מסרים סותרים בתוך סרטון תדמית שמפיקים לעסק או למוצר, כי אולי זה יכול למשוך לקוח מסויים, אבל האכזבה של לקוח אחר שמרגיש 'מרומה', גם אם לא מדובר בחריגה של 'אמת בפרסום', האכזבה לא רק שמונעת מאותו לקוח פוטנציאלי להפוך ללקוח בפועל, אלא גם עלולה להפוך את אותו לקוח פוטנציאלי לגורם הפצה של 'השחרת החברה', על ידי כך שהוא מפיץ לחבריו 'תזהרו מהחברה התחכמנית הזו'. מהלך כזה יכול לגרום לקריסה של החברה. בכדי להימנע מכאלה מצבים, אני חוזר ואומר לכל מי שנמצא בסביבת ההפקה של סרטוני התדמית: 'תסתכלו ותחפשו את הדברים הנסתרים, שיכולים להתפרש בצורה לא נכונה על ידי מי שצופה בסרטון התדמית, ולהרגיש מוטעה או חמור יותר מרומה'. 

 

אילו נושאים 'קטנים' עלולים להוות נזק בסרטוני תדמית?  

הפקות של סרטוני תדמית כמעט תמיד די מורכבות, וכוללות המון פעילויות גדולות, שמערבות אנשים רבים. תהליכים כאלה מטבע הדברים כוללים הרבה דברים 'קטנים', שעלולים ליפול בין הכסאות, בלי שאף אחד שם לב, כי כולם עסוקים ב'דברים הגדולים', ודווקא הדברים הקטנים הם אלה שעלולים לפגוע בסרטון תדמית, ולגרום לו להיתפש בצורה מזיקה על ידי חלק מהלקוחות. את זה הכי חשוב למנוע.

מומלץ בכל הפקה, להקפיד לא רק על הנושאים ה'גדולים', אלא גם על הנושאים ה'קטנים', כגון:

1. טעויות- אחת הבעיות הכי נפוצות הן טעויות, ודווקא טעויות קטנות. לדוגמא, טעויות בתרגום טקסטים מעברית לאנגלית, בסרטוני תדמית לשיווק בחו"ל. לנו כישראלים לא מבון מאליו למצוא טעויות בתרגום, או סתם טעות שנגרמה על יד עורך וידאו בזמן שכתב כמה כותרות בסרטון התדמית, וטעה בהקלדה בכמה כותרות. זה נראה לנו כמו סתם דבר קטן. אבל תחשבו איך מרגיש אמריקאי, שבזמן צפייה בסרטון התדמית גילה כמה שגיאות בכותרות. הרושם הראשוני שלו מיד יהיה שמדובר בחברה 'לא מקצועית' או 'לא רצינית'. מבחינתו- טעות בכותרת יכולה להיתפש לא סתם כטעות הקלדה, אלא במקרים חמורים כניסיון הטעייה. מיותר לציין מה יכולות להיות ההשלכות של כאלה טעויות.

2. מסרים סותרים בויזואל- כאשר מפיקים סרטון תדמית המצולם בוידאו, ובמיוחד כזה המצולם בכמה לוקיישנים, מה שרואים בסופו של דבר בסרטון זה לא רק הדמות המרכזית שנוכחת בפריים המצולם, אלא כל מה שגם נמצא סביבו בתוך הפריים המצולם. לפעמים זה דווקא פרטים קטנים, שנמצאים ברקע של הדמות המצולמת, הם אלה שמשכו את תשומת הלב של מי שצופה בסרטון, ודווקא הם משדרים מסר סותר למה שנאמר על ידי הדמות, או בקריינות המלווה את הסרטון. צריך להבין שפרשנות של מה שרואים בסרטון היא הכי אינדיבידואלית. כל צופה בסרטון נותן פרשנות למה שהוא רואה. סביר בהחלט שלדברים המרכזיים הפרשנות של קהל היעד תהיה מאוד דומה, כי השוקעה מחשבה רבה בתהליך כתיבת התסריט לסרטון התדמית. אבל, אם בתהליך הצילומים נכנסו לתוך הפריים נושאים שלא תוכננו מראש, והם שם רק בגלל שבמקרה כך נראתה סביבת הצילומים באותו מקום ובאותו זמן, הם אלה שעלולים ליצור את הרושם המוטעה, בגלל הפרשנות האישית הלא מתוכננת של קהל היעד. 

3. מסרים סותרים בין הקריינות לויזו'אול- בסעיף הקודם דיברתי על מסרים סותרים שנגרמים מכך שיש בתוך הויז'ואל פרטים קטנים שיוצרים סתירה, והם נגרמים כי במקרה הם היו שם באותו יום צילומים. בסעיף זה אני מתכוון למסרים שנאמרים בקריינות שהוקלטה באולפן קול אקוסטי, על פי התסריט שהוכן מראש, לבין מה שהעורך שילב בחלק בויז'ואל (בחלק הנראה של הסרטון) בדיוק באותו קטע קריינות. מאוד חשוב שלא יהיו סתירות בין מה שנאמר לבין מה שרואים. זה לא חייב להיות אחד- לאחר בין מה שרואים לבין מה ששומעים. זה יכול לפעמים רק לרמז. אבל, הכי צריך להימנע מסתירות ממשיות, למשל שהקריין מדבר על משהו חם ומוצג משהו קר. זו דוגמא של סתירה מהותית, אבל באופן מפתיע גם סתירות הכי עדינות, ברגע שהן קיימות בין הנאמר לבין הנראה- הצופה מיד קולט אותן, וכמובן הדבר מעורר המון נוגדנים. אין כמו מסרים סותרים לגרום לאכזבה ממה שמוצג בסרטון. 

 ראו סרטון תדמית לתוכנה של חברת אקולוג'יק

חברת אקולוג'יק פיתחה תוכנה שמאפשרת סינכרון של גידולים חקלאיים בינלאומיים, ששימוש בה יכול לפתור בעיית רעב בעולם, ובזבוז של משאבים בכל תהליך הגידול. התבקשנו להפיק סרטון תדמית קצר באנימציה, שיסביר את היתרונות של התוכנה. לכאורה, ניתן היה להפיק סרטון תדמית קצר ולא יקר להפקה. אבל, לדעתנו כזו הפקה לא הייתה מספקת את הסחורה, כלומר- לא הייתה משווקת את התוכנה של החברה. כי אין צורך להסביר ללקוחות את החשיבות של סינכרון גידולים בינלאומיים ומניעת בזבוז משאבים. זה ברור לכל אחד. אבל, לשכנע שקיים כזה פתרון, שהוא עובד, ושעומדים מאחוריו חברה גדולה וחזקה טכנולוגית, עם שיתוף פעולה עם ענק טכנולוגי כמו מייקרוסופט, זה מה שהרבה יותר מעניין את הלקוחות, ואם יוצג כמו שצריך- זה יעזור לקידום שיווקי של התוכנה. לכן, זה בדיוק מה שעשינו בהפקה זו: הצגנו בסרטון התדמית בעיקר בצילומי וידאו, ולא באנימציה, את הבעיה, את החברה שפיתחה את התוכנה, והניסיון של החברה. את התוכנה גם הצגנו דרך צילומי מסך אקטיביים של התוכנה בפועל כפי שיושמה אצל לקוח ספציפי, ולא במסכי אנימציה, כך שניתן לראות פעולה תקינה של התוכנה, ומה בדיוק היא עושה עבור לקוח אמיתי. ברור שהפקה שכזו הייתה יותר יקרה מאשר סרטון תדמית קצר באנימציה, אבל במקרה של חברת אקולוג'יק- סרטון התדמית סיפק את הסחורה השיווקית.

מאמרים נוספים בנושא סרטוני תדמית, שאולי יעניינו אתכם:



למה סרטון תדמית כל כך יקר?


                              
סרטוני תדמית- פשטות היא שם המשחק!

 ראו סרטון תדמית למערכת ניהול הגידול של קנביס רפואי שהפקנו לאחרונה

סרטון תדמית זה של מערכת ניהול חדשנית לגדיול קנביס רפואי, הוא דוגמא לסרטון בו השוקע המון זמן בנושא של אבטחתל איכות. כל נושא גידול קנביס רפואי הינו נושא רגיש, שמשרד הבריאות מתייחס אליו כמו לפיתוח של כל תרופה אחרת. מטבע הדברים, אסור שבכזה סרטון תדמית יפלו טעויות, אבל בעיקר שלא יווצרו מסרים סותרים בין הויז'ואל לבין מה שנאמר בקריינות. מתוך כך שגם קיים קושי לצלם בחממות של גידול קנביס רפואי, וכמה ניתן להשפיע על סביבת הצילומים בחממות, בשלב העריכה של הסרטון הסופי, בזכות אבטחת איכות מאוד מעמיקה שבצענו על הסרטון, באמת התגלו הרבה נושאים ובעיות שעלולות היו להתפרש בצורה לא נכונה על ידי מי שצפה בסרטון, ולכן בצענו מספר שינויים בקריינות, ותיקוני עריכה מורכבים, לפעמים כולל בתוכנת אפטר אפקט, בכדי שניתן יהיה להסיר כל מכשול פוטנציאלי בסרטון התדמית.
לסיכום, מאוד מומלץ בכל הפקה של סרטון תדמית, למנוע את הבעיות הקטנות שיכולות לגרום לפרשנות לא נכונה של המסרים השיווקיים, בגלל טעויות או סתירות בויז'ואל. מומלץ שבכל הפקה של סרטוני תדמית יוגדר אדם כאבטחת איכות, שתפקידו לוודא שאכן אין כאלה בעיות.

תראו דוגמא קורעת של מסרים סותרים בויז'ואל

כל עוד מדובר על מ' באינטרנט זה באמת קורע. מסרים סותרים בדרך כלל מאוד מצחיקים, כי הם גם נקלטים במהירות. אבל, אם בסרטון תדמית מוצג מסר סותר, ואפילו בלי כוונה, כל המקצועיות של החברה שמציגה את הסרטון כמעט מתבטלת, ובמקום לקדם את המוצר המוצג בסרטון, נגרמת פגיעה ישירה במוצר. 

אז איך נמנעים מכאלה בעיות בסרטוני תדמית?

מכיוון שהנושאים הכל כך 'קטנים' לכאורה, יכולים לגרום נזק גדול לעסק שמפרסם את סרטון התדמית, ובמקרים רבים די קשה לגלות את הבעיות האלה, כי באמת לפעמים מדובר על דברים קטנים ונסתרים, מה שאנחנו עושים בכל הפקה של סרטון תדמית, זה למנות איש אבטחת איכות בסוף התהליך, לאישור סופי של הסרטון. לידיעתכם, זה בדיוק מה שקיים בכל עסק יצרני. כחלק מהעסק, קיים גוף שנקרא 'אבטחת איכות', שהוא גוף בלתי תלוי בפיתוח, ובאחריותו לבדוק את המוצר הסופי, לוודא שהוא מבצע את מה שהתחייבו אליו, ולאשר אותו סופית לפני משלוח למי שהזמין את המוצר. בדיוק אותו דבר יישמתי בחברת יהב הפקות. בסיום כל הפקה של סרטון תדמית, ובמקרים רבים אפילו בשלב גרסת הביניים, מוגדר אדם בחברה, שלא קשור לאותה הפקה, שבאחריותו לעבור על הסרטון, לוודא שאין אף טעות בכל מה שמוצג או נאמר בסרטון, ובנוסף- לוודא שלא נוצרו מסרים סותרים בדברים הקטנים שמוצגים ונשמעים לאורך כל הסרטון בויז'ואל ובקריינות. במידה ומתגלות טעויות, או עלולים להיווצר מסרים סותרים, ללא היסוס חוזרים אחורה בתהליך, מבצעים תיקונים כמו הקלטת קריינות חדשה, תיקון עריכה לשילוב קטעי וידאו שונים מאלה ששולבו, וכדומה. מיד לאחר יצירת הגרסה החדשה, היא חוזרת לבחינה חוזרת של איש שהוגדר כאבטחת איכות, על מנת לוודא שוב על ידי גורם חיצוני להפקה, שאכן הבעיה נפתרה לחלוטין. כבר קרה לנו שכאלה בעיות גרמו לדחייה באספקה של סרטון התדמית ללקוח, אבל למרות האי נעימות הרגעית מול המזמין, הרבה יותר חשוב מבחינתנו היה למנוע את הבעיות בתהליך ההפקה, ולא חלילה שהעסק שהזמין היה מקבל משוב שלילי מלקוחות פוטנציאלים. 

​בין לקוחותינו ניתן למצוא מגוון גדול של חברות ועסקים מתחומים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וחברות הייטק מובילות.
 צרו קשר 
כתובת
הכבאים 13, רמת גן מפה
phone3, phone, contact, telephone, support, call
envelop3, envelop, mail, email, contact, letter
location, location, map, marker, pin
טלפון - עוזי יהב
  054-7745-440
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות
© יהב הפקות כל הזכויות שמורות
יהב הפקות