בשנה שעברה יצאה חברת מדריך עסקים גדולה, במבצע הפקת סרטי תדמית לעסקים, במחיר מאוד אטרקטיבי, באופן שפרטי העסק באתר החברה יכללו גם את סרט התדמית של העסק. בשל המחיר האטרקטיבי, מספר רב של עסקים החליטו לשלב סרטי תדמית באתר חברת מדריך העסקים.
כשאני מסתכל על מקצת מסרטי התדמית, אני די נחרד. באופן מפתיע, כל החברות נראות מאוד דומות, אפילו כאשר הן משווקות דברים שונים, ויותר מכך- קשה להבין מסרטוני התדמית מה הייחוד של אותן חברות. אני כבר שנים טוען לחשיבות הרבה של הפקת סרטי תדמית לעסקים, אבל- סרטים מסוג זה לדעתי גורמים לעסק יותר נזק מתועלת. מעבר לכך שרואים שההפקה היא "זולה", מה שמשדר חובבנות של העסק המפרסם, עיקר הבעיה היא שאני כלקוח הצופה בסרט, לא מבין למה כדאי לי לפנות אל אותו עסק ולהתניע תהליך קנייה?
איך יוצרים בידול בין עסקים?
התשובה לבעיה זו הוא מה שנקרא תחקיר וכתיבת תסריט שיווקי. אותו שלב שבו נפגשים אנשי חברת ההפקה עם מנהלי העסק, לומדים את תחום העיסוק, לומדים את התחרות, וביחד מנסים למצוא את כל אותם גורמים שיגרמו לי כלקוח לפנות אל אותו עסק. בשפה מקצועית זה נקרא בידול, קרי- במה העסק נבדל מעסקים מתחרים, ואיזה ערך נוסף הוא יכול לתת לי כלקוח.
אם כך, על מה חשוב להקפיד בתחקיר?
נושא התחקיר הוא מהותי בהפקת סרטי תדמית לעסקים, מכיוון שרק באמצעותו ניתן לדבר עם הלקוחות הפוטנציאלים בשפה שלהם, ולגרום להם לפנות אל אותו עסק ולהתניע את תהליך המכירה. כשכל העסקים דומים, ומשדרים את אותם תכנים, אין כל סיבה לפנות אל אותו עסק ספציפי.
ומכאן, אני מגיע גם לבעיה השנייה, והיא מי עושה את התחקיר. ברוב חברות ההפקה, אנשי ומנהלי החברה הם קולנוענים, בוגרי בתי ספר לקולנוע. סביר שכל מה שקשור להפקה הקולנועית, יהיה משובח. אבל, כאשר מדובר בנושא התחקיר, כאן נדרשים אנשי שיווק ולא קולנוענים. נדרשים אנשים אשר קרובים לתעשייה, מכירים את השפה השיווקית, מסוגלים ללמוד את המתחרים, ולהפיק תכנים שיווקיים, אשר יתורגמו על ידם לתסריט שיווקי, עבור סרט התדמית. כשאר התסריט קיים, אנשי קולנוע ידעו לתרגם אותו באמצעי מבע קולנועי לסרטון תדמית מפתה ומקצועי. כל עוד התכנים השיווקיים לא גובשו, מקצועי ככול שלא תהיה ההפקה, היא תגרום לעסק יותר נזק מתועלת.
זה בסדר גמור שעסקים, ובעיקר עסקים קטנים, ירצו להקטין למינימום את עלות הפקת סרט התדמית לעסק שלהם. אבל, יש לעשות זאת בצורה מושכלת, בלי לפגוע בתכנים. האפשרות היחידה לעשות זאת, היא על ידי עבודה עם אנשי שיווק מקצועיים (לא קולנוענים), אשר יבצעו תחקיר מעמיק על העסק, יגבשו את הבידול שלו ביחס לעסקים אחרים, ואז יכתבו את התסריט השיווקי לסרט התדמית. על בסיס תסריט קיים, ניתן לנהל משא ומתן עם חברת ההפקה על העלות של הפקת סרט התדמית. בגישה כזו, גם תקבלו הפקה מקצועית בעלות סבירה, ובעיקר- הסרט ישרת את מטרת העסק, קרי- הגדלת מכירות לקהל היעד.
לסיכום, כל עסק צריך להפיק לעצמו סרט תדמית, בכדי לשווק את עצמו בצורה יעילה. אבל, חשוב שסרט התדמית יציג את הבידול והייחוד של העסק, כך שלקוחות יבינו למה עדיף להם לפנות לאותן עסק לצורך ביצוע רכישה.
מנהל שיווק- מעוניין בהפקת סרטים לצורך קידום של העסק?
מעוניין להגדיל מכירות בזמן קצר יחסית?
ראו תחילה סרט תדמית לעסק יצרני עם 'נגיעה אישית'
ראו סרט תדמית למוצר רפואי שהפקנו לאחרונה
מדובר על מוצר רפואי שפונה לאוכלוסיה המבוגרת, ושהמטרה הייתה לקדם אותו שיווקית בספרד. לכן, לפני שנחלנו בהפקת סרט התדמית, בצענו תחקיר מעמיק בחברה, לגביי הביצועים של המוצר, מהן התכונות החשובות להדגשה לקהל היעד, ואותן מיקדנו בסרט תדמית זה, שאורכו כ- 2 דקות, כך שהאוכלוסיה המבוגרת, שהיא קהל היעד של המוצר הרפואי, יקבל במדוייק את כל המסרים השיווקיים החשובים מבחינת החברה שייצרה את המוצר הרפואי. הקריינות כמובן היא בספרדית, כי הכוונה לשווק את המוצר בספרד.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
זהו סרט תדמית לעסק מקיף, באורך של כ- 3 דקות, אשר נועד להציג לקהל היעד האמריקאי, את תחומי הפעילות של חברת מחם פתרונות לתעשייה. מסתבר, שחברות כאלה יש המון בארצות הברית. בכדי לחדור לשוק, היה צריך להבין מה הייחוד של החברה ביחס למתחרים או ביחס לתפרונות חליפיים. בעקבות תחקיר מאוד מעמיק, שבוצע בחברה אחריי שלמדנו את המתחרים, ניתן היה לנתח ביחד עם החברה, את היתרונות המיוחדים שקיימים בחהרה בכל אחד מתחומי הפעילות שלה. סרט התדמית מציג את תחומי הפעילות, כאשר בכל תחום מציגים בעיקר את הייחווד והבידול של מחם, כך שלקוחות פוטנציאלים שרגילים לעבוד עם חברות מקומיות, יכולים בקלות לזהות את היתרונות, ולמה כדאי להם לעבור ולעבוד עם מחם. זה לא היה אפשרי בלי תחקיר מעמיק בחברה.