אחד התחומים שמתפתחים בקצב הכי מהיר הן האפליקציות (יישומים) בעיקר לניידים אבל גם לדסקטופים. בכול יום אנחנו נחשפים לעשרות אפליקציות חדשות, בתחומים שונים. ומיד עולה השאלה: איך יוצרים בולטות לאפליקציה חדשה, כך שתקבל חשיפה ותקודם?
בתחום קידום האפליקציות קיימות שתי גישות, המבוססות על סרטוני תדמית:
- סרטון תדמית באנימציה- שם דגש על הצגת הקונספט של האפליקציה
- סרט תדמית בוידאו- שם בעיקר דגש על השימושיות
אם כך, מה איך מומלץ להפיק סרטון תדמית לאפליקציה?
על פי הדוגמאות למעלה, בכל פעם שמתכננים להפיק סרטון תדמית לאפליקציה חדשה, מומלץ לפעול על פי הכללים הבאים:
- לאפליקציה חדשה המציגה קונספט חדשני- מומלץ להפיק סרטון תדמית באנימציה שיסביר את הקונספט, ואולי לשלב גם Screen Shots מתוך האפליקציה, על מנת שהצופה בסרטון יקבל מושג איך היא נראית בפועל
- לאפליקציה שימושית- מומלץ להפיק סרט תדמית המצולם בוידאו, בו רואים אנשים משתמשים באפליקציה בפועל, כך שניתן להבין את צורת השימוש והיתרונות שהאפליקציה נותנת למשתמש. אם חשוב גם להציג את הקונספט של האפליקציה, ניתן לשלב בסרט הוידאו קטע קצר באנימציה שיסביר את הקונספט.
לסיכום, הדרך הטובה ביותר לקדם אפליקציה חדשה היא באמצעות סרטון תדמית לאפליקציה. ניתן להפיק סרטון תדמית באנימציה או סרט תדמית המצולם בוידאו, על פי מה שרוצים להדגיש, את הקונספט או השימושיות.
על מנת להסביר את הקונספט שמאחורי אפליקציה חדשה, מאוד קל וברור להציג את זה באמצעות סרטון תדמית באנימציה קצרה, של עד 2 דקות, תוך שימוש בגרפיקה דינאמית (Motion Graphics). אם חשוב להראות מסכים של האפליקציה, אפשר לשלב Screen Shots בסרטון התדמית באנימציה, שגם יתן לצופה תחושה איך האפליקציה נראית, בנוסף להצגת הקונספט.
ראה לדוגמא סרט תדמית בוידאו לקידום אפליקציה
סרט תדמית המצולם בוידאו היא הדרך הטובה ביותר להראות את השימושיות של האפליקציה, את הדרך שבה אנשים משתמשים בה. לכאורה, כל אנימטור יכול לייצר סרטון אנימציה נפלא, כאשר אין מאחוריו כלום, בעוד שסרט וידאו מציג את האפליקציה עובדת בפועל, ועל זה בדיוק אומרים: טוב מראה עיניים..... מצד שני, אם האפליקציה מציגה קונספט חדשני, מאוד קשה להסביר אותו דרך צילום וידאו בלבד.
ראו סרטון תדמית לאפליקציה חדשה של גידול חקלאי שהפקנו לאחרונה
מדובר על אפליקציה חדשה, שמתאמת גידולים חקלאיים בינלאומיים, באופן שמסנכרן את השיווק בכל העולם, החל מהמגדל הבודד ועד לרשתות השיווק. לצורך כך, הפקנו סרטון תדמית זה, שמבוסס על שילוב של צילומי וידאו להצגת הבעיה והחברה שפיתחה את האפליקציה, עם צילומי מסך אקטיביים של האפליקציה, כך שלקוחות פוטנציאלים יכולים לראות את מסכי התוכנה בפועל. הקריינות הינה באנגלית, על מנת לשווק למדינות אנגלו-סקסיות. לצורך שיווק בדרום אמריקה, נדרשת קריינות בספרדית (ולא כתוביות תרגום לספרדית, כמו שלפעמים מבקשים מאיתנו להוסיף לסרטי תדמית באנגלית).
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם כירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
ראו סרטון תדמית למיזם אפליקטיבי לשוק האמריקאי שהפקנו לאחרונה
מדובר על מיזם אפליקטיבי לשוק האמריקאי, והלקוח התלבט האם להפיק לצורך העיניין סרטון תדמית באנימציה. בעקבות התחקיר שבצענו, הובן שישנה חשיבות לכך שהמיזם ייצור רגש אצל הלקוח והזדהות, מה שיעודד את הלקוחות הפוטנציאלים ליצור קשר עם החברה. לכן, סרטון תדמית זה מבוסס על צילומי וידאו של ישראל, ושל בעלי העסקים שמציעים את המוצרים ללקוחות האמריקאים. בכדי להציג את הצד האפליקטיבי של הפתרון, הסרטון כולל צילומי מסך אקטיביים (Dynamic Screen Shots) מתוך התוכנה של הפתרון, כך שלקוחות פוטנציאלים יכולים לראות בדיוק איך נראה הפתרון, מה שלא נכון לסרטון באנימציה.