יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
מלקחי המלחמה- סרטון תדמית להצלת העסקים הישראלים
נכתב:  אפריל 2024
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית,שהופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים

 

מעולם מצב המשק הישראלי לא היה גרוע יותר!

כיום, כחצי שנה מאז מתקפת ה 7 באורטובר הנוראה, ופרוץ מלחמת חרבות ברזל, מצב הרוח הלאומי הוא בשפל נוראי. נראה שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגו, למרות חודשים של לחימה עם מאות אלפי לוחמים בעזה, עדיין כמות החטופים בעזה היא מעל 130 חטופים, וחמאס ממשיך לתפקד ולהיות הריבון בעזה, והמשא ומתן עדיין נשמך בצורה מלאה מולו, כשנראה שלהם יש ת כל הזמן שבעולם, עם גרירת רגליים בכל תהליך של משא ומתן. מצב הרוח הלאומי לא היה בכזה שפל לדעתי מעולם, אפילו לא לפני מלחמת ששת הימים בהם הייתה תחושה של אסון מתקרב. עדיין, היה סוג של אמונה בכוחונו. כיום, רמת ההשפלה שספגנו באוקטובר, עם תחושת אובדן הביטחון ביכולותיינו ובכוחנו לעמוד מול הסביבה העויינת, אם אפס קרדיט לממשלה שגם הפקירה אותנו, ומאז אוקטובר כמעט ולא מתפקדת. מצב באמת בלתי נסבל.

כשמצב הרוח הלאומי בשפל, ברור שגם העסקים במצב לא טוב. תוסיפו לזה את בעיית חוסר ההשקעות מחו"ל, מה שפוגע בצורה כמעט אנושה בהייטק הישראלי, מי שהיה הקטר של המשק, ואת עשרות אלפי העסקים שבקשיים, עקב מצוקת כוח אדם, ועם עשרות אלפי עסקים קטנים של עצמאים שנסגרים, אחריי שהם היו חודשים רצופים בעזה. ובמקום שהממשלה תרתם ותעשה כל שביכולתה לסייע לעסקים- קיים חוסר תפקוד מוחלט בנושא, כאשר כולם עוסקים רק בהשרדות אישית, מאבקי כוח והתעסקות בפוליטיקה פנימית קטנה.

מטרת פוסט זה, היא לנסות ולהמליץ על מהלכים שיווקיים לעסקים השונים, כך שאולי תהיה תקווה לחיזוק של אותם עסקים.

 

 

קודם כל- מה אנחנו מציעים לחברות הייטק?

מכיוון שבעבר ההייטק הישראלי היה 'הקטר של המשק', בתחום זה לדעתי הכי חשוב להחזיר קודם כל את המשקיעים. עם כספים שמצליחים לגייס ממשקיעים, ניתן להשלים פיתוחים שנתקעו, ולהשקיע את הכספים הנדרשים בשיווק של המוצרים בעולם. בלי תקציבים אלו, ובמיוחד כאשר בממשלה במקום לסייע להייטק, עשתה בדיוק את ההיפך, והקטינה את התקציב של המדען הראשי, לא ניתן להתקדם, ויותר ויותר חברות הייטק יסגרו. לכן, לדעתי עכשיו הכי חשוב לחברות הייטק, לבחון את סטטוס הפיתוח, ואת התקציב האמיתי שנדרש להשלמת הפיתוח והתארגנות לייצור סדרתי, ובנוסף מה התקציב הנדרש לשיווק של המוצר הסופי בעולם. מול תקציב זה, להכין סרט תדמית שמיועד לגיוס מימון ממשקיעים מוסדיים, ואותו להפיץ למשקיעים בארץ ובעולם, במטרה להשיג פגישה בה ניתן יהיה לדון יותר לעומק בצרכים, ולהכיר את הנפשות הפועלות בחברת ההייטק, שהם אלה שיצטרכו להוביל את החברה להצלחה. האמון של המשקיעים, הוא הבסיס להצלחה של הגיוס, וסרט תדמית לגיוס מימון ממשקיעים הוא פותח הדלתות אצל אותם משקיעים.

 ראו תחילה סרטון קצר בנושא: חשיבות הפקת סרטון תדמית לעסק

מדובר על סרטון קצר באורך 30 שניות, אשר מציג בצורה הכי ברורה את היתרונות הרבים שיש לסרטון תדמית לעסק או המוצרים השונים שבעסק, החלק מקידום מכירות בזמן קצר יחסית, דרך חשיפה של מוצר חדש לקהל היעד, ועד לחיזוק המיתוג של העסק. טוב, ברור שלא מדובר על פתרון קסם שעונה על הכל, אבל להרבה עסקים הוא תחילת תקוה לסוג של פתרון, כמובן בתנאי שמופק בצורה טובה, שמתאימה לעסק עצמו. נפרט בהמשך למה הכוונה.

מידע נוסף בנושא סרטוני תדמית, שאולי יעניין אתכם:



מה עלות הפקת סרטוני תדמית?

                              
תיק עבודות של סרטוני תדמית של יהב הפקות

 ראו סרטון תדמית למכונת חירור יריעות פלסטיק חדשני

מדובר על סרטון תדמית שהופק עבור חברת הייטק, לצורך קידום שיווקי של מכונה חדשנית שהם פיתחו. המכונה שמבוססת על פטנט רשום, מסוגלת לתת יתרונות משמעותיים ליצרנים של יריעות פלסטיק לעטיפת מוצרי מזון. את היתרונות של המכונה החדשנית, אנחנו מציגים בסרטון תדמית זה באמצעות צילומי וידאו של המכונה בפעולה, כותרות גדולות ומודגשות, וכן קריינות שמלווה את סרטון התדמית. הסרטון הופץ בצורה ישירה אל קהל היעד, ויצר חשיפה מאוד משמעותית למכונה.

 ראו לדוגמא סרט תדמית לגיוס מימון ממשקיעים שהפקנו לאחרונה, ושהצליח בגיוס

כאן מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 3 דקות, אשר נועד לגייס מימון ממשקיעים מוסדיים, לתורך השלמת פיתוח ושיווק של פתרון בנייה מודולרית חדשני. הסרט מציג קודם כל מחקר שוק חשוב של מקינזי, שמציג את גודל השוק של הבנייה מודולרית המוצעת. בהמשך, מציגים את היתרונות של הבנייה המודולרית, וכן מספר דוגמאות של בנייה מודולרית שונה, כשהכל מוצג בוידאו הן קרקעי והן מצילומי רחפן. הסרט תרם להצלחת החברה בגיוס מימון להשלמת הפיתוח ותחילת שיווק מסיבי של הפתרון. 

 

ומה אנחנו ממליצים לחברות בינוניות וגדולות?

לחברות אלו, אנחנו ממליצים להתמקד במוצרי הדגל, כאשר לכל מוצר מומלץ להפיק סרטון תדמית נפרד, כזה שיתמקד במוצר בודד וינסה לקדם מכירות של אותו מוצר, מול קהל היעד המוגדר שלו. סרטון תדמית למוצר, צריך להיות באורך של עד דקה, כזה שמציג בעיה קיימת אצל קהל היעד, ואיך המוצר שמוצג בסרטון התדמית פותר את אותה בעיה, נותן ערך מוסף ללקוח, ומבהיר במה המוצר יותר טוב מהמתחרים, כלומר- למה ללקוח כדאי לרכוש מוצר זה דווקא ממי שמציג את הסרטון, ולא מהמתחרים. זה נקרא בידול תחרותי, וללקוחות הפוטנציאלים זו הבהרה חשובה. מאוד מומלץ להפיץ את הסרטון לקהל היעד, בכל מקום בו הוא נמצא, החל מגוגל דרך הרשתות החברתיות והעסקיות, או בלוגים מקצועיים. ההגעה אל קהל היעד היא המטרה הכי חשובה של הסרטון, כי אחרת- הסיכוי שהלקוח הפוטנציאלי 'ימצא' אתכם, רק כי הפקת סרטון תדמית, והעלתם אותו לאתר שלכם- היא אפסית.
 
 

ומה אנחנו ממליצים לעסקים קטנים?

עסקים קטנים מתקשים כיום להשקיע תקציבים בשיווק, וללא שיווק המצב של העסקים יחמיר עוד יותר. לכן, לעסקים קטנים אנחנו ממליצים ללכת על הגישה האישית והמרגשת. להפיק בעצמם סרטוני תדמית קצרים, שמבוססים על צילומים באמצעות טלפונים חכמים, ותוך שימוש במגוון תוכנות עריכה פשוטות שקיימות בחינם עבור טלפונים חכמים, להפיק סרטוני תדמית קצרים, באורך של עד 30 שניות, בהם בעלי העסקים, או אנשי השיווק מסתכלים ללקוח בעיניים, ומרגשים אותו בקשר האישי לעסק ולמוצר העיקרי (ובדרך כלל היחיד) שבעסק. את סרטוני התדמית האלה, ניתן להעלות ללא עלות לרשתות החברתיות והעסקיות, ואפילו לבלוגים מקצועיים בתחום הפעילות שלהם, עם קריאה לפעולה של יצירת קשר לקבלת פרטים נוספים באופן אישי. אפשר כמובן גם להשקיע מעט כספים בקידום הסרטונים ברשתות השונות, שבדרך כלל זה בעלות לא גבוהה, תוך טרגוט של קהל היעד במקומות בהם הוא נמצא ברשת. 


לסיכום, אין ספק מצב העסקים כיום מאוד קשה, בלשון המעטה. אבל, ניתן בהשקעות סבירות, בהתאם לגודל העסק, להשקיע בהפקת סרטון תדמית לעסק או למוצר, ולהפיץ אותו לקהל היעד, כך שניתן יהיה לחדש את הפעילות העסקית. בלי השקעה שכזו- מצב העסקים רק יוחמר, בעוד שהשקעה סבירה בהתאם לגודל העסק- נותנת תקווה.