יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
סרט תדמית- בין רגש לרציונל בקבלת החלטות
קבלת החלטות על ידי לקוחות הוא נושא מורכב
ישנם הרבה מאוד מחקרים, שמנסים לנתח כיצד לקוחות מקבלים החלטות קנייה. האם מה שקובע הוא הרציונל, כלומר- החלטה מושכלת שנלקחת אחריי שמתנחים את כל הדברים הטובים שניתן לקבל ממוצר חדש, ומחליטים שהמוצר אכן עונה על צרכים אמיתיים? או אולי בכלל קבלת החלטות מבוססת רגש, כלומר- לקוחות מתחברים רגשית למוצר או לחברה שמייצרת את המוצר החדש, ומחליטים לרכוש את המוצר כי הוא מרגש אותם? 

ברור שהעולם הוא לא שחור ולבן. כלומר, לקוחות לא מקבלים תמיד את ההחלטה בצורה מושכלת, או תמיד על פי הרגש. ככול הנראה הם גם וגם, וההחלטה מתקבלת לפי העיניין, סוג המוצר, או החברה שהציעה את המוצר. 

אם כך, איך יצרני ציוד צריכים להפיק את סרט התדמית שנועד לקדם מכירות של מוצר חדש? גם לכך התשובה היא על פי העיניין, סוג הבעיה אותה המוצר החדש פותר, קהל היעד וכן הלאה. 

לפני שנבחן כל סוג סרט, ראו דוגמאות של סרט תדמית מבוסס רגש וסרט מבוסס רציונל:
לסיכום, כל סרט תדמית ניתן להפיק מבוסס רגש או מבוסס רציונל. מה שקובע בהפקה הוא קהל היעד, והבעיה אותה המוצר המוצג בסרט התדמית פותר. מומלץ בכל מקרה שההפקה תהיה מבוססת צילומי וידאו, שהם הכי יעילים גם בהפקה מבוססת רגש וגם רציונלית.



למאמרים נוספים בנושא:   סרט תדמית- חשיבות המגע האישי



                                       אין שני סרטי תדמית זהים

מנהל עסק- מעוניין להגדיל מכירות של העסק?

מתלבט איזה אופי להקנות לסרט התדמית, מרגש או פונה לשכל?
 

במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים

ראה תחילה סרט תדמית מבוסס רגש

מדובר על סרט תדמית באורך של כ 2 דקות, אשר נועד להציג מזים חדש בשוק האמריקאי, במסגרתו מציעים לאמריקאים אוהבי ישראל לתמוך בעסקים קטנים בקו העימות, שנפגעים הכי הרבה מהעימותים. ברור שכזה מיזם עדיף לקדם באמצעות פיתוח רגש. לכן, סרט התדמית פונה לרגש, על ידי הצגת ישראל תחת מתקפה, בתים הרוסים, ילדים רצים למקלטים, אנשים פצועים. בנוסף, מציגים את האנשים שמאחורי העסקים הקטנים. כל אלה כמובן מעוררים רגש, ואוהבי ישראל אכן נרתמו לסייע לקידום המיזם, לאחר צפייה בסרט התדמית.

סרט תדמית מבוסס רציונל

סרטון תדמית זה אמור לקדם מכירות של מכונה טכנולוגית מתקדמת, בעלת ביצועים טכנולוגיים מאוד מתקדמים, בזכות שימוש הטכנולוגיה פורצת דרך מבוססת פטנט. כמובן, שמוצר כזה שההחלטה לגביו תתקבל על ידי אנשים טכניים שיבחנו את הביצועים של המכונה, ורק לאחר שיהיו משוכנעים ביתרונות הטכנולוגיים והביצועים שלה, הם יקבלו החלטת קנייה. לכזה סוג מכירה, אין ספק שהכי מתאים סרט תדמית מבוסס רציונל, כלומר- הצגת הערכים המיוחדים שלקוחות פוטנציאלים יקבלו אם ירכשו את המכונה.
אם כך- איך מקבלים החלטה על איזה סוג סרט תדמית להפיק?
אין ספק, זו שאלה מרכזית בתהליך הפקת סרטי תדמית. הרי כל סרט תדמית ניתן להפיק או שיהיה מבוסס רגש או מבוסס רציונל. התשובה שלנו לנושא זה היא קודם כל תבחנו איזה בעיה המוצר פותר, ומי קהל היעד שמקבל החלטות לגביי רכישת המוצר החדש (לא המשתמשים, מקבלי ההחלטות, שאלה יכולים להיות אנשים שונים מהמשתמשים).

ראו מספר כללי אצבע שיעזרו לכם להחליט איזה סוג סרט תדמית להפיק:

1. הפקת סרט תדמית מבוסס רגש- אם המוצר החדש המוצע הוא כזה שפותר בעיה שמציקה לקהל יעד ספציפי, ואותו קהל יעד נוטה לרגשנות בהקשר לבעיה קיימת, זה כמעט מתבקש להפיק סרט תדמית מבוסס רגש. שימו לב, רגש זה לא אומר שמי שצופה בסרט 'יבכה מהתרגשות', אלא הכוונה שהסרט יעורר אצל הצופה רגש של הזדהות וחיבה כלפי מי שמציג את סרט התדמית, או כלפי המוצר המוצג בסרט.רגש כזה יכול להתעורר גם בהפקה של סרט הומוריסטי, שדווקא מציג בצורה הומוריסטית את פתרון בעיה קיימת. רק חשוב להבין שהומור זה הליכה על גבול דק. לא כל אחד מבין הומור, ואפילו יש אנשים שנפגעים מהומור, שחושבים שצוחקים עליהם ולא על בעיה קיימת. אז מומלץ להשתמש בהומור בזהירות, ובוודאי שלא בבוטות. מה שהכי מעורר רגש אצל לקוחות זה לראות בעיניים את הנושא, ולכן- עדיף שסרט תדמית מבוסס רגש יהיה כזה המצולם בוידאו. באופן כזה הלקוח יראה את המוצר, ממש כאילו הוא מבקר בחברה שמייצרת את המוצר. 

2. הפקת סרט תדמית מבוס רציונל- כאשר מציגים מוצר טכנולוגי חדש, מומלץ להפיק סרט תדמית מבוסס רציונל. אבל, ממש לא להתמקד בטכנולוגיה, כי אנשים לא רוכשים טכנולוגיה הם רוכשים פתרונות לבעיות קיימות, או מוצרים שמוסיפים להם ערך. לכן, סרטי תדמית מבוססי רציונל צריכים להציג בעיה קיימת, איך היא נפתרת על ידי המוצר החדש, מה הערכים החדשים שהלקוח יכול לקבל במידה וירכוש את המוצר. מומלץ להשתמש בסרטים מבוססים צילומי וידאו, אשר מאפשרים ללקוחות לראות בעיניים את המוצר, כולל מה הם יכולים לקבל מהמוצר. כמובן, אם המוצר מבוסס על קונספט חדשני, כדאי לשלב גרפיקה דינאמית בסרט התדמית, כך שהלקוחות הפוטנציאלים יוכלו להבין על מה מדובר בצורה פשטנית. 

 

איך משווקים סרטי תדמית מסוגים שונים?

כאשר סרט התדמית מותאם לקהל יעד ספציפי, כזה שמושפע מרגש, או כזה שמושפע מהחלטות רציונליות, מאוד מומלץ לשווק את המוצר תוך טרגוט של קהל היעד. מומלץ שיווק ישיר ישירות לקהל היעד כקישור למייל שיווקי, או במידה והנושא מקודם בגוגל או ברשתות חברתיות, חייבים להגדיר במדויק את קהל היעד, ולטרגט אותו בעיקר, כולל Re-Marketing באמצעי המדיה השונים. באופן כזה, קהל היעד הספציפי יקבל את סרט התדמית שהכי מותאם עבורו, מה שמגדיל את סיכויי המכירה של המוצר המוצג בסרט.

ראו סרטון תדמית למכונת שחרור דיגיטלית של מכולות שהפקנו לאחרונה

חבת אקולוג'יק פיתחה תוכנה לסינכרון גלובלי של גידולים חקלאיים, מהמגדל הבודד ועד לרשתות השיווק הבין לאומיות. במקום להפיק סרטון אנימציה, כמקובל בהצגת פתרונות תוכנה, החלטנו ביחד עם הלקוח להפיק סרט תדמית שמבוסס על צילומי וידאו, כך שלקוחות יוכלו לראות ולהבין את הבעיה, ולהזדהות איתה דרך חיבור רגשי, וכן לראות את החברה שפיתחה את התוכנה, כאשר את התוכנה עצמה הצגנו דרך צילומי מסך אקטיביים, מה שאיפשר לראות שהתוכנה עובדת וכבר מיושמת אצל לקוחות אחרים.

ראו סרט תדמית לרשת מוסכי תיקון מעיכות פח שהפקנו לאחרונה

זו דוגמא של סרט תדמית מבוסס רגש, אשר מציג בצורה הומוריסטית בעיות יום יומיות, שכמעט כל בעל רכב נתקל בהם, והם הפגיעות הקלות יחסית בפח של הרכב, שבדרך כלל תיקון שלהם מחייב פחחות יקרה, וירידת ערך של הרכב. בסרט תדמית זה מודגמות 3 בעיות יום יומיות, בצורה מצחיקה ומעוררת רגש של הזדהות כמעט של כל בעל רכב. הכל כמובן מצולם בוידאו, מה שעוד יותר מחזק את החיבור הרגשי של הלקוחות הפוטנציאלים לפתרון שמוצג בסרט התדמית.