היום זה כבר ידוע: לקדם שיווקית מוצר- מומלץ להפיק סרט מוצר!
סרטי מוצר הם הכלי השיווקי היעיל ביותר בכדי לקדם מכירות של מוצרים. סרטים שנעשים בצורה נכונה, מציגים את הערך שהמוצר מספק ללקוח, מראים לו איך המוצר נראה, מה היתרונות שלו ביחס לתחרות, ולמה כדאי לו לרכוש את המוצר דווקא מהחברה שמציגה את הסרטון. את כל זה צריך גם להציג בזמן קצר, ובצורה מעניינת, כך שהלקוח לא יאבד סבלנות, ויעבור לצפייה בסרט אחר.
אבל, קיים מגוון עצום של מוצרים, החל ממוצרי צריכה ועד למערכות טכנולוגיות מורכבות. האם אנחנו מציעים להפיק לכולם סרטים דומים, שעונים על מה שהגדרתי קודם? התשובה היא כמובן שלא. לכל סוג מוצר צריך להתאים את הסרטון שמתאים לו
מוצר צריכה-
קיימים הרבה מאוד סוגים של מוצרי צריכה, החל ממזון, חומרי ניקוי, חומרי כביסה ורחצה וכן הלאה. בהחלט מגוון גדול, אבל מה שבדרך כלל מאפיין אותם הוא עלות יחסית נמוכה, ובדרך כלל המוצרים מתכלים (כלומר- נגמרים אחריי השימוש). ברור שלמוצרים כאלה בדרך כלל אין קשר רגשי, אבל יש הרבה מאוד הרגלים. לקוחות רגילים לרכוש מוצרי צריכה מיצרנים מסויימים. בכדי להשפיע עליהם, צריך לשכנע אותם שהמוצר צריכה שאתם מציעים הוא יותר טוב ממוצרים מתחרים. לכן, למוצרי צריכה אנחנו ממליצים על סרטון מאוד קצר, 30-60 שניות, שיופץ ברשתות חברתיות, וידגיש את הערך המיוחד שהלקוח יכול לקבל ממוצר זה. חשוב שהסרטון יצולם בוידאו, כך שהלקוח יוכל לראות בעין את המוצר ולהשתכנע.
לסיכום- למוצר צריכה אנחנו ממליצים על סרטון מוצר קצר, באורך של 30-60 שניות, אשר יצולם בוידאו ויציג את הייחוד של המוצר. מומלץ להפיץ את הסרטון ברשתות חברתיות.
דוגמא לסרטון מוצר למוצר צריכה
מדובר על מוצר ניקוי מיוחד של חברה המייצרת חומרי ניקוי שונים, כשסרטון זה מתמקד באחד המוצרים. הסרטון מאוד קצר (כ 30 שניות), בו מסבירים על הייחוד של המוצר, תוך צילום בוידאו של פעולת הניקוי של שאריות דבק, שזוהו אחד האתגרים של חומרי ניקוי.
דוגמא לסרט מוצר לקו מוצרי צריכה
כאן מדובר על הצגה של קו מוצרי ניקוי מקצועיים, אשר מעוניינים להציג אותם כפתרון לשימוש בייתי. מכיוון שישנם כמה סוגים של מוצרי ניקוי בקו המוצרים המקצועי, הסרטון יותר מקיף (כ- 3 דקות), ומציג את כל סוגי המוצרים תוך הדגמת יעילותם בצילומי וידאו של שימוש בפועל.
נסקור להלן איזה סרט מוצר מומלץ להפיק לפי סוג המוצר:
מוצר שמושי (פשוט יחסית)-
מוצרים שימושיים פשוטים יחסית הם בדרך כלל בעלות של כמה עשרות עד מאות שקלים, והשימוש בהם לא מסובך להבנה. גם אין צורך להבין איך בדיוק המוצר עובד, אלא יותר חשוב להבין איך המוצר עוזר לי ועונה לי על הצרכים. לכן, לכאלה מוצרים מאוד חשוב שהסרטון יתייחס לקבוצה הספציפית שתשתמש בכאלה מוצרים, ולא לנסות ולדבר אל כולם. גם כאן כדאי מאוד לצלם את הסרט בוידאו, כך שלקוחות פוטנציאלים יצפו במוצר בשימוש, ויראו את התוצאות של השימוש במוצר. סרטים כאלה מומלץ שיהיו באורך של כדקה, ויערכו בצורה מעניינת, בכדי שלמור את הלקוחות צופים במוצר.
לסיכום- למוצר שימושי פשוט יחסית מומלץ להפיק סרט מוצר קצר, בארוך של כדקה, מצולם בוידאו כך שהלקוח יוכל לראות את המוצר בשימוש.
דוגמא לסרט מוצר למוצר שימושי (פשוט יחסית)
מדובר על מצלמת דרך לרכב, אשר הותאמה לקבוצה מסויימת, כלומר- הורים מודאגים. בסרט מראים באמצעות צילומי וידאו ברכב, כיצד המצלמה ונה על כל הצרכים של הורים מודאגים שנותנים לילדים בערב את הרכב המשפחתי.
אפליקציה חדשה לטלפונים חכמים (סמארטפונים)-
אחד התחומים שמתפתח בקצב הכי מהיר כיום הוא תחום האפליקציות לטלפונים חכמים (סמארטפונים). כמעט כול יום אנחנו שומעים על עשרות אפליקציות חדשות, והשפע גם מבלבל, אבל בעיקר- קשה מאוד לקבל חשיפה לאפליקציה. הדרך היעילה ביותר לדעתנו היא להפיק סרט מוצר קצר של כדקה, ורצוי באנימציה (גרפיקה דינאמית) בו מציגים בצורה כללית בעיה מסויימת, ואיך האפליקציה פותרת את אותה בעיה, ועונה לי על הצורך החדש (שאולי אפילו לא הייתי ער אליו).
לסיכום- לאפליקציה חדשה עבור טלפונים חכמים אנחנו ממליצים על הפקת סרט באורך של כדקה, המיושם באנימציה מסוג גרפיקה דינאמית, אשר מציג בעיה מסויימת ואיך האפליקציה פותרת אותה עבורי כמשתמש.
דוגמא לסרט מוצר לאפליקציה חדשנית
מדובר על אפליקציה אשר מאפשרת השכרת דירות כשהכול מבוצע און-ליין. בלי צ'קים, נסיעות ובעיות עם שוכרים. הכול דרך האפליקציה. הסרטון באורך של כדקה, ומבוצע כולו בגרפיקה דינאמית (סוג של אנימציה).
מיכשור חדשני-
חברות טכנולוגיה מפתחות ומייצרות מכשירים חדשניים ומערכות מתקדמות, שנועדו להתחרות במכשירים קיימים אך באמצעות הטכנולוגיה בה הם משתמשים, למכשירים החדשים יש יתרונות. מומלץ שלמכשירים אלה יושם דגש על הייתרונות המיוחדים, כלומר- במה הם יותר טובים מהתחרות. ממש אין צורך לדבר על הטכנולוגיה, כי זה לא מדבר אל המשתמשים (אלא אולי רק למהנדסים), ולא להציג פרמטרים חשמליים (מפרטים) כי גם להם אין משמעות מבחינת המשתמשים. צריך להדגיש את הערך שהטכנולוגיה מאפשרת ללקוח, כמו: טיפול קצר יותר, ללא כאבים, יותר בטיחותי וכד. גם כאן אנחנו ממליצים לצלם את הסרט בוידאו, כך שהלקוח יראה בעיין את השימוש, ולקוחות אחרים שנהנים מהמיכשור החדש.
לסיכום- למיכשור חדשני מומלץ להפיק סרט יותר מקיף, אפילו עד 2 דקות, אשר יציג את היתרונות של השימוש ללקוחות תוך הדגמת השימוש וצילומים בוידאו.
דוגמא לסרט מוצר למיכשור חדשני
מדובר על מכשיר לייזר לטיפולים רפואיים-קוסמטיים, הכולל מספר רב של תכונות חשובות ללקוחות, כמו: זמן טיפול קצר, ללא כאבים ובטיחותי, אשר מודגשים ומוצגים בצילומי וידאו תוך הדגמה על לקוחה. הסרט ארוך יחסית, על מנת להציג את כל הייתרונות.
לסיכום-
הכלי השיווקי היעיל ביותר לקידום מכירות של מוצרים ומערכות הוא סרט מוצר. אבל, מומלץ לכל סוג של מוצר להתאים סרט שונה, על מנת שתושג מקסימום יעילות משיווק המוצר באמצעות הסרט.
חברות טכנולוגיות ו8חברות הייטק מפתחות גם פתרונות חדשניים, המבוססים על טכנולוגיות שהן הכי מתקדמות בתחום, ומייצרים מערכות חדשות שלא כלל לא היו קיימות קודם, ונדרש בעצם חינוך שוק על מנת להחדיר אותן. ישנן חברות שבטעות מנהלות קמפיינים על הטכנולוגיה הנפלאה שהם פיתחו, ומנסים באמצעות הטכנולוגיה החדשנית לחדור לשוק. ישנם בהחלט מגזרים שטכנולוגיה מלהיבה אותם (מה שנקרא הגיקים), אבל אלה אוכלוסיה מאוד קטנה, ולא נכון לבנות עליה את המכירות המשמעותיות (למע אולי לצורך חשיפה ראשונית). בכדי לפנות לקהל הרחב, צריך לנקוט באותה גישה של מוצרים קיימים, תוך הצגת בעיה קיימת ואיך המערכת החדשה פותרת אותה ללקוחות. מוןמלץ מאוד לצלם את הסרט בוידאו, שוב שהלקוח יראה בעין את הפתרון ואת הישימות שלו לבעיה קיימת. במידה והמערכת מאוד מורכבת, וכוללת תתי מערכות רבים, אפשר להעשיר את הסרט בגרפיקה דינאמית, או בהדמיות תלת ממד שיציגו ויסבירו את המערכת, אבל זה רק בנוסף לוידאו ולא במקום.
לסיכום- למערכות חדשניות שרוצים להחדיר לשוק מומלץ להפיק סרט וידאו של עד 2 דקות, אשר יציג את האופן בו המערכת פותרת ללקוח בעיה קיימת. ניתן להעשיר את הסרט באנימציה, גרפיקה דינאמית או הדמיות תלת ממד לצורך הסבר פשוט וקצר על המערכת.
דוגמא לסרט מוצר למערכת טכנולוגית חדשה
מדובר על פתרון טכנולוגי חדש אשר מייעל קווי ייצור. המערכת מבוססת על טכנולוגיה חדשנית שכלל לא מוזכרת בסרט, אלא רק היתרונות שלה והבעיות שהיא פותרת ללקוחות בקווי ייצור קיימים. הסרט מצולם ברובו בוידאו, אבל גם כולל הדמיית תלת ממד של חלקי המערכת, והסבר על פעולת המערכת בגרפיקה דינאמית קצרה.
ראה סרט מוצר לתוכנה יישומית שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרט מוצר באורך של כ- 2 דקות, אשר נועד לשווק פתרון תוכנה שפיתחה חברה ישראלית. התוכנה מיועדת לפתרון בעיית סינכרון הגידולים החקלאיים ושיווקם ברמה הגלובלית. בכדי להטמעי את פתרון התוכנה, הפקנו סרט מוצר מבוסס צילומי וידאו, בכדי להציג לא רק את פתרון התוכנה, אלא גם את החברה שפיתחה את המוצר. סרטי מוצר המצולמים בוידאו יוצרים הזדהות, ומניעים לפעולה יותר מאשר סרטי מוצר באנימציה, שבדרך כלל מציגים באמצעותם פתרונות תוכנה.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.