עד לשנים האחרונות, כל פעילות השיווק והפרסום בתקשורת (במדיה) התמקדה בטלויזיה, בקולנוע, ברדיו ובעיתונות הכתובה. אולם, עלויות השיווק היו עצומות, כך שבעיקר עסקים גדולים יכלו להרשות לעצמם להשתמש בפרסום במדיות אלה. בשנים האחרונות, עם התפתחות האינטרנט והרשתות החברתיות, נפתחו לעולם הפרסום והשיווק ערוצים חדשים שנקראים ניו מדיה (New Media).
עולם הניו מדיה כולל: אתרי מדיה באינטרנט, רשתות חברתיות (כגון פייסבוק וגוגל פלוס) ורשתות עסקיות (כגון לינקדאין), רשתות פרסום של גוגל (כגון Adwords או Adsense), אינסטגרם, בלוגים, פורטלים ואתרים עסקיים. השימוש באמצעים אלה חלקו בחינם וחלקו בתשלום, אך בכל מקרה בעלויות מאוד נמוכות (ובוודאי בהשוואה לעלויות במדיה המסורתית)
כל מה שצריך הוא סרט טוב
אחד הכלים השיווקיים המשמעותיים ביותר לשימוש באינטרנט הוא סרט תדמית או סרט מוצר. הלקוחות הפוטנציאלים כיום הם חסרי סבלנות. הם מעדיפים לצפות בסרט תדמית קצר שיסביר להם את התועלות ללקוח בזמן קצר, על פני קריאה של חומרים כתובים. מהרגע שהכנתם סרט, כל מה שצריך הוא להעלות את סרט התדמית ליוטיוב ללא עלות, ולהטמיע אותו באחד מאמצעי הניו מדיה. עכשיו, לקוחות יגיעו אליכם על פי דירוג המדיה בה פרסמתם.
מה מייחד סרט תדמית זה?
מדובר על סרטון תדמית של כדקה, אשר מציג בצורה סוחפת וכייפית את המבצע המיוחד שאליו יצאה אתר הקרוזים הישראלי. המסר העיקרי ברור ומודגש, ומועבר דרך שימוש במידע ויזואלי, בקריינות ובכותרות גדולות ומודגשות. הסרט הופץ וקודם בעיקר ברשתות חברתיות, ודרך רי-מרקטינג, זכה לאלפי צפיות בזמן קצר יחסית, והוגדר כמאוד מוצלח מבחינת התוכנית השיווקית. חשוב להדגיש, הסרט הופק בזמן קצר יחסית, בכדי לאפשר את המבצע שיצא לדרך.
על מה חשוב להקפיד בהפקת סרט תדמית לשיווק בניו מדיה?
לסרטים שאמורים להוביל מבצעים שיווקיים באינטרנט, צריכים להיות מאפיינים מאוד מיוחדים על מנת שינחל הצלחה, ובאמת יאפשר הובלה של הקמפיינים השיווקיים.
לכן, בהפקה של סרטי תדמית לשיווק באינטטרנט, חשוב להקפיד על הנושאים הבאים:
1. סרטים קצרים- סרט התדמית צריך להיות באורך של 30-60 שניות
2. מסר בודד- סרט התדמית חייב להיות מאוד ממוקד. חייבים להגדיר עם מנהל השיווק של הקמפיין מהו המסר העיקרי שרוצים להעביר, ורק בו להתמקד.
3. להיות חיוביים- כל המידע שמתכננים להעביר צריך להסביר 'למה כן', ולהמנע ככול האפשר משלילה בסגנון 'למה לא'.
4. אווירה של כייף- כל הסרט צריך להיות כייפי, החל מהקריינות הקצבית, המוזיקה הכייפית, הויזואל הקופצני, והכותרות הדינמיות. בקיצור- שיהיה כייף להסתכל על הסרט.
5. ממוקדי קהל יעד- חייבים להגדיר במדויק את קהל היעד, ולהימנע ככול האפשר מדרישה של מנהלי שיווק שמבקשים שהסרט 'יפנה לכל הקהלים'. אין כזו חיה. סרט תדמית חייב להיות מוגדר לקהל היעד שהם הלקוח הפוטנציאלי של מה שרוצים לשווק. חשוב שהשפה, הן המדוברת והן הויזואלית, יותאמו במדויק לאותו קהל יעד, ורק אליו.
לסיכום, עולם התקשורת החדש כיום נקרא ניו-מדיה, ומבוסס על פרסום ושיווק באמצעי האינטרנט השונים, שרובם ללא עלות. העלות העיקרית לבעל העסק היא עלות ההפקה של סרט התדמית, כך ששיווק בניו מדיה הוא הפרסום הזול ביותר כיום.
ראו סרטון תדמית קצר למבצע מיוחד של אתר קרוזים ישראלי
ראו סרט תדמית למשרד עורכי דין שהופק לאחרונה
לשכת עורכי הדין מטילה המון מגבלות פרסום על עורכי דין, מה שמגביל מאוד את היכולת שלהם לקדם שיווקית את משרדי עורכי הדין. לכן, לצורך קידום שיווקי של המשרדים, אנחנו מפיקים עבורם סרטי תדמית המבוססים על אספקת מידע, ולא על פרסום. סרטי תדמית כגון: טיפים, איך דברים עובדים, סיפורי הצלחה וכן הלאה הם סרטים המאושרים על ידי הלשכה, ותורמים משמעותית לקידום המיתוג המקצועי של המשרדים שמפרסמים כאלה סרטי תדמית. היום זה הפך למאוד נפוץ בקרב המשרדים הגדולים, ומחלחל אפילו למשרדים הבינוניים. הוצאה חד פעמית שמקדמת משמעותית את משרד עורכי הדין.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
ראו סרט תדמית למערכת ניהול ייצור חדשנית שהופק לאחרונה
מדובר על סרט תדמית של כ- 1.5 דקות, אשר מציג מערכת ניהול ייצור חדשנית. מדובר על מערכת שנועדה להשתלב בקווי ייצור, ונדרש לשכנע מנהלי קוויי ייצור ביתרונות ובחשיבות של המערכת. כמו שיודעים, קוויי ייצור הם הלב הפועם של חברות יצרניות שאסור להשבית אותם מכל סיבה שהיא, כי זה פוגע מיידית בריווחיות של היצרן, שבדרך כלל עובד בשולי ריווחיות נמוכים. על מנת לשכנע, סרט התדמית מבוסס כולו על צילומי וידאו בהם ניתן לראות את המערכת, להבין איך היא צפועלת ומה היתרונות שלה, ובעיקר- לראות אותה מותקנת אצל לקוח מרוצה אחר, כך שהסיכון שמנהל קו ייצור לוקח פוחת, ובכך מעודדים אותו לפנות לחברה לקבלת פרטים נוספים.