במקרה זה, סרט ההדרכה צולם באמצעות שתי מצלמות וידאו, אשר הופעלו בו זמנית, מה שיצר את התנועה הרציפה מזוויות הסתכלות שונות, וכמובן אפשר סרט הדרכה מדויק וברור למשתמש.
בסרטי הדרכה מסוג זה, לא רק שעלות יום הצילום גבוהה יותר עקב הצורך להשתמש בשתי מצלמות וידאו באיכות גבוהה (HD), גם בעריכה נדרש להשקיע זמן נוסף בתיקוני צבע, על מנת להתאים את הצבעים במצלמות שהסתכלו מזוויות שונות, ובתאורה שונה.
בשנים האחרונות נכנסו לשימוש מצלמות וידאו מסוג DSLR, אשר מאפשרות צילומים מאוד איכותיים, וברזולוציה מאוד גבוהה. לפתרונות שונים משתמשים בעדשות מתחלפות, בהתאם לדינאמיקה של הצילום ולגודל האובייקטים המצולמים. במידה ונדרש לצלם את סרט ההדרכה באמצעות שתי מצלמות, שתיהן חייבות להיות מאותו סוג, רצוי אפילו מאותו יצרן. אחרת, לא ניתן יהיה לשלב בין הצילומים, כי יראו אחרת לחלוטין מצלמות וידאו שונות.
לסיכום, כאשר מדובר על סרט הדרכה לציוד קריטי, המחייב צפייה בתהליך השימוש מכמה זוויות שונות, מומלץ לצלם עם שתי מצלמות וידאו, על מנת להשיג רציפות. במקרה זה עלות יום הצילום גדלה, וכן נדרשים תיקוני צבע בעריכה להתאמת הצבעים של סרטי ההדרכה.
אולי יעניין אותך גם: סרט הדרכה למוצר רפואי- חובה בוידאו!
הפקת סרטון הדרכה לניסוי קליני