יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
מטרת סרטון תדמית- ליצור חוויית צפייה ללקוחות פוטנציאלים!
עודכן:  ספטמבר 2023
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית,שהופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים

 

תסתכלו על התמונה הזו שצולמה בתערוכה בסנט פטרסבורג:

 ראו סרטון תדמית לאתר הזמנת קרוזים אונליין

  לקוחות שחיפשו הפלגות נופש יצרו קשר טלפוני עם סוכני הנסיעות, שעודדו ויעצו להם אפשרויות נופש. חברת אייקרוז הייתה הראשונה לשנות את המודל הזה, ולצורך כך השיקה לפני כשנתיים אתר הזמנות קרוזים אונליין. סרטון התדמית הזה שהפקנו, נועד לשנות את מודל ההזמנות של קהל היעד, ואת זה הוא עושה דרך יצירת חווייה חיובית לצופים, תוך העברת תחושת 'אחריי הזמנה'. זה מושג באמצעות צילומי וידאו של ספינות הפאר, כולל כל הצ'ופרים שבספינות, וצילומים של אנשים שנהנים בספינות. בנוסף, צילומי וידאו רבים מאתרים מדהימים אליהם מפליגים, וגם בהם אנשים שנהנים. בפועל, סרטון התדמית הופץ ברשתות חברתיות, תוך טרגוט של קהל היעד, ויצר ביקוש מעולה לקרוזים דרך האתר. 

 

מדובר על תמונה שצילמתי במוזיאון הארמיטאג' שבסנט פטרבורג לפני כמה שנים. מדובר על בחורה שיושבת במוזיאון וצופה בציור הנפלא 'מוזיקה' של מאטיס. ברור שהבחורה נמצאת בסוג של חוויה אומנותית נהדרת. היא לא סתם 'חולפת' על פני היצירה, אלא יושבת ומתבוננת לעומק, מקדישה מלוא תשומת לב לעבודה, ובעצם חווה חוויה חדשה של הנאה מהציור עצמו. יש לי גם צילום של הציור עצמו, בלי הבחורה. אחלה עבודה. אין ספק. אבל, בתמונה עם הבחורה, נוצרת יצירת אומנות חדשה. פתאום זה לא 'סתם' אוסף נגנים שמנגנים, אלא זה פתאום הופעה פרטית של הנגנים, רק עבור הבחורה. הבחורה הופכת לחלק מהיצירה, וביחד יוצרים הרמוניה מופלאה, ברמה שאפשר לשמוע את המוזיקה הנעימה ברקע ההופעה הפרטית. כלומר, הציור של מאטיס הוא חוויה נהדרת לכל חובב אומנות. הצילום שלי יצר חווייה חדשה לכל מי שמטייל בתערוכות ואוהב אומנות. 

 

סרטון תדמית- יצירת חוויית צפייה ללקוח פוטנציאלי

כל עסק שמפתח ומייצר מוצרים עבור לקוחות, מנסה לענות של חסכים של הלקוחות, לפתור להם בעיה קיימת, ולגרום להם לסוג של הנאה מהמוצר. כאשר אנחנו ניגשים להפקה של סרטון תדמית לעסק, או למוצר שהעסק פיתח, הגישה שלי היא: 'בואו ננסה לספק ללקוחות חוויה חדשה, כזו שתגרום לו להרגיש כאילו הוא כבר רכש את המוצר, וההרגשה הטובה שקיימת לו עכשיו כשהבעיה שלו נפתרה'. כלומר, לנסות ולהעביר את הלקוח חוויה חיובית של 'אחרי הרכישה'. לקוח שמרגיש את החוויה הזו, סיכוי מאוד גדול שהוא יפנה לעסק לקבלת פרטים נוספים, או אפילו יתקדם לביצוע רכישה של המוצר. 

 

איך יוצרים חוויית צפייה ללקוח בסרטון תדמית?

הדרך הכי מומלצת בעיניי ליצירת חוויית צפייה ללקוחות בסרטון תדמית, באופן שהלקוחות יחוו הרגשה של 'אחריי רכישה', היא באופן הבא:

1. זיהוי קהל היעד- הרבה מנהלי שיווק ובעלי עסקים אומרים לי: 'המוצר שלנו כל כך מדהים שהוא מתאים לכל אחד'! באותם מקרים אני שוב ושוב צריך להסביר שאין כזו חיה. כל מוצר הכי מתאים לקהל יעד מאוד מסויים. יכול להיות שאולי גם נוספים ירכשו את אותו מוצר, אבל את סרטון התדמית חייבים לכוון קודם כל ובעיקר רק לקהל היעד שהכי מתאים לאותו מוצר, וככול שיותר נדייק בהגדרת קהל היעד- כן הסיכוי שהמוצר ימכר גדולה יותר. לכן, המשימה הראשונה בהפקת סרטוני תדמית היא זיהוי הכי מדוייק שאפשר של קהל היעד הרלוונטי למוצר שמתכננים עבורו סרטון תדמית.

2. הגדרת צינורות ההפצה של סרטון התדמית- מי שמפיק סרטון תדמית למוצר, ומתכנן רק להעלות אותו לאתר הבית של החברה, שלא יצפה למכירות משמעותיות. בכדי לקבל מקסימום חשיפה של המוצר לקהל היעד- חייבים להגיע אל קהל היעד. העסק חייב להגדיר תוכנית שיווקית לסרטון התדמית, הרבה לפני שמפיקים את הסרטון, כי זה יאפשר להגיע אל קהל היעד, והתוכן של סרטון התדמית יקבע על פי סוג צינורות ההפצה של הסרטון. 

3. יצירת רגש בסרטון התדמית- אני מאמין גדול בנושא של רכישות רגשיות. זה מאוד נכון למוצרי צריכה, אבל מתאים גם למערכות טכנולוגיות מורכבות. לקוח שיש לו בעיה אמיתית, אם מציגים לו פתרון שהוא מתחבר אליו רגשית- והוא חווה את התחושה של אחריי הרכישה ופתרון הבעיה המציקה לו, הוא כמעט בוודאות יהפוך מלקוח פוטנציאלי ללקוח בפועל. לכן, אחריי שקהל היעד זוהה בצורה מדוייקת, ויודעים איך הולכים להפיץ את סרטון התדמית, חשוב להפיק סרטון שמייצר רגש אצל אותו קהל היעד. 

4. שימוש מירבי בוידאו- אין ספק שהדרך הכי בטוחה ליצור חוויה של 'אחריי רכישה' היא דרך צילומי וידאו, בעיקר של אנשים שמשתמשים במוצר ונהנים. זוהי גם דרך מאוד אמינה, כי אנשים מאמינים 'למראה עיניים', ווידאו הוא כמו לראות בפועל את המוצר, ואת האנשים שנהנים ממנו. לכאורה, אפשר להציג מוצרים גם דרך סרטוני תדמית באנימציה, אבל ברור שזה פחות אמין, וגם יוצר פחות הרגשה של חוויה של אחריי רכישה. 
 

מאמרים נוספים בנושא סרטוני תדמית, שאולי יעניינו אתכם:



כל המידע בנושא הפקת סרטוני תדמית

                              
איזה עסק צריך סרטון תדמית?

 ראו סרטון תדמית למצלמת דרך חדשנית לרכב שהפקנו לאחרונה

מדובר על סרטון תדמית קצר, באורך של כדקה, אשר מציג יישום של מצלמת דרך חדשנית לרכב. סרטון תדמית זה, הוא אחד מסדרת סרטוני תדמית שהפקנו לחברה שמשווקת מגוון גדול של מצלמות דרך לרכבים, כאשר כל סרטון תדמית ממוקד ביישום ספציפי, כך שלקוחות פוטנציאלים יכולים לראות את היישום הספציפי שמעניין אותם, בכדי לקבל החלטה. כל אחד מסרטוני התדמית מבוסס על: הצגת הבעיה/חסך קיים אצל לקוח, הצגת הפתרון, כאשר הכל מבוסס על צילומי וידאו בתוך רכב נוסע, מה שמאפשר ללקוחות פוטנציאלים לראות בדיוק איך המצלמה מותקנת ברכב, ואיך נראים התוצרים של הצילומים בפועל. בהחלט שיטה יעילה לקידום מכירות של סדרת מצלמות דרך לרכבים.