מה מייחד סרט תדמית זה?
מדובר על
סרט תדמית, המלווה קבוצה של נציגים מקצועיים מסין, אשר עברו קורס מתקדם באוניברסיטת תל, וכולל ראיונות בסינית עם חלק מהנציגים. הסרט משמש חברה מקומית בסין, על מנת לקדם את השיווק של קורס אותו מעבירה אוניברסיטת תל אביב למנהלים בכירים בשוק הסיני. סרט התדמית אפשר לחברה להגדיל משמעותית את מספר המשתתפים בקורס זה, כלומר- הסרט הופק בצורה המתאימה לשיווק בסין.
מה מומלץ לבצע בהפקת סרט תדמית לשיווק בסין?
להלן מספר טיפים חשובים להפקת סרטי תדמית המיועדים לקידום שיווקי בסין:
1. נראות- חשוב להרבות בויז'ואל. כל מה שאפשר לצלם בוידאו חשוב להציג. צריך לראות אנשים שמשתמשים במוצר ונהנים ממנו. מכיוון שישראל מאוד אהודה בסין, חשוב לשלב סממנים בולטים מישראל.
2. שפה- זהו הנושא המורכב ביותר. הקהל העסקי בסין דובר אנגלית, ולכן בהחלט ניתן לשלב בסרט התדמית קריינות באנגלית. אבל, להיזהר משפה גבוהה. המשפטים חייבים להיות קצרים, ממוקדים וברורים. במידה ורוצים לשלב עדויות בסרט, הכי חשוב לשלב עדויות בסינית, פחות בגלל השפה ויותר בגלל האמינות. בכל מקרה, במידה והקריינות בסרט היא באנגלית, מומלץ להוסיף גם כתוביות תרגום בסינית, למקרה שחלק מהצופים פחות שולטים באנגלית.
3. חוש הומור- מאוד לא ממולץ לשלב בסרט חוש הומור, למרות שבעולם המערבי הוא אלמנט מכירה חשוב. אנחנו לא מכירים מספיק את התרבות הסינית, וחוש הומור של אחד, יכול להיות פוגעני עבור מישהו אחר, לכן עדיף להימנע.
4. כותרות- על מנת להדגיש מסרים עיקריים, חשוב לשלב בסרט התדמית כותרות להדגשת המסרים. הכותרות יכולות להיות בשפה האנגלית, שוב במידה והן בשפה פשוטה וברורה, ובוודאי אם מדובר על מינוחים מקצועיים, שאז טבעי שמשתמשים באנגלית.
דרך אגב, כל המלצות אלה נכונות לשימוש עבור רוב מדינות העולם, ולא רק לסין. העולם העסקי דובר אנגלית ברובו, ואימוץ המלצות אלה משפר את סיכויי הקבלה של המוצר המוצע עבור אותה מדינה. בכל מקרה, חשוב להתייעץ עם החברה המקומית, ולקבל ממנה טיפים נוספים לגבי שוק היעד, מכיוון שהם מכירים את השוק הכי טוב.
איך מומלץ להשתמש בסרט התדמית לצורכי שיווק בסין?
מהרגע שסרט התדמית מוכן, מומלץ להשתמש בו בצורות הבאות:
1. שיווק על ידי חברה סינית מקומית- חשוב כבר בשלב ההפקה של סרט התדמית, לשלב את החברה הסינית שתבצע את השיווק בסין. המידע והטיפים שהם יספקו הם ממקור ראשון, שמכיר הכי טוב את הלקוחות, ולכן חשוב להקשיב להם. עם סיום הסרט, הוא נשלח כקובץ לחברה, והם משתמשים בו בעיקר בפגישות עם לקוחות פוטנציאלים.
2. שיווק על ידי חברת הפצה ישראלית- מסתבר שיש מספר חברות ישראליות, שפיתחו קשרים מצויינים בסין, והם משמשים כצינור הפצה בסין. שוב, אם מתכוננים להעזר בחברת הפצה ישראלית יש לערב גם אותם בתהליך ההפקה של הסרט. לאחר השלמת הסרט, מספקים אותו כקובץ לחברה, והם דואגים להפיץ אותו ברשת ההפצה הפנימית בסין שהם בנו, כך שהרשת משתמשת
בסרט התדמית גם לפגישות עם לקוחות פוטנציאלים.
3. שיווק ישיר על ידי החברה שמייצרת או מספקת שירותים- זו הדרך שחלק מהחברות מנסות לעשות, על מנת לחסוך את עלויות ההפצה, או העבודה דרך חברה מקומית. בדרך כלל חברות ישראליות משתמשות בשיטה זו כאשר הן פוחדות מהעתקת המוצרים שהם פיתחו וייצרו. בצורת שיווק זו, בדרך כלל נעזרים באמצעות האינטרנט, כמו: באתר החברה בדף מיוחד שנבנה עבור הסינים, ואשר אותו שולחים כקישור ללקוחות פוטנציאלים. אין ספק שזו הדרך הפחות יעילה.
לסיכום, סרט תדמית הוא הכלי היעיל ביותר לשיווק מוצרים חדשים בשוק הסיני, אבל חשוב להפיק אותו בצורה נכונה, המתאימה לשוק היעד.
אולי יעניין אותך גם: סרט תדמית שיווקי למטרות ייצוא
סרט תדמית שיווקי- בוידאו או באנימציה?