יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
עוזי יהב:
054-7745-440
מה הקשר בין סטוריטלינג (Storytelling) וסרטי תדמית?

מהו סטוריטלינג (Storytelling) בעסקים?

אחד הנושאים החמים כיום בשיווק הוא סטוריטלינג. כולם מדברים על הנושא כדבר הבא בתחום השיווק. סטוריטלינג בפשטות הוא 'לספר סיפור'.  אין כוונה כל כך בקאיך לספר את הסיפור', אלא יותר בהבנייה של התוכן של הסיפור. עיקר הכוונה היא בפנייה אל הרגש ופחות אל השכל בתוכן של הסיפור. 

אבל, איך זה קשור לסיפור סיפורים בעסקים? הקשר הוא ביכולת לקחת נתונים, מידע, חומרי גלם וצבר אירועים, ולייצר מהם סיפור אשר מייצר קשב, ומעורר רגש אצל קהל היעד. סטוריטלינג טוב הוא כזה שבעקבות צפייה בסרטי תדמית, קהל היעד מקבל החלטה להתקדם בתהליך הרכישה של המוצר שהוצג לו, או לפחות יוצר קשר לקבלת מידע נוסף. 

ראו תחילה שני סרטי תדמית, שנבנו מתוך מחשבה של סטוריטלינג: 

מנהל שיווק - מעוניין לחזק את המיתוג של העסק?

מעוניין לקדם מכירות של קו מוצרים חדש?
 

ראה תחילה סרט תדמית של עסק שפיתח תוכנה לסינכרון שרשרת המזון הגלובלית

מדובר על סרט תדמית של כ- 2 דקות, אשר מציג דרך צילומי וידאו את הבעיה העולמית של שרשרת אספקת המזון, שיוצרת קושי גלובלי וחוסר מזון. בנוסף, מצולמים בוידאו התשתיות והאנשים של החברה שפיתחה את התוכנה הייחודית. כל אלה בונים סיפור של בעיה, רואים את האנשים שפותרים אותה, ונוצר רגש כלפי החברה.

סרט תדמית לרשת מוסכים שמתקנים פגיעות בפח ב'טכניקה יבשה'

מדובר על סרט תדמית של כדקה וחצי, אשר מציג בצורה הומוריסטית בעיה שכמעט כל בעל רכב נתקל בה ביום יום, של פגיעות בפח של הרכב, שבעלי הרכבים נמנעים מלתקן כי חוששים שתיקוני פחחות וצבע יורידו את הערך של הרכב. רשת המוסכים שמוצגת בסרט התדמית פיתחה 'טכניקה יבשה', שמאפשרת תיקוני פחחות ללא צורך בצביעה מחדש וירידת ערך הרכב. ההומר הדק שבסרט התדמית מבוסס על סטוריטלינג, שמחבר כמעט כל בעל רכב לנושא, ועידוד לפנייה אל הרשת לצורך ביצוע אותם תיקונים.

איך מומלץ לבנות סרטי תדמית המבוססים על סטוריטלינג?

 
במידה ורוצים להשפיע על לקוחות, ולהשתמ בכלי סטוריטלינג בהפקה של סרטי תדמית, מומלץ להקפיד על הנושאים הבאים:

1. הגדרת קהל היעד-
כל מוצר פונה בסופו של דבר רק לקהל יעד ספציפי, ולא 'לכל העולם'. חייבים בשלב הראשון של כל תחקיר בעסק, לזהות מי קהל היעד הרלוונטי למוצר שיוצג בסרט התדמית. לנסות ולזהות אותו בצורה הכי מדוייקת. ככול שיותר מדייקים, כך ניתן יהיה לדבר בשפתו, ולהציג את הבעיה שרלוונטית מאוד לגביו. 

2. הצגת הבעיה- עבור אותו קהל יעד, צריך לזהות את הבעיה המדוייקת בה אותו קהל יעד נתקל, ולהציף אותה בצורה ברורה, כך שקהל היעד יוכל להזדהות איתה, ולדעת שמי שמציג בסרט הדתמית את הנושא מבין אותו. זה כמובן מעורר הזדהות, ויוצר ציפייה לגביי ההמשך.

3. הצגת ערך ללקוח- כאן חייבים להציג את הפתרון שמוצע על ידי העסק, לא באמצעות 'מספרים' או 'פרטים טכניים' או 'סופרלטיבים שנשמעים כמו ססמאות ריקות'. כל אלה יוצרים ריחוק של קהל היעד, שמרגיש שמנסים 'למכור לו משהו שהוא לא צריך ולא מבין'. חייבים לדבר בערכים. איזה ערכים חיוביים יוכל הלקוח לקבל אם יאמץ את הפתרון המוצג לו בסרט. לדבר רק בשפה שהלקוח יכול להבין ולהעריך 'למה זה טוב לי'.

4. להרבות בצילומי וידאו- מה שהלקוח רואה- זה מה שקיים במציאות, והלקוח יכול להתחבר אליו רגשית. סרט תדמית באנימציה כמעט ולא יוצר חיבור רגשי, למעט אולי שעשוע מאיכות הסרט ומהתכנים שלו. אבל- צילומי וידאו הכי מחברים רגשית, במיוחד אם מצולמות חוויות חיוביות הנוגעות ישירות ללקוח.  

5. הומור- אבל עדין-
חוש הומור תמיד טוב בסיפור סיפורים. אבל, הוא צריך להיות עדין. הומור בוטה בדרך כלל יותר פוגע מאשר מחבר. הומור עדין גם מעלה חיוך קל, גם יוצר חיבור רגשי והזדהות, וגם במקרים מוצלחים יכול להפוך את סרט התדמית לויראלי, כלומר- אנשים יפיצו את סרט התדמית לחברים שלהם, ובכך יגדילו משמעותית את התפוצה של הסרט.
 
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטי תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים

ראו סרט תדמית לקידום חברת קרוזים נורבגית

מדובר על סרט תדמית של כ- 2 דקות, אשר נועד לקדם חברת הפלגות קרוזים נורבגית. סרט התדמית מבוסס כולו על צילומי וידאו, הן של הספינות המפוארות השונות של החברה, כולל כל ההטבות הנהדרות שמסופקות בספינות. בנוסף, מצולמים המקומות הנהדרים אליהם מפליגות ספינות הקרוזים. כל צילומי הוידאו של החוויה החיובית המוצגת לקהל היעד, מחברת ריגשית את הצופים בסרט התדמית ומעודדים אותם להזמין באותה חברה.

ראו סרט תדמית למיזם בשוק האמריקאי שהופק לאחרונה

מדובר על סרט תדמית של כ- 2 דקות, אשר נועד לקדם מיזם בשוק האמריקאי. סרט תדמית זה מבוסס על בניית סיפור שמעורר רגש אצל קהל היעד. בסרט מציגים את ישראל היפה, ומה קורה כאשר יש מתקפת טילים על ישראל. הכל מבוסס על צילומי וידאו, או צילומי סטילס מאזורים שנפגעו. בנוסף, מציגים את הגורמים המעורבים במיזם, ואת האתר שתומך במיזם מציגים דרך צילומי מסך אקטיביים, כך שקהל היעד יכול לראות בפועל איך נראה האתר. 

הפקת סרט התדמית היא רק השלב הראשון בתהליך

ישנם לקוחות, שמשקיעים סכומים משמעותיים בהפקת סרט התדמית לטובת העסק, וכאשר מקבלים את הסרט המוגמר הם מעלים אותו לאתר הבית של העסק בלבד. זוהי טעות משמעותית. על מנת לקדם את העסק שיווקית, חייבים להשקיע בשיווק, וסרט תדמית הוא הכלי העיקרי בקידום העסק שיווקית, במיוחד דרך תשתית הדיגיטל. 

מה שאנחנו ממליצים, אחריי הפקת סרט התדמית, זה להפיץ את הסרט באמצעי הדיגיטל הבאים:

1. הפצה בגוגל- מומלץ להפיץ את הסרט דרך גוגל, תוך טרגוט של קהל היעד שהוגדר לסרט, כולל re-marketing

2. הפצה ברשתות החברתיות- במידה ורלוונטי, מומלץ להפיץ את הסרט שוב תוך טרגוט קהל היעד.

3. הפצה ברשתות עסקיות- כנ"ל

4. הפצה למובילי דעה בתחום- שוב, במידה ורלוונטי, מומלץ להפיץ את הסרט למובילי דעה בתחום, כי המלצה שלהם יכולה לקדם משמעותית את העסק

5. שילוב בבלוגים מקצועיים- חשוב ליצור קשר עם בעלי בלוגים מקצועיים בתחום, במטרה שהסרט ישולב בבלוגים שלהם, מה שיעזור לקידום העסק.

6. מאמרים בטאבולה/אאטבריין- מומלץ להעלות מאמר דרך חברות אלה, בהם גם ישולב הסרט.



לסיכום, שילוב סטוריטלינג (storytelling) בסרטי תדמית הינו כלי חזק לחבר רגשית את קהל היעד למוצר שמוצג בסרט התדמית. חשוב להקפיד על כמה כללים חשובים בהפקת סרט התדמית, כך שהיעילות תהיה מירבית.


למאמרים נוספים בנושא:  סרטי תדמית- הדרך שלך להצלחה! - לחץ כאן



                                      סרטי תדמית לתמיכה בכל התהליך השיווקי - לחץ כאן

 

ראו דוגמת סרט תדמית בו יישמנו את כל ההמצלות של סטוריטלינג

מדובר על סרט תדמית עבור חברת ריוסול, אשר פיתחה מערכת לניהול גידול קנאביס רפואי. בסרט זה יישמנו באופן מלא את ההמלצות של 'סטוריטלינג' כפי שמוגדרות למעלה: 1. הגדרת קהל היעד- הגדרנו את בעלי חממות גידול קנאביס רפואי בלבד, 2. הצגת הבעיה- מוצגת בצורה ברורה הצורך לנהל ולבקר את הגידול, על פי הוראות הרגולטורים בכל מדינה, 3. הצגת ערך ללקוח- בסרט התדמית רואים שהמערכת משולבת בכל תהליך הגידול, החל מצמח האם ועד לחבילות המסופקות ללקוחות, 4. להרבות בצילומי וידאו- כל הסרט מבוסס על צילומי וידאו בחממת גידול קנאביס רפואי בישראל. ואכן, סרט התדמית הופץ למגדלי קנאביס רפואי בעולם, זכה לחשיפה גדולה, וחברת ריוסול התחילה התקנות אצל לקוחות רבים בחו"ל.
עדכון אחרון: יוני 2022

​בין לקוחותינו ניתן למצוא מגוון גדול של חברות ועסקים מתחומים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וחברות הייטק מובילות.
 צרו קשר 
כתובת
הכבאים 13, רמת גן מפה
phone3, phone, contact, telephone, support, call
envelop3, envelop, mail, email, contact, letter
location, location, map, marker, pin
טלפון - עוזי יהב
  054-7745-440
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות
© יהב הפקות כל הזכויות שמורות
יהב הפקות