ברור שכל עסק הוא עסק ייחודי, שמתמחה בתחום שונה, ופונה לקהל יעד שונה, וכמובן מאוד רצוי שסרט התדמית שמפיקים לכל עסק יהיה גם ייחודי, כזה שייצג את העסק בצורה הכי מיוחדת, ובוודאי כזו ששונה ממה שהמתחרים הישירים מציגים. זו בדיוק המומחיות של חברות הפקת סרטי תדמית: להציע לכל עסק את סרט התדמית שהכי מתאים לו. כמנהל חברת הפקות של סרטי תדמית, אני לא מצפה מבעל עסק, או אפילו ממנהל שיווק הכי מקצועי, לדעת איזה סרט הכי מתאים לעסק שלו. אבל, אני כן מצפה מבעל עסק, או ממנהל שיווק, שעוד לפני שהוא פונה לחברת
הפקות של סרטי תדמית, שיבדוק בעצמו מספר נושאים חשובים, שיאפשרו לו להבין טוב יותר איזה סרט תדמית יתאים לעסק שלו.
אלה הנושאים שאני מצפה מבעל עסק/מנהל שיווק לבדוק לפני פנייה לחברת הפקות של סרטי תדמית:
1. סרט אישי או כללי- בגדול ישנם שני סגנונות של הפקת סרטי תדמית:
1.1 סרט תדמית אישי- סרט שבו רואים ושומעים את מובילי העסק, שמציגים את תפישת עולמם, ומידע שמבדל את העסק שלהם ביחס למתחרים. בסרטים אלה בעצם יוצרים קשר אישי בין מי שצופה במובילי העסק שמדברים אל הלקוחות הפוטנציאלים, ובעצם מעודדים קנייה רגשית. סוג כזה של סגנון הפקה מתאים לכל עסק שבו יש משמעות לכך שהלקוח הפוטנציאלי רואה ושומע את מנהלי העסק, ומתחבר אליהם ריגשית.
1.2 סרט תדמית כללי- סרט שמציג את העסק, אבל ההצגה מבוצעת באמצעות קריינות מקצועית שמלווה את העסק, והעסק והמוצרים מוצגים בהתאם לתחום. סוג כזה של הפקת סרט תדמית מתאימה לעסק או מוצרים שהחלטת הרכישה שלהם היא מושכלת, ומבוססת על צורך אמיתי של לקוחות, בלי קשר לאנשי העסק שמציגים את העסק או המוצר.
2. סרט תדמית מבוסס צילומי וידאו או אנימציה- גם כאן מקובל להפריד לשני סגנונות הפקה של סרטי תדמית:
2.1 סרט תדמית מבוסס צילומי וידאו- זהו סרט שכולו מבוסס על צילומי וידאו בהם ניתן לראות את העסק, שעבורו מפיקים את הסרט, או את המוצר שמקדמים. חשוב שהצילומים יהיו מקצועיים, ויציגו את העסק בצורה הכי מושכת, ואת המוצרים שיציגו תוך כדי פעולה, בשימוש על ידי אנשים אחרים. סוג כזה של סרט תדמית מקובל להפיק לעסק יצרני, שחשוב שהלקוחות הפוטנציאלים יוכלו לראות שהוא קיים, ולראות את המוצרים בפעולה, כולל אנים אחרים שמשתמשים בהם ונהנים.
2.2. סרט תדמית המבוסס כולו על אנימציה- לעסקים שמציעים תוכנות, אפליקציות או מוצרים בקונספט מורכב וחדשני, בהחלט מתאים להפיק סרט שמבוסס כולו על אנימציה, או על גרפיקה דינאמית, שהכי מתאימים להצגה של כאלה נושאים. דרך האנימציה ניתן בקלות להסביר את הפעולה של אותם נושאים, והם מתקבלים בצורה מצויינת על ידי קהל היעד.
3. סרט תדמית קצר או סרט מקיף- שוב, מקובל לחלק את סרטי התדמית לשני סוגים:
3.1 סרט תדמית קצר- בדרך כלל מדובר על
סרטי תדמית באורך של כדקה, אשר נועדו להציג מוצר מסויים, או קו מוצרים, תוך הדגשת הבידול של המוצר ביחס למתחרים, כך שלקוחות פוטנציאלים יבינו למה כדאי להם לרכוש מוצר זה דווקא מהעסק שמציג את סרט התדמית.
3.2 סרט תדמית מקיף- כאן מדובר בדרך כלל כיום על סרטי תדמית באורך של כ 2 דקות, אשר נועדו להציג את העסק, הטכנולוגיה העיקרית שלו, ואת הייחוד שלו ביחס למתחרים. סוג כזה של סרטים נועד יותר לחזק את התדמית של העסק, ופחות לצורך קידום שיווקי של מוצרים.
4. סרט לקהל יעד ספציפי או לציבור הרחב- מקובל להפיק סרטי תדמית לשני סוגי קהלים:
4.1 סרט תדמית לקהל יעד ספציפי- כאן מדובר על סרט תדמית קצר, שמכוון לקהל יעד מאוד ספציפי, כזה שעבורו המוצר שמציגים הוא הכי מתאים, כזה שיש לו צורך אמיתי, ושהמוצר שמוצג בסרט פותר לו את הבעיה בצורה מושלמת.
4.2 סרט תדמית לציבור הרחב- במידה ומעוניינים להציג עסק לציבור רחב ככול האפשר, או מוצר חדש שיכול להתאים למגוון גדדול של קהלי יעד, במקרים אלו הפקת סרט התדמית היא יותר כללית, ומדברת בשפה שמובנת לכלל הציבור, בתקווה שימצאו אנשים שמה שמציגים מתאים להם, והם יהיו אלה שירכשו את המוצר.
5. סרט ייחוס מתאים- אחריי שבעל העסק, או מנהל השיווק, ענה לעצמו על ארבעת השאלות למעלה, והחליט עקרונית מה מתאים לדעתו לעסק שלו, הכי מומלץ להיכנס ולהסתכל על סרטי תדמית לדוגמא, שהופקו בשנים האחרונות, לעסקים דומים בתחום הפעילות של אותו עסק. להסתכל על מספר סרטים, ולהחליט איזה סרט הכי 'מדבר' אליו, אילו היה לקוח של המוצרים שלו. לכזה סרט קוראים 'סרט ייחוס'. אותו מאוד מומלץ להציג לחברת ההפקות של סרטי התדמית, אליה פונים להפקת סרט תדמית לעסק שלכם.