אין ספק, הלקוח הוא הגורם החשוב ביותר בהצלחת ההפקה של סרטון תדמית או סרט מוצר, עבור העסק שלו. חשוב מאוד שהלקוח יהיה מעורב בכל שלב של ההפקה. מצד שני, מעורבות יתר עלולה לפגום בהצלחת ההפקה.
אם כך- מהי מעורבות נכונה של לקוח בהפקה?
אנסה להגדיר את המעורבות הנכונה של הלקוח בכל שלב של ההפקה של סרטון תדמית לעסק:
מעורבות הלקוח בשלב קדם-ההפקה (Pre-Production):
בשלב זה, חשוב מאוד שהלקוח יגלה פתיחות, ימסור מידע אמין על החברה, המוצרים והמתחרים, על מנת שניתן יהיה להגדיר בצורה אמיתית את הבידול של העסק, ולכתוב תסריט שיווקי אמין.
עם השלמת התסריט, הוא מועבר לאישור לקוח, וכאן חשוב ביותר שהלקוח יוודא שכל המסרים השיווקיים מוגדרים בצורה ברורה ונכונה. בנוסף, התסריט מגדיר את כל מקומות הצילום (locations), ואת כל המרואיינים בסרט התדמית. על הלקוח לוודא שמיקומי הצילום מתאימים, והמרואיינים הם אלה שיכולים לייצג את העסק בצורה טובה.
בנוסף, במידה ונדרש לשלב בסרט התדמית חומרים קיימים כגון: קטעי וידאו שצולמו בעבר, תמונות סטילס, לוגו של החברה וכד, באחריות הלקוח לספק את כל חומרי הגלם, לפני תחילת ההפקה, בכדי לוודא את זמינותם ואיכותם. בחלק מהמקרים יידרשו צילומים נוספים, בהתאם לאיכות חומרי הגלם הקיימים.
אין לעבור לשלב ההפקה עד לאישור התסריט על ידי הלקוח.
מעורבות הלקוח בשלב ההפקה (Production):
הלקוח חייב לוודא שמקומות הצילום "ראויים" לצילום (נקיים, מסודרים, משקפים את רוח העסק), ובמידה ונדרשים "תיקונים" הם ייעשו במהירות וביעילות, בכדי שלא לבזבז זמן צילום יקר של כל צוות הצילומים. במידה ונדרשים מדגימים או שחקנים, שהם בעצם אנשי העסק, באחריות הלקוח לוודא זמינות ושיתוף פעולה של כל "השחקנים". כל השאר, הינו באחריות חברת ההפקה.
מעורבות הלקוח בשלב גמר הפקה (Post Production):
בשלב העריכה הראשונית של סרטון התדמית, כאשר כל חומרי הגלם אורגנו בסרט על פי התסריט, אך בצורה גסה (Rough-Cut), חשוב מאוד שהלקוח יעבור על הסרט, ויוודא שכל התכנים מדויקים ומותאמים לתסריט. בשלב זה יחסית קל לבצע תיקונים, וחברת ההפקה אמורה לגלות גמישות מרבית בשלב זה, ולהתאים את העריכה של הסרט לציפיות הלקוח (בהנחה שהדרישות של הלקוח אינן מחייבות צילומי וידאו חדשים).
רק לאחר אישור הלקוח לעריכה הראשונית, ניתן לעבור לעריכה הסופית (Fine-Cut). גם שלב זה מחייב אישור לקוח לגרסא הסופית.
לסיכום, חשוב מאוד לערב את הלקוח בכל אחד משלבי ההפקה של סרטון התדמית, אך- יש להיזהר ממעורבות יתר, שעשויה לתקוע את התקדמות ההפקה וליקרה. מעורבות נכונה, מאפשרת הפקה יעילה, שעומדת בציפיות הלקוח, ומשקפת נאמנה את העסק.
מדובר על סרטון תדמית קצר, באורך של כדקה, אשר מציג מכשיר רפואי מתקדם לאוכלוסיה מבוגרת. מכיוון שמדובר במכשיר רפואי, ובמיוחד מכיוון שהמכשיר פונה לאוכלוסיה המבוגרת, בהפקה של סרטון תדמית זה הלקוח היה מעורב ממש בכל שלב בצורה הכי מעמיקה. החל מהתחקיר המעמיק שבצענו בחברה, דרך התסריט, הצילומים והעריכה- הלקוח היה שם. התהליך לכן היה יותר איטטי מאשר הפקת סרטון תדמית בדרך כלל, אבל מאוד משמעותי מבחינת הלקוח, שיכל לוודא ולעקוב מקרוב שאנחנו בכיוון.
ראו סרטון תדמית עבור מחלקת איכות הסביבה בעיריית כפר סבא שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרטון תדמית של כ- 1.5 דקות, אשר נועד לסכם פעילות שנתית של מחלקת איכות הסביבה בעיריית כפר סבא, ולהיות מוצג בתערוכה שנתית. בסרטון תדמית זה המעורבות של הלקוח הייתה כמעט בכל שלבי הפקה. תחילה בתחקיר המעמיק שבצענו מול גורמים מרכזיים בעיריית כפר סבא, דרך ריכוז הרבה מאוד חומרי גלם שהיו ברשות מחלקת איכות הסביבה, צילומי השלמה שהמחלקה ביצעה על פי התסריט, שאושר על ידי הלקוח, ועד להערות החשובות שהתקבלו לגביי העריכה של סרטון התדמית. כל אלה האריכו את משך ההפקה, אבל בהחלט תרמו להצלחת הסרט, ולשביעות רצון של הלקוח. מאוד ממליץ ליישם את זה בכל הפקה של סרטוני תדמית.