פתרונות שיווקיים לעסק שלך באמצעות סרטוני תדמית בוידאו
נכתב: ינואר 2023
שנת 2023 מסתמנת כשנה מאוד אתגרית לעסקים!
המצב בשוק העבודה, כבר בתחילת 2023 נראה רע. כמעט כולם בתהליך של פיטורין, כולל כאלה שפיטרו אחוז ניכר מהעובדים, ולא מעט חברות כבר נסגרו. מאוד קשה לגייס מימון לפיתוחים חדשים, וגם הביקושים למוצרים קיימים הולכים ופוחתים. כולם חוששים ממיתון, במיוחד כשהנושא מוצג כאפשרות כמעט ודאית, בלא מעט במיוחד באירופה, אבל גם בארצות הברית.
באופן טבעי, תקציבי השיווק כמעט בכל עסק פחתו, במסגרת הצימצומים הנדרשים, ועוד מצפים לתוצאות שיווקיות טובות יותר מאשר בשנה החולפת, למרות צמצום התקציב. מנהלי שיווק בכל עסק 'שוברים את הראש' במה כדאי להשקיע. בשיחות עם לא מעט מנהלי שיווק, וכמעט לא משנה באיזה תחום העסק פועל, מייצר ומשווק, אני ממליץ לשקול פתרונות שיווקיים באמצעות הפקת סרטוני תדמית המבוססים על צילומי וידאו, בגישה של: 'תנו לקהל היעד שלכם לראות אתכם ואת המוצרים שלכם'!
לפני שנציג מה זה אומר פתרונות שיווקיים המבוססים על סרטוני תדמית המצולמים בוידאו, ראו סרטון קצר שמציג את היתרונות של סרטוני תדמית לעסקים:
מנהל שיווק- בוחן בימים אלו פתרונות שיווקיים לעסק שלכם?
מתכנן קמפיין שיווקי בשוק יעד חדש ולקו מוצרים חדש?
ראו תחילה מקבץ מתוך סרטוני תדמית שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרטון תדמית קצר, שהופק על ידי יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים. הסרטון מבוסס על קטעים קצרים מתוך סרטוני תדמית שונים שהפקנו לאחרונה, עבור מגוון גדול של עסקים, כאשר הסרטון מלווה לכל אורכו ביתרונות של הפקת סרטון תדמית לעסק. כמו שניתן לראות, רוב סרטוני התדמית מבוססים על צילומי וידאו, כי 'אין טוב ממראה עיניים'!
ראו סרטון תדמית למוצר רפואי עבור אוכלוסיה מבוגרת
מדובר על סרטון תדמית באורך של כדקה, אשר נועד לקדם שיווקית מיכשור רפואי שמיועד לאוכלוסיה מבוגרת. הסרטון מבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו, מה שמאפשר לקהל היעד לראות את המוצר, איך משתמשים בו, ואנשים אחרים שמשתמשים בו. רק את יכולות המדידה הרבות של המיכשור הצגנו בגרפיקה דינאמית, שמסבירה בצורה הכי יעילה את הבדיקות, ובוודא לאוכלוסיה מבוגרת.
קודם כל- למה דווקא סרטוני תדמית המבוססים על צילומי וידאו?
למרות שאנחנו לא מודים בזה, רוב הרכישות שאנחנו עושים הם קניות רגשיות. ההחלטה על רכישה מתחילה כמובן בצורך, או בפתרון בעיה קיימת, אבל ההחלטה במי לבחור לעצמי, או לעסק שלי, מבוססת בהרבה מקרים על חיבור רגשי שנוצר ביני לבין העסק שמציג לי פתרון, או חיבור רגשי לפתרון שמוצג. חיבור רגשי נוצר בעיקר כאשר 'רואים מוצר בעיניים', ומה שעושה את זה בצורה הכי מוצלחת זה צילומי וידאו, בהם אני יכול לראות איך המוצר נראה בדיוק, איך משתמשים בו, לראות אנשים אחרים משתמשים בו, או איך הוא מותקן ומשתלב במערכת קיימת, וכן הלאה. צילומי וידאו הם גם פתרון לא רע לבעיות הונאה שקיימות בדיגיטל, שהלכו והעצימו בשנים האחרונות, בהן רוב הרכישות הן אונליין. אם הפתרון מצולם בוידאו, סיכוי טוב שהוא באמת קיים, לעומת משהו שמוצג בגרפיקה מדהימה, או באנימציה תלת ממדית, שבסופו של דבר זה יכול להיות רק גרפיקה שאין מאוחריה כלום, אלא רק נוכל שהכין גרפיקה מדהימה, אבל לא מוצר קיים. לכן גם, סרטוני תדמית המבוססים על צילומי וידאו, הן הפתרון הכי יעיל לחיזוק הביטחון של קהל היעד במוצר שמוצג לו בסרטון, ויצירת קשר רגשי שיכול להוביל להחלטת רכישה.
אז איזה פתרונות שיווקיים של סרטוני תדמית המבוססים על צילומי וידאו קיימים?
קיימים עקרונית שני סוגי סרטוני תדמית עיקריים, המבוססים על צילומי וידאו, שיכולים לשמש כתפתרונות שיווקיים הכי יעילים כמעט לכל עסק:
1. סרטון תדמית לעסק- סרטון כזה מיועד בעיקר לחיזוק התדמית של העסק, יצירת בידול בינו לבין המתחרים באותו תחום, וחיזוק עצם הקיום של העסק על ידי הצגת התשתיות הפיזיות והאנושיות שבעסק.
2. סרטון תדמית למוצר- סרטון כזה נועד לקדם מכירות של מוצר ספציפי, או קו מוצרים, על ידי הצגתו הפיזית, כולל צורת השימוש בו, והיתרון שלו ביחס לפתרונות חלופיים.
נבחן כל סוג סרטון תדמית בנפרד, ולמה דווקא בו יש יתרון לשימוש בצילומי וידאו, ביחס לסרטוני אנימציה, גרפיקה דינאמית או הדמיות תלת ממד.
סרטון תדמית לעסק המבוסס על צילומי וידאו
בכדי שהפקת סרטון תדמית לעסק יהיה יעיל שיווקית, יחזק את התדמית של העסק, ישכנע את קהל היעד שהעסק קיים ופעיל בתחום, מומלץ שהסרטון יכלול את הנושאים הבאים:
1. אורך- עד 120 שניות, אבל עדיף באורך של כ- 60 שניות.
2. תכולה- קודם כל- הצגה של העסק, התשתיות הן הפיזיות והן האנשויות, כאשר הכל מצולם בוידאו באיכות גבוהה, עם ציוד מקצועי וצלם מקצועי.
3. תרומה- מי שצופה בסרטון אמור להבין במה העסק יכול לתרום לקהל היעד, איזה בעיה הוא פותר, או איזה ערך הלקוח יכול לקבל מהעסק, במידה והוא בוחר בו כספק פתרונות. הצגת הטכנולוגיה הייחודית, בלי להסביר למה בדיוק היא טובה- זו טעות, כי אנשים לא קונים 'טכנולוגיה' אלא פתרונות שעונים על צרכים קיימים.
4. פרומט- הסרטון צריך להיות בפורמט סטנדרטי של 1K, או 4K, ובפורמט רחב, כי הוא בדרך כלל מוצג בדסק טופ, וגם בטלפונים חכמים, בצורה טובה.
לסיכום, לסרטוני תדמית המבוססים על צילומי וידאו יש יתרונות שיווקיים רבים, ולכן מומלצים כמעט לכל עסק. מומלץ להפיק גם סרטון תדמית לעסק, וגם סרטוני תדמית למוצרים השונים, כאשר כולם מבוססים צילומי וידאו.
ראו את אותו סרטון תדמית בגרסה לרשתות חברתיות (פורמט לא סטנדרטי)
ערכנו מחדש את אותו סרטון תדמית, כך שיוצג ברשתות החברתיות בפורמט מרובע לא סטנדרטי של 1080x1080. למרות שמדובר על אותו סרטון תדמית, נאלצנו לבצע עריכה מחודשת, כך שכל המידע אכן יוצג במרכז הפריים, ולא בקצוות כמו שניתן בפורמט רחב סטנדרטי.
ראו דוגמת סרטון תדמית למוצר, המבוסס על צילומי וידאו (פורמט סטנדרטי)
מדובר על סרטון תדמית קצר באורך של כ- 30 שניות, אשר נועד לקדם מכירות של קו מוצרי תאורה בייתית חדשנית, אשר מאפשרת שינוי אוירה שמאפשרת פתרון בעיות בסביבה בייתית. לצורך קידום המכירות של קו המוצרים, הפקנו סדרה של מספר סרטוני תדמית, כל אחד באורך של כ- 30 שניות, כאשר בכל סרטון מוצגת סיטואציה בייתית שונה עם בעיה, ואיך שינוי התאורה פותר את אותה בעיה.
ראו דוגמת סרטון תדמית לעסק המבוסס על צילומי וידאו
מדובר על סרטון תדמית לעסק שמפתח, מייצר ומשווק ציוד לטיפולים קוסמטים-רפואים שנקרא אקטיב מערכות. החברה פיתחה מגוון טכנולוגיות חדשניות, שאיפשרו להם לפתח שלושה קווי מוצרים שמכסים את כל סוגי הטיפולים הקוסמטים-רפואים, עם יתרונות מובנים לכל קו מוצרים. זה הופך את החברה כמעט לייחודית בעולם, עם כזה כיסוי של פתרונות. הסרטון בהחט מחזק את התדמית של העסק, מציג את מגוון הפתרונות, כאשר הכל מצולם בוידאו, מודגם תוך כדי פעולה על 'מטופלת'.
סרטון תדמית למוצר המבוסס על צילומי וידאו
בכדי שהפקת סרטון תדמית למוצר, או קו מוצרים, יהיה יעיל שיווקית, ויקדם מכירות של המוצר, מומלץ שהסרטון יכלול את הנושאים הבאים:
1. אורך- עד 60 שניות, אבל עדיף באורך של כ- 30 שניות. צריך להבין שאנשים לא מוכנים להקדיש יותר מידי זמן לצפייה בסרטונים. הם מצפים שבשניות הראשונות הם 'יתחברו' לנושא, ורק אם נוצר כזה חיבור, הם ימשיכו לצפות עד כמה שניות, ובדרך כלל לא יותר מ 30 שניות.
2. תכולה- קודם כל- הצגה של המוצר, איך הוא נראה ואנשים אחרים משתמשים בו, כאשר הכל מצולם בוידאו באיכות גבוהה, עם ציוד מקצועי וצלם מקצועי.
3. תרומה- מי שצופה בסרטון אמור להבין איזה בעיה הוא פותר, או על איזה צורך הוא עונה. וכאשר זה ברור ללקוח, צריך גם להציג לו למה הכי כדאי לו לרכוש את המוצר הספציפי שמוצג לו בסרטון התדמית, כי יש לו יתרונות משמעותיים מול המתחרים. מאוד מומלץ למצוא דרך להציג את היתרון מצולם בוידאו, בנוסף להסברים באמצעות קריינות, וכותרות שמחזקות את הנושא.
4. פרומט- מומלץ להפיק את סרטון התדמית למוצר בשני פורמטים:
4.1 פורמט סטנדרטי- של 1K, או 4K, ובפורמט רחב, כי הוא בדרך כלל מוצג בדסק טופ, וגם בטלפונים חכמים, בצורה טובה.
4.2 פורמט לא סטנדרטי- להצגה הכי יעילה ברשתות חברתיות (פייסבוק, לינקדאין, אינסטגרם, ואפילו טיק טוק) עדיף פורמט מרובע לא סטנדרטי, רצוי של 1080x1080, כך שיוצג בצורה אופטימלית בטלפונים חכמים שמוחזקים אנכית.
כמה מילים על עלויות הפקת סרטוני תדמית המבוססים על צילומי וידאו
אם משווים את סרטוני התדמית המבוססים על צילומי וידאו, לאנימציה בסיסית, ברור שסרטון המבוסס על צילומי וידאו יקר בהרבה מסרטון אנימציה בסיסי. כמובן, אין מה להשוות מבחינת האיכות, והיתרונות של צילומי וידאו, ובעיקר- מבחינת היעילות של אותם סרטונים.
אבל, אם משווים את עלות סרטונים המבוססים על צילומי וידאו, לסרטוני הדמיה, ובוודאי סרטוני הדמיית תל ממד, או סרטוני גרפיקה דינאמית איכותית, עלויות ההפקה הן די דומות, למעט שבכדי להפיק סרטון תדמית שמצולם בתוך העסק- יש לקחת בחשבון את העלויות הנוספות של הפרעה לעבודה השוטפת שנגרמת בזמן ימי הצילומים.
למידע רב נוסף של עלות הפקת סרטוני תדמית, ראו את המאמר: