ישנם כיום בארץ מאות חברות, המפתחות ומייצרות מוצרים רפואיים, שהם מאוד מתקדמים טכנולוגית. למיטב ידיעתי, ביחס לגודל האוכלוסיה בישראל היא מעצמה עולמית, והמוצרים נחשביממש בחזית הטכנולוגית.
אבל, השוק העיקרי של חברות הוא העולם הגדול, וזה לא מספיק לפתח מוצרים מתקדמים. חייבים להשקיע בשיווק שלהם. כבר אמרנו שהכלי השיווקי היעיל ביותר הוא סרט תדמית למוצר. לכן, על מנת לשווק את המוצרים, מנהלי שיווק פונים אליינו להפקת סרטי תדמית לאותם מוצרים רפואיים.
לפני שנבחן את ההמלצות להפקת סרטי תדמית למוצרים רפואיים, ראו מספר דוגמאות של סרטי תדמית למוצרים רפואיים שונים
על מה מומלץ להקפיד כשרוצים להפיק סרט תדמית למוצר רפואי?
מניסיוננו בהפקה של סרטי תדמית למוצרים רפואיים, מומלץ להקפיד על הנושאים הבאים:
1. תחקיר- מומלץ כשלב ראשון בהפקה, לבצע תחקיר מעמיק על החברה והמוצר, ולהבין לעומק את היכולות של המוצר, בעיקר בתחום השימושיות, ולא בתחום הטכנולוגי. המוצר אמור לסייע בתהליכים רפואיים, ואת אף אחד לא מעניין איך הוא עובד, אלא מה התרומה המדוייקת שלו.
2. תסריט- את התסריט של סרט התדמית אמור לכתוב קופירייטר, שעליו עובר כתב טכני ומעדכן את המסמך, כך שימנעו טעויות בשימוש. זה קריטי למוצרים רפואיים, ובמיוחד לכאלה בהם קיימת סכנת חיים משימוש לא נכון. אחריי כתיבת התסריט, האנשים הטכניים של הלקוח אמורים לעבור עליו ולאשר אותו. אסור לדלג על השלב הזה.
3. צילומים- ככול שזה אפשרי, אנחנו ממליצים שסרט התדמית יצולם בוידאו, ולא כסרט אנימציה. כאשר רואים את המוצר הרפואי כמו שהוא נראה בפועל, הסיכוי לטעות הינו קטן. רק תהלכים רפואיים, שלא ניתן לצלם בוידאו, אפשר להציג בהדמיית דו-ממד, או תלת-ממד, שמסבירות את התהליך. המצלמה חייבת להיות Full HD, ובמידה ונדרש לכלול עדשות מתחלפות, כולל עדשות מאקרו לצילום של פריטים קטנים בצורה ברורה. חשוב שהצילומים יהיו עם תאורה מקצועית עשירה, כך שלא יהיו צללים מאחורי הדמויות שמציגות, אשר מקנות תחושה לא נעימה לצופה בסרט התדמית.
4. קריינות- רצוי שהקריינות שתלווה את הסרט תהיה של קריין מקצועי, אשר הוקלט באולפן קול אקוסטי, על פי תסריט הקריינות, ולא על ידי איש החברה שיצולם במקום. איכות הקריינות של קריינים מקצועיים היא מאוד גבוהה, ומובנת לכל מאזין. מומלץ גם להוסיף כתוביות בתחתית המסך של כל מה שנאמר בסרט, בכדי להבטיח מובנות.
לסיכום, סרט תדמית הוא הכלי השיווקי היעיל ביותר לקידום מכירות של מוצר רפואי. הפקה של סרטי תדמית למוצרים רפואיים מחייבת הקפדה על מספר נושאים חשובים שיבטיחו את המובנות והנכונות של המידע המוצג.
ראה תחילה סרט תדמית למכשיר סיטי-פנורמי למכוני רנטגן
מדובר על סרט תדמית של כ- 4 דקות, אשר מציג באמצעות צילומי וידאו את המוצר, את יכולותיו, ואת הנושאים הייחודיים של מכשיר מתוחכם זה. הסרט מלווה בקריינות של מנהל המוצר, שהוא הכי בקיא ביכולות המוצר, ומקרין סמכותיות בקולו. צילומי הוידאו הם באיכות מאוד גבוהה, בכדי לוודא שכל המידע המוצג יהיה באיכות שתמנע טעויות.
ראה סרט תדמית-הדרכתי למוצר רפואי לבתי חולים
מדובר על סרט תדמית הדרכתי של כ 3 דקות, אשר מציג דרך צילומי וידאו את צורת השימוש המדוייקת של המוצר הרפואי. סרט התדמית מלווה בקריינות מקצועית ונעימה של קריינית שהיא American Native Speaker. צילומי הוידאו הם באיכות מאוד גבוהה, כולל צילומים במצלמת מאקרו, של פריטים קטנים, בכדי להבטיח שימוש נכון וללא טעויות של המשתמשים.
ראו סרט תדמית הדרכתי שהופק לאחרונה למוצר רפואי
מדובר על סרט תדמית מקיף באורך של כ- 4 דקות, אשר משמש הן כסרט תדמית למוצר הרפואי, והן כסרט הדרכתי לשימוש נכון במוצר רפואי מיוחד זה. מכיוון שישנה חשיבות גדולה לאופן השימוש הנכון במוצר הרפואי, עיקר סרט התדמית מתמקד בהצגה ברורה ומדוייקת כיצד צריכים להשתמש במוצר. חשוב להבין שמוצר רפואי זה משמש בעיקר אנשים מבוגרים, כך שנדרשה הצגה ארוכה ומפורטת, מה שלא ניתן היה להשיג באמצעות חוברת הדרכה, או ספר מפעיל כמקובל.