אחד האתגרים הגדולים בתערוכות או בכנסים, הוא לגרום לאנשים חולפים להיכנס אל המקום שבו החברה מציגה. הכוונה, לא לאנשים שהוזמנו מראש, אלא בעיקר לכל האנשים שחולפים ליד המבנה בו החברה מציגה. אלה כמובן לקוחות פוטנציאלים, אבל בלי שידעו בצורה פשוטה וברורה מה החברה עושה, הם עלולים להמשיך וללכת, תוך התעלמות מהחברה. בדיוק לצורך זה נועדו סרטי תדמית לתערוכה.
איפה מוצג סרט התדמית?
סרט התדמית מוקרן על גבי מסך גדול בחזית המבנה של החברה בתערוכה (booth), באופן שכל מי שחולף במסדרון סמוך למבנה של החברה יכול כמעט באופן מיידי להבין מה החברה מציעה, מה היתרונות שלה, ואפילו מי האנשים שנמצאים במבנה.
איזה סגנון הכי מתאים לסרט תדמית לתערוכה?
סרטים מסוג זה נקראים אינפוגרפיקה, קרי- סרט המציג מידע באמצעות כותרות ותמונות. על מנת שסרט התדמית יהיה מושך ומעניין, ההפקה בוצעה באמצעות גרפיקה דינאמית (Motion Graphics), כאשר הכותרות והתמונות מוצגות במהלך הסרט באופן דינאמי ומעניין, ובמיוחד- מושך תשומת לב.
הפקה של סרטי תדמית כאלה יחסית יקרה, מכיוון שנדרש תסריט מאוד מתוחכם שימצה בצורה פשוטה וברורה את המסרים השיווקיים העיקריים של החברה, וידע להציג אותם בצורה מעניינת ומושכת, ובמיוחד כלפי לקוחות פוטנציאלים חולפים.
דרך אגב, סרטים מסוג זה גם מאוד מתאימים לצפייה באמצעות טלפונים חכמים (סמארטפונים), בעיקר מכיוון שכל הכותרות מאוד גדולות וברורות, והסרט מוצג באופן תמציתי ומעניין. לכן, שיטת הפקת סרטים באינפוגרפיקה מאוד מתאימה להפקת סרטים המיועדים לצפייה באמצעות טחפונים חכמים.
על מה מומלץ להקפיד בהפקת סרט תדמית לתערוכה?
ראו מספר טיפים חשובים, כאשר מתכננים להפיק סרט תדמית להצגה בתערוכה:
1. הכל בגדול- כל מה שמוצג בסרטון, צריך להיות גדול וברור, כולל: כותרות גדולות ומושכות, דמויות ןוחפצים המצולמים צריכים להיות גדולים וברורים. אם מדובר על פריטים קטנים, יש לצלם אותם במצלמת מאקרו, כך שיתפסו חלק גדול ממסך התצוגה שבסרט.
2. דינאמי- להמנע ככול האפשר מ'זמנים מתים' על המסך, כלומר- תצוגה של דברים ללא תזוזוה. שכל הזמן משהו יזוז על המסך. אפילו שמציגים כותרת, שהיא תיכנס למסך בצורה מעניינת, ותהיה בתנועה קלה כל עוד היא מוצגת. מסתבר שתזוזה מושכת את העיין של הצופה שמסתובב בתערוכה, גם אם הוא לא הסתכל באותו רגע לכיוון המסך.
3. לא ארוך מידי- סרט תדמית לתערוכה הוא לא קליפ ברשת חברתית. כאן ניתן למשוך את הסרט כ- 2 דקות. עדיין, אם אפשר להציג את כל מה שרוצים בפחות- זה עדיף, על מנת שמי שצופה בסרט, יוכל בזמן קצר להבין מה החברה עושה, ולהיכנס ל Booth של החברה בכדי לקבל פרטים נוספים, וזו בסופו של דבר המטרה של סרט התדמית.
4. והכי חושב- תוכן שנותן ערך ללקוח- חשוב שהתכנים יהיו כאלה שיציגו ללקוחות פוטנציאלים מה הם יכולים להרוויח אם יעבדו איתכם. דברו על הצרכים של הלקוחות, ועל הפתרונות שאתם מציעים לבעיות ספציפיות.
לסיכום, מומלץ לכל מי שמציג בתערוכה או בכנס, להפיק סרט תדמית, אשר יוקרן במקום בולט מחוץ למבנה של החברה, ואשר ישמש כגורם מעודד לקוחות פוטנציאלים חולפים להיכנס למבנה של החברה.
תוכנה מקובל להציג דרך סרטון תדמית המבוסס על אנימציה, שמסבירה את הפתרון. אבל, להצגה בתערוכה, אנחנו ממליצים להפיק סרט תדמית המבוסס על צילומי וידאו, ללא קריינות, כי בתערוכות לא משמיעים סאונד מהסרטים. ראו סרט תדמית זה שהופק עבור תוכנה יישומית לרכב, לתערוכה בין לאומית. כל המידע מועבר דרך צילומי וידאו דינאמיים שישמכו תשומת לב, כאשר המסרים המדוייקים מוצגים בכותרות דינאמיות גדולות במרכז המסך, שוב על מנת שישמכו תשומת לב, ויראו מרחוק ובצורה ברורה לכל מי שחולף בתערוכה.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
מדובר על סרט תדמית לתערוכה של כ- 1.5 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית במסגרת מפזר חום חדשני למזגנים, במסגרת תערוכה בין לאומית. סרט תדמית זה כולל את כל מה שנדרש על מנת שיקבל מקסימום חשיפה במסגרת התערוכה, וזה כולל: ויז'ואל גדול וברור, כותרות גדולות ומודגשות, בכל רגע נתון יש תנועה על המסך, הן מתוך צילומי הויזאו והן מבחינת הכותרות הדינמיות, אין קריינות (ערוץ המוזיקה הופעל רק כאשר הסרט שולב ביוטיוב. בתערוכה, לא ניתן להשמיע סאונד). חשוב מאוד שסרטוני תדמית אשר מופקים לתערוכה, יאפשרו מובנות של כל המסרים, גם ללא ערוץ הסאונד שמושתק בתערוכות.