ההונאות ברשת גדלו בצורה משמעותית, והפכו ליותר מתוחכמות
ככול שיותר ויותר אנשים התחילו לבצע את עיקר הקניות שלהם ברשת, כך גדלו כמות ההונאות. אבל, אם בעבר ההונאות היו יחסית פשוטות, וניתן היה בצורה די פשוטה להבין שמדובר בהונאה ולהתעלם ממנה. כיום, ההונאות הן ברמה מאוד גבוהה. הקיצוניות עוד עלולה להגיע מסרטוני Deep Fake, בהם רואים דמות מוכרת שמדברת בצורה הכי מדוייקת כמו הדמות, וגם זזה ונראית כמו אותה דמות, רק כל מה שהיא 'אומרת' בעצם נעשה דיגיטלית, והמילים שנאמרות בעצם 'הושמו' בפי הדמות. באופן כזה תוכלו בהמשך הדרך לראות סלבריטי מוכר ממליץ על חברה שמעולם לא שמעתם עליה, כי היא בעצם לא קיימת, אלא מה שקיים זה רק בית תוכנה שהצליח לייצר את אותו סרטון Deep Fake.
אבל גם בלי הונאות שמבוססות על Deep Fake, ישנן כיום הונאות מאוד מתוכמות, שמתפילות גם אנשים מתוחכמים, ולא רק אנשים תמימים כמו בעבר. תהליך זה, שגדל משמעותית בשנים האחרונות, הפך את הציבור שמשוטט בדיגיטל ומחפש פתרונות לבעיות קיימות, למאוד זהיר. הם מנסים בכל דרך לוודא שמה שמציגים להם אכן קיים, ושלא מדובר על הונאה שאין מאחוריה כלום ושום דבר, אלא רק נוכלים. גם כיום, אם רואים סרטון אנימציה של אפליקציה חדשה, מי שצופה בסרטון אולי מתרשם מהגרפיקה הנהדרת, או מהרעיון שמאחורי האפליקציה שמוצגת לו, רק שאין לו בטחון שאפליקציה זו בכלל קיימת ועובדת, מה שגורם לו להסס לפני שהוא מחליט להתקדם ולקבל מידע נוסף לגביי האפליקציה, ובמקרים רבים הוא יעדיף לנטוש את הסרטון, כי בינתיים הוא נחשף לסרטונים נוספים באותו נושא.
המצב שונה לחלוטין, אחריי צפייה בסרט תדמית שמבוסס כולו על צילומי וידאו, בהם הלקוח הפוטנציאלי מרגיש כאילו הוא 'רואה במו עייניו את הפתרון', מה שגורם לו לרצות ולקבל מידע נוסף על המוצר, או במקרה הטוב אפילו להתקדם ולבצע רכישה אונליין.
לפני שנדון ביתרונות סרטי תדמית המבוססים על צילומי וידאו, ראו סרט תדמית לקידום מוצר ניהול מתקדם, שמבוסס כולו על צילומי וידאו:
אז מה כדאי לצלם בסרט תדמית המבוסס על צילומי וידאו?
על מנת לחזק את הביטחון של קהל היעד בקיום המוצר, מה שאנחנו ממליצים ללקוחות שמעוניינים לקדם את המוצר, לצלם במסגרת הסרט כל דבר שיראה שהמוצר קיים, כלומר:
1. צילום וידאו של המוצר עצמו- לא משנה באיזה מוצר מדובר, עדיף לצלם אותו בוידאו, ולא בצילומי סטילס, כי בתמונת סטילס ניתן לבצע בקלות יחסית מניפולציות, בעוד שבוידאו יותר מורכב, ונדרשת השקעת משאבים רבה במידה ומעוניינים לבצע מניפולציה בוידאו, כמו ה Deep Fake שהצגתי בתחילת המאמר. צילום הוידאו חייב להיות מקצועי, באיכות 4K, כך שניתן יהיה לראות את המוצר כאילו נמצאים לידו בפועל.
2. צילום בוידאו של השימוש במוצר- מומלץ לצלם את המוצר באופן שרואים אנשים משתמשים בו ונהנים, ואולי אפילו ממליצים על המוצר, תוך כדי שימוש במוצר, ולא בהמלצה סתמית, בלי שרואים אותם משתמשים במוצר.
3. צילום בסביבת העבודה של המוצר- מאוד מומלץ לצלם את המוצר בוידאו לא באולפן צילומים, למרות שאלה תנאים אידאלים לצילום מוצרים, אלא בסביבת העבודה של המוצר. אם המוצר משתלב בתוך מערכת קיימת, אז גם בסרט התדמית צריך לראות את השילוב, ושכל העסק עובד והלקוחות שמשתמשים במוצר מרוצים ונהנים ממנו.
4. צילום תשתיות הפיתוח ההנדסי של המוצר- במידה ומדובר במוצר הנדסי, מומלץ להראות שמאחורי המוצר עומדים צוות הנדסי שפיתח את המוצר, ועוד ימשיך לפתח אותו בהמשך ולתמוך בו בטווח המיידי, וכן לצלם את התשתיות ההנדסיות בהן הוא פותח. זה כמובן גם מחזק את האמון של קהל היעד בקיום המוצר, ובהמשך התמיכה במוצר לאחר הרכישה.
מה החסרונות של סרט תדמית המצולם בוידאו?
אין ספק שלסרט תדמית המצולם בוידאו יש יתרונות רבים בקידום מוצר חדש, על פני סרטון אנימציה. אבל, ישנם גם חסרונות, והעיקרים שבהם הם:
1. עלות הפקה גבוהה- בדרך כלל, סרט תדמית המצולם בוידאו יותר יקר מסרטון אנימציה. ביצוע צילומי וידאו מחייב צוות מקצועי גדול, שכולל: צלם, עוזר צלם, תאורן, איש סאונד, מפעיל טלפרומפטר, שחקנים ופריזנטורים, מאפרת, וכן הלאה אנשים חשובים לביצוע הפקה של יום צילומים, שלא לדבר שלפעמים צריך מספר ימי צילום, ואז העלות עוד יותר גבוהה. כמובן, יש גם את הציוד המקצועי של: מצלמות, חצובות, סליידרים ומייצבים, תאורה, רפלקטורים, מערכת הקלטת סאונד וכן הלאה.
2. הפרעה לעבודה שוטפת- אם רוצים להציג בסרט התדמית את המוצר כפי שהוא מותקן בפועל, זה מחייב להפריע לעבודה השוטפת באותו מקום, כך שניתן יהיה לצלם את המוצר, וזה מחייב אישור של העסק להפרעה לעבודה בזמן הצילומים. זה די בעייתי, ובמקרים רבים לא ניתן לקבל כזה אישור, מה שמונע הצגה של הנושא בפועל. אותו דבר אם רוצים לצלם את הצוות ההנדסי בעסק שפיתח את המוצר, ואת התשתיות, גם זה יכול להפריע לעבודה השוטפת, מה שגם יוצר קשיים בקבלת אישור לכך.
3. זמן הפקה ארוך- ביצוע צילומים בפועל, מחייב תיאומים לוגיסטיים רבים, החל מגיוס הצוות המצאים לצילומים, ועד לתיאומים בכל מקומות הצילומים. במקרים רבים, למרות תיאומים מוקדמים רבים, נאלצים לדחות את הצילומים מסיבות שונות, ותיאום מחדש לקוח שוב זמן רב. מעצם זה שמעורבים כל כך הרבה גורמים בצילומי וידאו, הסיכוי לדחיות הוא גבוהה, ואת זה אנחנו כחברת הפקות חווים בהרבה הפקות. בעיות אלה לא קיימות בהפקה של סרטון אנימציה. מהרגע שהתסריט מוכן, הסטורי בורד מאושר- אפשר להתחיל את האנימציה, ולקבל גרסה ראשונה בתוך ימים ספורים.
ומה הכי חשוב לעשות אחריי שסרט התדמית מוכן?
כל הפקה של סרט תדמית מכוונת לקהל יעד ספציפי, עבורו המוצר שמעוניינים לקדם הכי מתאים. לכן, אחריי שסיימנו את ההפקה של סרט התדמית, אנחנו ממליצים למנהלי השיווק להפיץ את הסרט לקהל היעד, ואת זה בעדיפות ראשונה. במקום שבמקרה קהל היעד יגיע לאתר של העסק, ויצפה בסרט, עדיף לקיים קמפיין ממומן, במסגרתו מפיצים את סרט התדמית, תוך טרגוט של קהל היעד, כך שבמידה והם מחפשים פתרון לבעיה קיימת אצלם, שהמוצר אכן פותר- הם יחשפו לסרט התדמית שטירגט אותם, ובסבירות גבוהה יפנו לחברה שפיתחה את המוצר לקבל פרטים נוספים. שלב זה הכי חשוב בהצלחה של הקידום של המוצר, כי הוא מגיע לקהל היעד הכי רלוונטי.
לסיכום, הדרך הכי יעילה לקידום מוצר חדש, היא להפיק סרט תדמית אשר מבוסס על צילומי וידאו, בהם רואים את המוצר, את השימוש בו, ואפילו את האנשים והתשתיות בהן הוא פותח. כל אלה מחזקים מאוד את האמון של קהל היעד בקיום המוצר, ומעודדים רכישה ממקור אמין, בלי לחשוש מהונאה.
ראה תחילה סרט תדמית לניהול ובקרת גידול של קנאביס רפואי
חברת ריוסול פיתחה תוכנה לניהול גידול קנאביס רפואי, והצליחה להתקין את התוכנה בעשרות חממות גידול של קנאביס רפואי בישראל. לאחרונה, החליטה לקדם את התוכנה ללקוחות בחו"ל, וביקשה להפיק סרטון אנימציה קצר שיציג את התוכנה. ואכן, עד לפני כמה שנים, היה מאוד מקובל להציג תוכנה או אפליקציה חדשה, באמצעות סרטון אנימציה חביב שמסביר מה התוכנה עושה. בעקבות תחקיר מעמיק שבצענו במשותף עם חברת ריוסול, ניסינו ללמוד מה הבידול של הפתרון שלהם. כשהבנו שהבידול העיקרי הוא יכולת מוכחת בעשרות חממות גידול בישראל, המלצנו להפיק סרט תדמית שמבוסס כולו על צילומי וידאו של המערכת, כפי שהיא מותקנת בחממת גידול קנאביס רפואי בישראל, כך שקהל היעד יוכל לראות איך המערכת משתלבת בתוך החממה, החל מצמח האם ועד לשקית של המוצר המוגמר שיוצא מהחממה, כשהכל מנוהל ומבוקר על ידי המערכת של ריוסול. הסרט הוכיח את עצמו, בקידום השיווק של החברה בחו"ל.
ראו סרט תדמית לחברת אקולוג'יק
חברת אקולוג'יק פיתחה חבילת תוכנה, אשר מסנכרנת גידולים חקלאיים גלובלים, מהמגדל הבודד ועד לרשתות השיווק הבינלאומיות. בעבר, לכזו תוכנה היו מפיקים סרטון אנימציה קצר שמסביר מה התוכנה עושה. אבל, על מנת לחזק את הביטחון של קהל היעד בתוכנה, כל סרט התדמית מבוסס על צילומי וידאו, הן בהצגת הבעיה והן בהצגת הפתרון, כולל הצגה של הצוות שפיתח את התוכנה, ומקומות הפיתוח. את התוכנה עצמה הצגנו בסרט באמצעות צילומי מסך אקטיביים, כך שקהל היעד יכול כבר לראות לא רק את המסכים בפועל, אלא גם את היישום של התוכנה אצל אחד הלקוחות הבינלאומיים של החברה.
ראו סרט תדמית למוצר חדש של חברת ACP
חברת ACP פיתחה מפזר חום חדשני, אותו הייתה מעוניינת להציג לקהל היעד. סרט תדמית זה מבוסס כולו על צילומי וידאו בחברה, באופן שמאפשר לראות את המוצר החדש, איך מתקינים אותו, מה היתרונות הייחודיים שלו ביחס למוצר קודם, או מוצרים מתחרים (הבידול), וכן רואים את צוות הפיתוח של המוצר, ומעבדת הפיתוח, כולל אנליזות טרמיות של הביצועים עם המפזר החדש.