יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
סרטי תדמית לשיווק למגזר ה B2B

מה ההבדל בין B2B  לבין B2C?

קודם כל נבהיר מהם שני התחומים העסקיים האלה:

B2C- מכירה לצרכן בודד, בדרך כלל מדובר על תהליך מכירה מהיר יחסית, עם מעט מאוד מקבלי החלטות רכישה.

B2B- מכירה שמתבצעת בין בתי עסק שונים, תהליך שהוא בדרך כלל ארוך ומורכב, וכולל מספר מקבלי החלטות 

כלומר, מדובר על שני תהליכי מכירה שונים לחלוטין, שמחייבת התייחסות שונה לחלוטין, מה שגם מחייב סוג שונה לחלוטין של סרטי תדמית, לצורך חיזוק המיתוג של העסק שמוכר, או בכדי לקדם מכירת מוצרים לאותם עסקים. 

לפני שנסביר על מה צריך לשים דגש בהפקת סרטי תדמית למגזר ה B2B, ראו שתי דוגמאות של סרטי תדמית שהופקו למגזר זה:

מנהל שיווק- מעוניין לחזק את התדמית של העסק במגזר ה B2B?

מעוניין לקדם מכירות של מוצר קיים לקהל לקוחות חדש?
 

ראה תחילה סרט תדמית לחברה שמפתחת ומייצרת מכלולים מכניים מיוחדים

מדובר על חברה שמפתחת ומייצרת מכלולים מכניים זעירים, שמחייבים אמינות גבוהה בכדי לעמוד בתנאי סביבה קיצוניים. על  מנת להגדיל את הבטחון של הלקוחות העסקיים שרוכשים ממנה, החברה הייתה צריכה לחזק את התדמית שלה. לזה בדיוק נועד סרט תדמית זה: הצגה של החברה, כולל היחידה ההנדסית החזקה שלה, וכן תהליכי אבטחת האיכות שהמכלולים עוברים הן בתהליך הייצור והן בבדיקות סופיות. רוב הסרט מבוסס על צילומי וידאו, כך שלקוחות פוטנציאלים יכולים להרגיש כאילו הם ביקרו בחברה, וראו 'במו עינייהם' את היכולות של החברה.

סרט תדמית לפתרון תוכנה של חברת אקולוג'יק

חברת אקולוג'יק פיתחה תוכנה מתקדמת, אשר מאפשרת סינכרון של גידולים חקלאיים החל מהמגדל הבודד, ועד לצרכן הסופי. התוכנה שאקולוג'יק פיתחה מיועדת למכירה לרשתות השיווק שאחראיות לכל שרשרת האספקה. בכדי לשכנע את רשתות השיווק לאמץ את הפתרון של אקולוג'יק, הפקנו סרט תדמית זה. אבל, למרות שמדובר במכירת תוכנה, שבדרך כלל מציגים באמצעות סרט תדמית באנימציה, החלטנו להפיק סרט תדמית המבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו, הן בשלב הצגת הבעיה, והן בשלב הצגת החברה שפיתחה את התוכנה. באופן כזה, למרות שהתוכנה מוצעת למכירה לעסקים, קבלת ההחלטות היא על ידי מספר מקבלי החלטות, שחשוב לחבר אותם רגשית לנושא ולבעיה, ולכך שיוכלו לבטוח בחברה שפיתחה את התוכנה, שהיא אכן קיימת, עובדת וניתן יהיה לשדרג אותה בעת הצורך.

מהם האתגרים העיקריים במכירה מסוג B2B?

הלקוחות הפוטנציאלים הם אנשים בעסקים, בדרך כלל גדולים, שהם גם מאוד עסוקים ביום יום, בהתמודדות עם תפעול תקין של העסק, או בפתרון בעיות שמתעוררות. במידה ואנשים אלה הם גם מקבלי החלטות, מובטח לכם שהם 'מופצצים' במידע שמגיע מעסקים אחרים שמעוניינים 'למכור להם משהו'. לכן, אנשים כאלה בדרך כלל סובלים מהפרעות קשב, שמיוזמתם לא ירצו להקשיב לעוד עסק שמעוניין למכור לו משהו. גם אם יחליטו בכל זאת לצפות בסרט תדמית ששלחתם להם, מסתבר שה 5 שניות הראשונות של הסרט, הם הזמן שבו אותו אדם שצופה מקבל החלטה אם להמשיך לצפות או לפרוש, כלומר- זה הזמן בו צריך שהוא יגלה עיניין בסרט התדמית, אחרת יפרוש. ועדיין, אם גילה עיניין אחריי 5 שניות, וממשיך לצפות בסרט, הזמן המקסימלי שבדרך כלל הוא יצפה בסרט זה בסך הכל 30 שניות. בזמן זה הוא מחליט סופית אם ליצור קשר עם העסק שפירסם את אותו סרט תדמית, לקבלת מידע נוסף. עם אתגרים אלו סרטי התדמית שמופקים עבור מכירות במגזר B2B צריכים להתמודד.

 

על מה חשוב להקפיד בהפקת סרטי תדמית למגזר ה B2B?

על מנת להתמודד בצורה הכי טובה עם האתגרים שקיימים במגזר ה B2B, בכל הפקה של סרטי תדמית למגזר זה, יש להקפיד על הנושאים הבאים:

1. פתיח- הפתיח של סרט התדמית הוא החלק הכי חשוב בסרט, כי בו ייקבע אם 'תפסנו' את הלקוח, או שהוא נוטש את הסרט. לכן, הפתיח חייב להציג בצורה הכי ברורה את הבעיה איתה קהל היעד שבעסק מתמודד, מרגיש את הכאב, ונוצרת הזדהות וסקרנות בסגנון: 'החברה שמציגה לי את הפתרון שבסרט זה, מבינה את הבעיה שלי, אז בוא נראה אם יש לה פתרון'. כשזה קורה, זה אומר שנוצר עיניין, והלקוח הפוטנציאלי מוכן להקשיב עוד כמה שניות בכדי לראות אם יש לי פתרון לבעיה ממנה הוא סובל.

2. הצגת הפתרון- מיד כשהבעיה ברורה, חייבים להראות ללקוח את הפתרון, אבל לא על ידי הצגה של מפרטים חשמליים, או חפירה בטכנולוגיה המדהימה שעליה הפתרון מבוסס, כי זה ממש לא מעניין את הלקוח. הוא רוצה לראות איך הפתרון עונה לו בצורה מלאה על הבעיה. הדבר הכי טוב זה להציג אל מול הבעיה שהוצגה בפתיח, איך היא נפתרת פיזית על ידי המוצר המוצע.

3. דגש על הייחוד- חשוב להבין שאותו לקוח פוטנציאלי 'מופצץ' בעוד ועוד פתרונות מספקים שונים, שמציגים פתרונות דומים או חלופיים. עבר הזמן שלכל נושא יש יצרן בלעדי, שרק הוא מספק פתרונות לנושא מסויים. כיום, אין מוצר או פתרון שאין לו מספר רב של חלופות. לכן גם, הלקוחות הפוטנציאלים די מבולבלים, ועוד יותר קשה לתפוס את תשומת ליבם. לכן, מה שהכי מומלץ זה כבר בהצגת הפתרון, לשים דגש על הייחוד של הפתרון, באופן שיענה ללקוח על השאלה: 'למה כדאי לי לרכוש דווקא מהספק שמציג לי סרט תדמית זה'?

4. שימוש מקסימלי בוידאו- אין כמו סרט תדמית המבוסס על צילומי וידאו, בכדי לחבר ריגשית את קהל היעד לפתרון המוצג בסרט, וגם לגרום ללקוח להרגיש כאילו הוא 'רואה במו עייניו את המוצר'. זה כמובן גם מחזק את הבטחון של הלקוח הפוטנציאלי בקיום הפתרון, בכך שהוא יפתור לו בעיה קיימת, ושהחברה שמאחורי המוצר קיימת ותוכל לתמוך במוצר לאורך זמן.

5. סיום בהנעה לפעולה-
חובה לסיים סרטי תדמית בהנעה לפעולה של קהל היעד, כלומר- מה אתם ממליצים לו לעשות בגמר הצפייה. חשוב בשלב הזה לא להיות אגרסיבים בסגנון: 'אתה חייב לרכוש עוד היום'. עדיף: 'אתה מוזמן ליצור קשר לקבלת מידע נוסף'. 


לסיכום, חשוב להבין שעסקאות B2B צריכות להתמודד עם אתגרים רבים, שעיקרם- מכירה לאנשים עסוקים, שמוכנים להקדיש לכם זמן קצר מאוד להצגת פתרונות. הפקה נכונה של סרטי התדמית, אשר הותאמו במיוחד למגזר זה, יכולים לעודד רכישה בצורה טובה. 



למאמרים נוספים בנושא:  סרט תדמית- להילחם בהסחות הדעת של הצופה בסרט



                                      הפקת סרטי תדמית- לחשוב שיווקית ורק שיווקית!

 

ראו דוגמת סרט תדמית לחברת ריוסול שהפקנו לאחרונה

סרט תדמית זה שהפקנו לחברת ריוסול, הוא דוגמא מצויינת של סרט שהופק לטובת עסקאות B2B. לכאורה, בעסקאות כאלה מוכרים פתרון מערכתי שפותח ויוצר בחברה אחת, לחברה אחרת שצריכה את הפתרון. אבל בפועל לא מוכרים 'לחברה' אחרת אלא למקבלי ההחלטות בחברה. לכן, מי שצריך להשתכנע בצורך ובפתרון המוצע הם מקבלי ההחלטות. סרט זה הופק על פי ההמלצות שמוצגות למעלה, כמומלצות לעסקאות שהן B2B, כשהדגש העיקרי בסרט תדמית זה הם צילומי הוידאו, מה שהיה חשוב למקבלי ההחלטות בקהל היעד.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם כירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
במידה ואתה נדרש לבצע הדרכות של מוצרים חדשים ללקוחות, סרט הדרכה הינו פתרון יעיל ומקצועי, שחוסך עלויות הדרכה משמעותיות.

יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים

ראו סרט תדמית למכונת חירור מהפכנית שהפקנו לאחרונה

מדובר על מכונת חירור יריעות פלסטיק לעטיפת מוצרי מזון, שבאמצעות טכנולוגיה חדשנית מבוססת פטנט עולמי, מצליחים לפתור מספר בעיות איתם מתמודדים חברות שמחוררות יריעות פלסטיק. מכיוון שמדובר על פתרון שנמצא בדרך כלל בקווי ייצור של אותן חברות, קיים קושי גדול לשכנע אותם להחליף את הציוד, למרות הבעיות הקיימות. על מנת בכל זאת להיכנס לאותן חברות, סרט תדמית זה משתמש בעצם כמעט בכל ההמלצות שלנו למעלה, החל מפתיח שמציג בעיות קיימות, ודרך צילומי וידאו של המכונה החדישה בה מודגמים פתרון הבעיות, בלי להציג בכלל את הטכנולוגיה המהפכנית שאיפשרה את פתרון הבעיות.