סרט תדמית הוא הכלי השיווקי היעיל ביותר לקידום שיווקי של מוצר חדש!
כיום זה כבר ברור, שמוצר חדש שסיים פיתוח, המקום הכי מתאים לשווק אותו הוא דרך המדיה החדשה (האינטרנט), והכלי המתאים ביותר לקדם שיווקית מוצרים באינטרנט הוא סרט תדמית שהופק עבור המוצר. כמובן, צריכה להעשות עבודה יסודית, על מנת להחליט מה צריך להיות הקונספט של הסרט, איך מציגים בצורה טובה את הבידול של המוצר, וצילום וידאו של המוצר, כך שלקוחות יוכלו 'לראות במו עינייהם' את המוצר, איך אנשים אחרים משתמשים בו, או איך הוא מותקן אצל לקוח אחר וכן הלאה. כל אלה דברים חשובים, שכבר הצגתי במספר מאמרים בנושא הפקת סרטי תדמית, ובמיוחד למוצרים טכנולוגיים.
במאמר זה, אני מעוניין להציג את הדברים החשובים בהקשר להפצת הסרט, במידה ומעוניינים לשווק את המוצר במדינות שונות ובמדיות שונות באינטנרט.
ראו דוגמאות של סרט תדמית למוצר רפואי, כאשר רוצים לשווק את המוצר במדינות שונות ובמדיות שונות:
אז על מה להקפיד בהפקת סרט תדמית למדינות שונות?
בכל הפקת סרט תדמית, שנועד לקדם שיווקית מוצר במדינות שונות, חשוב להקפיד על הנושאים הבאים:
1. אורך הסרט- כיום מקובל כמעט בכל העולם, שסרט תדמית שעולה לאתר העסק, או לדף המוצר, צריך להיות באורך של עד 90 שניות.
2. הצגת הבעיה- בתחילת הסרט- על מנת ליצור הזדהות של קהל היעד, כל סרט תדמית חייב להיפתח בהצגת הבעיה, הרלוונטית לקהל היעד באותה מדינה. כמובן זה יכול להיות אותה בעיה בכל מדינה, אבל חייבים לוודא את זה מראש.
3. שימוש בשפת המקום- הכי יעיל לקדם שיווקית מוצר באמצעות סרט תדמית, זה ששפת הסרט תהיה השפה המקומית, גם בקריינות וגם בכותרות הראשויות שמשולבות בסרט התדמית. מאוד לא מומלץ להוסיף כתוביות תרגום לסרט שבמקור הוא באנגלית, כי מעט מאוד אנשים בעולם קוראים כתוביות תרגום. הרוב מעדיפים שימוש בשפת המקום.
4. שימוש רב בוידאו- כיום עדיף לצלם כמה שיותר צילומי וידאו של המוצר, כך שקהל היעד בכל מקום בעולם יוכל 'לראות' את המוצר כפי שהוא נראה באמת, ולא סתם אנימציה שבוצעה על ידי גרפיקאי נהדר, רק שלא אומרת כלום לקהל היעד לגביי איך באמת נראה המוצר, או אם הוא בכלל קיים או שמדובר סתם באיורים שאין מאחורייהם מוצר באמת.
ועל מה להקפיד בהפקת סרט תדמית למדיות שונות?
בכל הפקה של סרט תדמית, שנועד להפצה ברשתות חברתיות, מומלץ להקפיד על הנושאים הבאים:
1. סרט לקידום בפייסבוק- הכל זהה לכל מה שכתבתי לגביי הפצה במדינות שונות, למעט אורך הסרט. להפצה בפייסבוק, מומלץ שהסרט יהיה באורך של עכד 60 שניות, ועדיף פחות אם זה אפשרי. אנשים מאוד קצרי רוח בצפייה בסרטונים שמוצגים להם, ונתפשים כפרסומת. לכן, אורך הסרטון הוא פרמטר חשוב מאוד.
2. סרט לקידום באינסטגרם- כאן חייבים סרט תדמית באורך מקסימלי של 30 שניות, ואם אפשר ב- 15 שניות אפילו עדיף. בנוסף, חשוב שפורמט הסרט יהיה מרובע, ולא הפורמט הרחב שמשתמשים בדרך כלל בסרטי תדמית.
לסיכום, בכל הפקה של סרט תדמית, להפצה במדינות שונות ובמדיות שונות, חשוב להקפיד על אורך הסרט ועל הפורמט, כך שיתאים לקהל היעד במדינות השונות. חשוב להקפיד על שימוש בשפת המקום, הן של הקריינות והן של הכותרות.
ראה תחילה סרט תדמית למוצר רפואי- בשיווק למדינות דוברות אנגלית
מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 2 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית מוצר רפואי לאוכלוסיה מבוגרת, במדינות דוברות אנגלית. אורך הסרט נקבע על מנת להציג בצורה הכי ברורה לאוכלוסיה המובגרת, את מה הם יכולים לקבל מהמכשיר הרפואי, כשהכל מוצג בצורה ויזואלית וברורה, כולל גרפיקה דינאמית חביבה להצגת מגוון המדידות שהמכשיר יכול לבצע, על מנת שלא להרתיע את האוכלוסיה המבוגרת, שהיא קהל היעד. הקריינות בסרט התדמית היא באנגלית של קריין שהוא American Native Speaker, על מנת שיתאים לרוב המדינות שדוברות אנגלית.
ראו סרט קצר שמציג את יתרונות הפקת סרט תדמית
מדובר על סרט קצר באורך של כדקה, אשר מציג את היתרונות של הפקת סרט תדמית לעסק או למוצר של העסק. הסרט מבוסס על קטעים קצרים מתוך סרטי תדמית שהפקנו ללקוחות שונים ולמוצרים שונים. ניתן לראות את מגוון סגנונות ההפקה של סרטי תדמית. עדיין, ניתן גם לראות שרוב הסרטים מבוססים על צילומי וידאו, שזה מה שמומלץ כיום בהצגת מוצרים חדשים.
ראה סרט תדמית למוצר רפואי- בשיווק למדינות דוברות ספרדית
מדובר על אותו סרט תדמית בדיוק, רק עם שני שינויים מהותיים: הקריינות עכשיו היא בספרדית, והכותרות הראשיות בסרט התדמית הן כולן בספרדית. לקוחות רבים, שמעוניינים לחסוך עלויות הפקה, מבקשים הפקת סרט תדמית אחד באנגלית, וכאשר רוצים לקדם שיווקית את המוצר במדינה שדוברת ספרדית, הם רק מוסיפים כתוביותץ תרגום בתחתית המסך לספרדית. לדעתנו זו טעות, כי כמעט בשום מקום בעולם לא קוראים כתוביות תרגום, למעט ישראל שרגילים לכתוביות תרגום. בשאר העולם מעדיפים קריינותץ בשפת המקום.
ראה סרט תדמית למוצר רפואי- בשיווק בפייסבוק
כאן מדובר על גרסה מקוצרת של סרט התדמית, לאורך של כדקה, מה שיותר מתאים להפצה בפייסבוק. הפורמט עדיין פורמט רחב, והתוכן הוא בעצם אותו ץוכן שנבחר מתוך סרט התדמית המלא, כך שרק הדברים הכי חשובים יוצגו לקהל היעד. חשוב שקהל היעד בפייסבוק יהיה מטורגט, כי המוצר מיועד כמעט רק לאוכלוסיה המבוגרת, אז אין טעם להפיץ את הסרטון לכל העולם.