לכולם כיום ברור, שעל מנת לקדם מכירות של מוצרים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לכל מוצר, ולהפיץ אותו בדיגיטל. זה נכון בארץ, ונכון גם בכל מדינה בעולם. אבל, לצורך קידום מכירות בארצות דוברות אנגלית- מאוד חשוב שהסרטון ידבר בשפת המדינה מכל הבחינות, החל מעצם השימוש בשפה האנגלית, ועד להבנה מעמיקה של קהל היעד והתרבות המקומית. חשוב לציין, מאמר זה מתייחס רק למדינות דוברות אנגלית. לכל מדינה שאינה דוברת אנגלית ברמת שפת אם, אנחנו ממליצים להשתמש בשפת המקום, כולל קריינות בשפת המקום, וכמובן להבין את התרבות המקומית.
ראו תחילה סרטון תדמית שיווקי שהכנו לקידום שיווקי של מוצר בארצות הברית.
אז, מה זה אומר להפיק סרטון תדמית באנגלית? על מנת להפיק סרטון תדמית באנגלית, שגם יניב תוצאות לעסק, מומלץ לבצע את השלבים הבאים בכל הפקת סרטון תדמית עבור מוצר שמעוניינים לקדם שיווקית:
1. הגדרה מדוייקת של המטרה- השלב הראשון, ואחד החשובים בהפקת סרטון התדמית היא הגדרת מטרת הסרטון. לצורך מה מפיקים את הסרטון? האם המטרה היא קידום מכירות, חיזוק המיתוג של העסק, הגדלת חשיפה, הצגת קונספט חדש. לכל מטרה נדרש סרטון תדמית שונה לחלוטין. ולא, אין סרטון תדמית שמתאים להרבה מטרות. כל סרטון נועד לשרת מטרה בודדת, וכל תהליך ההפקה אמור לשרת את אותה מטרה. לכן, כבר בשלב הזה לא להתפשר. להגדיר מטרה בודדת, בצורה הכי רחבה שאפשר.
2. הבנה של קהל היעד- גם בנושא זה, אין דבר כזה סרטון תדמית שמתאים לכולם. בהתאם למוצר, צריך להגדיר בצורה הכי מדוייקת מי קהל היעד האופטימלי לאותו מוצר, ורק אליו לכוון את ההפקה של הסרטון. וכאשר מוגדר קהל היעד, צריך ללמוד ולהכיר אותו. להכיר אותו הכוונה להכיר את ההרגלים שלו, מה הצרכים והערכים החשובים לו, עם איזה בעיות הוא מתמודד, וכן הלאה.
3. כתיבת תסריט- התסריט הוא הבסיס שעליו בנויה כל ההפקה. מאוד חשוב להכין תסריט מקורי, מעניין ומשכנע, שמבין את המוצר, מבין את קהל היעד, ובעצם עונה לו על צורך, או פותר לו בעיה קיימת. בלי שני אלה- אתם מבזבזים כסף וזמן. הסרטון לא יצליח לספק את המטרה שהוגדרה לסרטון.
3. צילום בוידאו- כיום, מכיוון שמתמודדים עם קהל די סקפטי, שבעיקר חושש שיעבדו עליו באינטרנט, חשוב להפיק סרטון שמראה לקהל היעד את המוצר, או את השירות המוצע. כבר נאמר 'אין טוב ממראה עיניים', ווידאו עושה את זה בצורה הכי טובה. צריך לצלם את המוצר בזמן שימוש, כך שהלקוחות הפוטנציאלים קודם כל יראו שמדובר במוצר אמיתי. בנוסף, הם יעברו חווייה כאילו הם כבר משתמשים במוצר, ואיך זה מרגיש. מאוד חשוב. אבל, מכיוון שמדובר בהפקה שמבוצעת בארץ, גם הצילומים מבוצעים בארץ, ובהרבה מקרים הכל נראה 'ישראלי', כולל הרבה מזהי מקום. אם הכוונה להתגאות במוצר ישראלי- זה נהדר. אבל, ברוב המקרים מעדיפים לתת למוצרים ניחוח בין לאומי, ואז אם צילומי הוידאו כוללים דברים 'ישראליים' זה בהחלט פוגע במטרת ההפקה, ומומלץ לשים לכך לב.
4. עריכת הסרטון- כמו כל שלב בהפקה, גם כאן הכל חייב להיות מקצועי. צריך שהעריכה תבוצע על ידי עורכים ואפטריסטים מקצועיים, עם ניסיון בהפקת סרטוני תדמית. הדגשתי שמומלץ לצלם בוידאו את הסרטון. אבל, אם מדובר על קונספט חדש, או על תוכנה חדשה, הייתי ממליץ בעריכה להסביר ולהציג את אותם נושאים דרך אנימציה או גרפיקה דינאמית, כי הם מעבירים נושאים אלו בצורה הכי פשוטה וברורה. כמובן, כל הכותרות שמלוות את הסרטון חייבות להיות באנגלית, ומומלץ להרבות בכותרות, על מנת לבסס את העברת המסרים השיווקיים.
5. קריינות מקצועית- סרטון תדמית באנגלית חייב קריינות באנגלית. אבל, יש הרבה סוגי 'אנגלית'. מה שאנחנו מציעים, זה לכל המדינות דוברות האנגלית, שהקריינות תהיה של קריין שהוא American Native Speaker- All American. הכוונה לאדם שהוא יליד ארצות הברית, אבל שיש לו מבטע כללי, שלא מזוהה עם מדינה ספציפית בארצות הברית. זו גם השפה הכי מובנת באנגלית, לכל אדם דובר אנגלית, בלי למשוך תשומת לב למבטע. רק לסרטון תדמית שמתוכנן לשיווק באנגליה, הייתי ממליץ על קריין בריטי.
6. קבלת משוב ויצירת גרסה סופית- כאשר הסרטון סיים עריכה ראשונית, כולל קריינות וכותרות, הכי מומלץ זה לקבל משוב על הסרטון. כמובן המשוב הראשון והחשוב הוא של המזמין. בנוסף, מומלץ להתייעץ עם אנשי שיווק שמכירים את קהל היעד, על מנת לקבל משוב אם הסרטון יעבוד. כדאי להתייעץ עם מנהל המכירות במדינת היעד, שהוא גם מכיר את המוצר, וגם את קהל היעד, ולקבל ממנו גם משוב. בקיצור- מכל מי שיכול לתרום- כדאי לשמוע. אחריי איסוף כל המשובים, מעדכנים את הסרטון ויוצרים גרסה סופית, כולל תיקוני צבע ופוסט פרודקשיין.
לסיכום, לצורך הפקת סרטון תדמית באנגלית שיניב תוצאות לעסק, הכי חשוב זה להגדיר את מטרת הסרטון, להכיר לעומק את קהל היעד, ולבצע הפקה מקצועית, שגם מרובה בצילומי וידאו, כך שהלקוחות הפוטנציאלים יוכלו 'לראות' את המוצר.
ראו תחילה סרטון תדמית למערכת ניהול ובקרה של חוות גידול קנאביס רפואי
מדובר על הפקת סרטון תדמית באנגלית, לצורך קידום שיווקי של מערכת ניהול ובקרה של חוות גידול קנאביס רפואי. בסרטון ניתן לראות מצולם בוידאו, את ההשתלבות של המערכת, בכל תהליך הגידול של הקנאביס, החל מצמח האם, ועד לשקית הסופית שנארזת למשלוח. הקריינות היא של קריין מקצועי שהוא American Native Speaker, אשר הוקלט באולפן קול אקוסטי.
ראו סרטון תדמית למנשא תינוק למים לשיווק בארצות הברית
מדובר על הפקת סרטון תדמית קצר, באורך של כדקה, אשר נועד לקדם שיווקית מנשא מים לתינוק בארצות הברית. הסרטון כולל צילומי וידאו רבים, עם תינוקות חמודים וחייכניים, על הבעיה של אמהות בכניסה עם תינוקות למים, לעומת הנוחות של שימוש במנשא המיוחד. הקריינות היא של קריינית, כי קהל היעד הן אמהות צעירות.
ראו סרטון תדמית ליצרנית ציוד קוסמטי-רפואי
מדובר על סרטון תדמית באורך של כדקה, אשר נועד להגדיל את החשיפה של חברה שמפתחת ומייצרת ציוד קוסמטי-רפואי, וכן על מנת לחזקק את המיתוג שלה בארצות הברית. לכן, סרטון התדמית כולל הרבה מאוד צילומי וידאו של שלושת הטכנולוגיות העיקריות שבחברה, כאשר כל טכנולוגיה מודגמת בפועל על פריזנטורית, במקביל להצגת היכולות המיוחדות של כל טכנולוגיה. הסרטון מלווה בקריינות מקצועית של קריין שהוא American Native Speaker.