אם כך, מה יכול להיות תחליף סרטי תדמית למשרד עורכי דין?
בכדי לעמוד במגבלות של לשכת עורכי הדין, מה שאנחנו ממליצים למשרדי עורכי דין הוא, שבמקום להפיק סרטי תדמית כמו שמפיקים לעסקים רגילים, להפיק עבורם סרטים בנושאים הבאים:
1. סרט תדמית מקצועי- סרט תדמית שדן באחד מהנושאים שמטרידים אנשים, בתחום הפעילות של המשרד, ולהציג אותו בצורה הכי מקצועית
2. סרטי טיפים- סרטים שמטפלים בנושא ספציפי, עם המלצות מקצועיות של עורך דין מה מומלץ לעשות בהקשר לנושא זה, או ממה להימנע
3. סרט תדמית של סיפור הצלחה- סרט תדמית שמציג את אחד מסיפורי ההצלחה של המשרד, שוב כמובן בתחום הפעילות, בלי לציין שמות המעורבים
4. סרטי שאלות ותשובות- שוב, בתחום הפעילות של המשרד, להכין סרט שעונה על השאלות העיקריות שמתעוררות אצל אנשים בנושא.
איך מומלץ להפיק את תחליף סרטי התדמית?
במידה והמגבלות ברורות, וכל התכנים של הסרטים נכתבים תוך שמירה קפדנית על מגבלות אלו, אנחנו ממליצים להפיק את סרטי התדמית באופן הבא:
1. חשוב שמי שמציג את הנושא בכל סרט תדמית יהיה העורך דין המקצועי בתחום, אשר גם יש לו נוכחות מול מצלמה. הצגה מגומגמת ולא משכנעת מבחינה ויזואלית, יכולה לגרום יותר נזק מתועלת, כך שהמציג מאוד חשוב.
2. מכיוון שיום צילומים של סרטי תדמית יקר יחסית, ומשך צילום של סרט תדמית בודד קצר יחסית, אנחנו מציעים להכין מספר רב של סרטי תדמית, ולצלם את כולם בזה אחר זה במשך יום או יומיים, כך שיווצרו למשרד עורכי הדין מספר רב של סרטי תדמית, אותם ניתן להעלות לרשת בזה אחר זה, וליצור קהל עוקב אחריי הפרסומים השונים, מה שמחזק משמעותית את המיתוג המקצועי של המשרד בתחום.
3. עדיף שהתכנים יוצגו בבטחון, כשהם מוקראים מתוך מכשיר טלפרומפטר אשר מותקן על המצלמה ביום הצילומים, ולא ינסו שעורך הדין ילמד ויציג את הנושאים מתוך הזיכרון. גם מדובר על הרבה טקסטים, וגם כאשר אדם שהוא לא שחקן ניצב מול מצלמה ותאורה, הוא מתחיל להתבלבל, ומתקשה להציג ברצף ובצורה קוהרנטית את הטקסטים.
4. רצוי שכל סרט תדמית יהיה באורך של 2-3 דקות. חשוב להיות ממוקדים, ולהציג בשפה שהיא לא 'משפטית' את הנושא, כך שכל אדם שצופה בסרט גם לא ישתעמם, וגם יבין בדיוק על מה מדובר. אם סרט לדוגמא של 'שאלות ותשובות' יותר ארוך מ- 2 דקות, עדיף לחלק אותו לכמה סרטים, כל אחד באורך של 2-3 דקות.
5. עדיף שבסרטי התדמית לא יראו כל הזמן את עורך הדין שמציג את הנושא, אלא יראו דברים נוספים, כגון: צילומים של משרד עורכי הדין, פגישות של עורכי דין עם 'לקוחות', צילומים נוספים שתומכים בנושא, וכן הלאה.
6. להוסיף כותרות להדגשת מסרים עיקריים בצורה בולטת, מה שמחזק את הזכירות של הנושאים העיקריים. במידה ומצפים שאנשים יראו את הסרטים בסביבה רועשת, או בכלל יצפו בסרטים ללא סאונד, כדאי להוסיף בכל סרט כתוביות בתחתית הסרט של כל הנאמר בסרט. בכך הם מבטיחים מובנות של הסרטים גם ללא סאונד.
לסיכום, כל משרד עורכי דין יכול להפיק תחליף סרטי תדמית, שיקדמו אותם בצורה מקצועית, ולפרסם אותם ברשת. חשוב לשמור על המגבלות שהטילה לישכת עורכי הדין, בכדי למנוע עברות אתיות בפרסום.