כל עסק מאוד גאה בטכנולוגיה הייחודית שיש לו, או במוצרים המדהימים שהוא פיתח ומייצר. אבל, בסופו של יום כל הטוב הזה קרה רק בזכות העובדים שבעסק. ללא עובדים מוכשרים- העסק לא יצליח. לכן, מנהלי משאבי אנוש בכל עסק עסוקים בעיקר בשימור העובדים וטיפוחם, וגיוס עובדים חדשים מוכשרים.
הפקה של סרט תדמית, אשר הופק בצורה נכונה, גם מחזק את התדמית של העסק בעיניי העובדים הקיימים, וגם מושך עובדים חדשים לעסק.
מנהל משאבי אנוש- מעוניין לגייס עובדים חדשים לעסק?
מעוניין לחזק את המיתוג של העסק?
ראו תחילה סרט תדמית לעסק יצרני בארץ
מה מייחד סרט תדמית זה?
מדובר על סרט תדמית די ארוך, אשר מציג בצילומי וידאו בתוך העסק, הן את התשתיות של העסק והן את האנשים שבעסק, תוך שימת דגש על הייחוד והבידול של החברה בתחום בו היא פועלת. החברה, למרות גודלה הקטן יחסית ותחום הפעילות הלא אטרקטיבי במיוחד, מוצגת כחברת הייטק הן מבחינת המבנה של החברה, כח האדם הפועל בה והציוד המתקדם אשר מאפשר את התוצרים המיוחדים של העסק.
מה מומלץ לכלול בסרט תדמית לגיוס עובדים?
על מנת שסרט התדמית שמפיקים, יהיה יעיל הן מבחינת חיזוק המיתוג של העסק, והן מבחינת גיוס עובדים חדשים, מומלץ בהפקה של סרט תדמית חדש להקפיד על הנושאים הבאים:
1. צילום בוידאו- על מנת לחבר את העובדים למקום העבודה, מאוד לא מומלץ להפיק סרט תדמית באנימציה, יפה ככול שלא תהיה. מומלץ לצלם את הסרט בוידאו, כך שניתן יהיה לראות את המקום והאנשים. אבל, צילום בוידאו מאוד מחייב. באיכות המצלמות כיום, ניתן לראות בצורה מצויינת כך שלפני שמתחילים לצלם, יש להכין בצורה מאוד טובה כל מקום, החל מנקיונות מוקפדים ועד לארגון וסידור של המקומות אותם מתכננים לצלם. במידה וזה לא אפשרי, אפשר לצלם רק אזורים מסויימים אותם הכנו בצורה מוצלחת מראש.
2. שתף אנשים בצילומים- בהחלט חשוב לצלם במקום את התשתיות, ואת הציוד המיוחד שבעסק. אבל, הרבה יותר חשוב לצלם את האנשים שבעסק, כי הם הנכס העיקרי. חשוב לשתף את העובדים בצילומים. מומלץ שגם מנהלים בתחומים שונים יגידו משהו למצלמה, שיחזק את הגאווה של אנשי העסק.
3. להדגיש את המייחד- כאשר רוצים לשווק עסק, או קו מוצרים חדש, זה ידוע שצריך להדגיש את הבידול התחרותי של העסק והמוצרים, כך שללקוחות פוטנציאלים יהיה קל להבין במה העסק יותר טוב מהמתחרים. כמובן, אם רוצים לגייס עובדים חדשים ומוכשרים, צריך לשווק את העסק גם להם. כאילו 'למכור' להם אותו. אם הם יבינו שהחברה היא מאוד מיוחדת בתחומה, יהיה יותר קל להם לקבל החלטה להצטרף לכזה עסק.
ומה לעשות עם סרט התדמית שהפקנו?
אחריי שהפקנו את סרט התדמית למטרת גיוס עובדים, מומלץ להטמיע אותו במקומות הבאים:
1. באתר החברה- במידה והסרט יכול לשמש כסרט תדמית כללי לעסק, מומלץ להטמיע את הסרט באתר החברה ובדף הבית. במידה והסרט הוא יותר למטרות פנימיות של חיזוק המיתוג של העסק בעיניי העובדים, מומלץ להעלות אותו לאתר החברה ולשלב אותו בדף 'אודות'.
2. ברשת העסקית לינקדאין (LinkedIn)- אחד המקומות הכי מוצלחים כיום לגיוס עובדים חדשים הוא לינקדאין. אתר זה הפך בשנים האחרונות למקור חשוב מאוד לגיוס עובדים. שילוב סרט תדמית של העסק ברשת זו, כמובן מחזק את התדמית של העסק, וחושף אותה לאנשים שמחפשים עבודה בתחום. מומלץ אפילו לבצע קידום ממומן של הסרט, עם פוסטים לגביי גיוס עובדים חדשים.
3. ברשתות חברתיות- שילוב סרט תדמית ברשת חברתית הוא אופציה, רק בתנאי שעובדים פוטנציאלים למקום עבודה זה, הם כאלה שנמצאים ברשתות חברתיות. במידה וכן, זה בהחלט כלי חשוב להפצת סרט התדמית שהוכן עבור העסק.
לסיכום, הפקה של סרט תדמית לעסק גם מחזקת את המיתוג של העסק בעיניי עובדים קיימים, וגם מעודדת עובדים חדשים להצטרף לעסק. חשוב להפיק את סרטי התדמית בצורה נכונה כך שישמשו כלי חשוב למטרת גיוס עובדים חדשים.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.