ממה כדאי להימנע בהפקת סרטוני תדמית?
בכל הפקה של סרטוני תדמית, אנחנו ממליצים להימנע מהנושאים הבאים:
1. קודם כל- תגדירו את המטרות השיווקיות והתוכנית השיווקית- הגדרת יעדים, ותוכנית שיווקית להשגת אותם יעדים. רק כשנושאים אלה ברורים ומוגדרים, אפשר לפנות לחברת הפקה ולבחון איזה סרטון תדמית הכי מתאים ליישום התוכנית השיווקית. לקוחות לא מכירים בעובדה שכיום לא מפיקים סרט אחד ארוך שמציג את כל המידע על העסק, ושבאותו סרט ניתן להשתמש בכל הערוצים השיווקיים. כיום, לכל מטרה שיווקית תופרים סרטון תדמית שמותאם רק עבורו.
2. להזמין רק מחברת הפקה- יש בארץ כיום תחרות אדירה בין ספקים שונים שמציעים הפקה של סרטוני תדמית. זה מתחיל במאות בוגרי קולנוע שקנו מצלמת וידאו ומציעים פתרונות הפקה במחרים ממש נמוכים, ועד לבתי הפקה הכוללים גם אולפני צילום, שמציעים פתרונות בעלויות מאוד גבוהות. ממליץ להזמין רק מחברות הפקה, שיש להם דוגמאות רבות של סרטוני תדמית מתחומים שונים, וניסיון של מעל 5 שנים בהפקות. זה מבטיח שהסרטון שיופק עבורכם יהיה מקצועי, וישרת אתכם בצורה הכי יעילה בקידום העסק.
3. לא להידלק על ההצעה הראשונה שקבלתם- לפעמים קיום שיחה נהדרת עם איש מחברת ההפקה, משקפת כימיה נהדרת, שבעקבותיה קבלתם הצעת מחיר שנראת לכם מצויינת. ממליץ בחום לא לאמץ מיד את ההצעה הראשונה. פנו לחברות הפקה נוספות, ודאגו שיהיה לכם 2-3 הצעות מתחרות, כך שתוכלו ללמוד הרבה דברים נוספים שלא הוצגו לכם בהצעה הראשונה.
4. לא להתפתות למחיר הכי נמוך- כבר כתבתי על הנושא הרבה מאמרים. גם אם השיקול שלכם הוא כלכלי טהור, לבחור את ההצעה הכי נמוכה כשיקול עיקרי, מבטיח לכם שאתם מתפשרים על הדברים היותר חשובים. אני גם אומר, שלמחיר נמוך אין גבול תחתון. אם תמשיכו לחפש, תמיד תמצאו מישהו שיציע לכם להפיק עבורכם את סרטון התדמית במחיר עוד יותר נמוך. כבר ראיתי הצעות של הפקת
סרטון תדמית במחיר נמוך יותר מ- 1,000 ש"ח !!. שמעתי שלאחרונה גם מציעים הפקה של סרטון תדמית באנימציה במאות שקלים בודדים!! מבטיח לכם שהתוצאה החובבנית תאכזב אתכם, וכזה סרטון תדמית במקום שיקדם אתכם- יגרום לכם יותר נזק מתועלת. ובכן, מחיר זה דבר חשוב, אבל אסור שהוא יהיה הכי חשוב, כי אז גם האכזבה מובטחת.
5. לבקש שכל הצעה תכלול 'סרטון ייחוס'- לקוחות לא צריכים לדמיין מה הם הולכים לקבל מחברת ההפקה. לכן, כל הצעה חייבת לכלול דוגמא של סרטון תדמית, שנקרא 'סרטון ייחוס'. זה לא אומר שהחברה תקבל בדיוק את אותו סרט כמובן, אבל זה אומר מה יהיה הסגנון שלו והמראה הכללי. חשוב כמובן שסרטון הייחוס יהיה כזה שחברת ההפקה הפיקה בעצמה, ולא קישור לסרטון שמישהו אחר הפיק. כמובן, גם הלקוחות יכולים לפנות לחברות הפקה, ולהציג איזה סרטון תדמית מצא חן בעינייהם, ושהם מצפים לכזה סגנון. עדיין, חברת ההפקות צריכה להציג סרטון דומה שהם הפיקו. זה לא מספיק שיגידו: 'אין בעיה, התמחור שלנו הוא להפקה של כזה סרט'.
6. לא לוותר על תחקיר וכתיבת תסריט- בעיניי השלב הכי חשוב בכל הפקה של סרטון תדמית הוא שלב התחקיר המעמיק שמקיימים אצל הלקוח, ואשר בעקבותיו קופירייטר של חברת ההפקה מכין תסריט מקורי התפור במדוייק לצרכים השיווקיים של העסק. רק כך מובטח שסרטון התדמית שיופק יניב תוצאות שיווקיות מול המטרות השיווקיות. שלב זה די יקר, ולצערי לקוחות בכדי לחסוך עלויות מוותרות על השלב הזה. זו טעות משמעותית. לא לוותר על השלב הכי חשוב בהפקה.