מה צריך לקחת בחשבון בהפקת סרטי תדמית לעיריות ורשויות מקומיות?
מה המשמעויות בהפקת סרטי תדמית לרשויות מקומיות?
עיריות ורשויות מקומיות הן צרכנים מאוד גדולים של סרטי תדמית, וישנן סיבות רבות שהם מבקשים להפיק סרט תדמית עבורם. בחלק מהמקרים מדובר על סרט תדמית לקידום הרשות, וחלק הן לשימוש פנימי, כחלק מגיבוש הרשות, וגם מקיימים הרבה אירועים אותם הם מעוניינים לקדם. הרשויות בדרך כלל עובדות עם מספר מצומצם של ספקים, שעוברים מסלול די מתיש של 'אישור ספק מורשה', אבל היתרון שבו הוא שאם הספק נבחר- רוב העבודות בנושא מומחיותו עוברים אליו, כך שזה בעצם די תנאי להפיק סרט תדמית לאותה רשות מקומית.
לפני שנציג לקחים מעבודות הפקה מול רשויות מקומיות, ראו כמה דוגמאות של סרטי התדמית שהפקנו לשתי עיריות בארץ.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
מדובר על סרט תדמית ארוך (כמעט 4 דקות), אשר מציג את אחת הפעילויות החשובות של עיריית עכו, והוא טיפוח האוכלוסיה היותר חלשה בעיר, דרך מרכז הרווחה. סרט התדמית מציג את מגוון הפעולות שהמרכז מבצע, לא בכדי לסייע כלכלית לאנשים, אלא בכדי להכשיר אותם להשתכר בכוחות עצמם ולהתקדם (בסגנון תן חכה לאנשים, לא דגים).
מה לקחת בחשבון בהפקת סרטי תדמית לרשויות מקומיות?
בכל הפקה של סרטי תדמית לעיריות ולרשויות מקומיות, מאוד חשוב לקחת בחשבון את הנושאים הבאים:
1. תהליך ספק מורשה- עיריות ורשויות מקומיות לא עובדות עם יותר מידי ספקים בכל תחום. זה גם נכון להפקת סרטי תדמית. בדרך כלל הן עובדות עם 2-3 חברות הפקה, אחריי שעברו תהליך אישור כספק מורשה, כולל מחירון, ואז בדרך כלל עבודות הפקה מנותבות אליהן. מידי פעם, מגיעים אנשים חדשים לארגונים אלה, שמנסים להוסיף ספקים. חשוב להשתתף בתהליכים אלה, כי זו הדרך להיכנס לרשות המקומית. חשוב להבין שמדובר בדרך כלל על תהליך ארוך, שלוקח זמן רב, ומחייב הרבה מאוד מסמכים שצריך לספק לרשות. בתהליך בדרך כלל גם סוגרים מחירים, מה שמאוד מגביל בהמשך, אבל- היתרון שמקבלים עוד ועוד עבודות.
2. תנאי תשלום- ברשויות אין כזה דבר 'תשלום מיידי'. כל התשלומים הם תמיד בשוטף+, כאשר ה + משתנה מרשות לרשות. בעבר כבר עבדנו מול רשות שתנאי התשלום אצלהם היו שוטף+ 90 (!!). כיום רוב הרשויות עובדות בשוטף+60 או שוטף +30. צריך בתמחור לקחת את זה בחשבון, וכמובן בתזרים המזומנים.
3. תחקיר ארוך - השלב הראשון בכל הפקת סרט תדמית הוא התחקיר אותו מבצעים עם הלקוח. בעבודה מול הרשויות, להרבה אנשים יש מה לומר, ולהרבה אנשים יש גם הרבה דעות. כשמבצעים את התחקיר, נפגשים בדרך כלל עם די הרבה אנשים, ותוך כדי פגישה מרגישים שכל אחד מושך בכיוון קצת אחר, שיותר מתאים לדעתו האישית, ולמטרות של הגוף עליו הוא אחראי. דיונים לכן מתארכים, ודי קשה לגבש הסכמה רחבה. תמיד יש הרגשה שחלק מרוצים, וחלק אחר פחות.
4. אישור תסריט מאוד ארוך - אחריי שסוכם התחקיר של סרט התדמית, הקופירייטר של חבר4ת ההפקה של סרטי התדמית מכין תסריט, שנשלח לאישור הלקוח. כמעט תמיד, זה מגיע לכך שחייבים לקיים פגישה נוספת עם הלקוח, בהשתתפות הקופירייטר, על מנת לדון ביחד האם התסריט אכן מעביר את המסרים העיקריים. שוב חוזרים אותם ויכוחים שהיו בשלב התחקיר, כאשר שוב אותם אנשים ממשיכים למשוך בכיוונים שונים, גם אחריי שהתחקיר הסתיים. ברוב המקרים מוכנסים הרבה מאוד שינויים, ונעשית שוב סבב אישור של הלקוח. מדובר על תהליך מאוד ממושך, עם די הרבה שינויים בתסריט, עד שהוא מאושר סופית.
5. צילום בוידאו - כמעט כל סרטי התדמית שהפקנו לרשויות מקומיות היו סרטים המבוססים על צילומי וידאו. אנשים מעוניינים שיראו אותם בסרט, שהם ידברו, כך שיהיה ברור מי באמת משפיע ברשות המקומית. יש כמובן הרבה ויכוחים מי יהיו אלה שיצטלמו, כי הרבה רוצים להצטלם, ומה שיוצר בסופו של יום סרטי תדמית מאוד ארוכים (כ 3-4 דקות).
6. אישור גרסה סופית מאוד ארוך- אישור גרסה סופית הוא כמעט תהליך 'ללא סיום'. המון המון ויכוחים, והמון בקשות לשינויים. אנחנו בכל הצעה מגבילים את מספר סבבי התיקונים ל- 2 סבבים ללא עלות. אם רוצים נוספים- שישלמו על כל שינוי. רק זה חותך את הויכוחים, והגרסה של סרט התדמית מאושרת. אחרת- זה כמו צ'ק פתוח, עוד ועוד שינויים עד שכולם מרוצים. חשוב להבין, מכיוון שיש כל כך הרבה אנשים בתהליך, תמיד יישארו אנשים שלא מרוצים מהתוצאה הסופית, באמת בלי קשר לסרט עצמו. צריך ללמוד לחיות עם זה.
לסיכום, סרטי תדמית המופקים עבור עיריות ורשיות מקומיות, הינו תהליך ארוך שמערב הרבה מאוד אנשים, כל אחד עם דעה משלו. צריך לדעת איך להתנהל בכזו סביבה, על מנת שניתן יהיה לסיים את סרט התדמית לרשות המקומית.
מדובר על סרט תדמית ארוך (מעל 3 דקות), אשר מציג פרוייקט נהדר של עיריית עכו, בשילוב האיחוד הארופי, שהטמיע תוכנית התייעלות אנרגטית בבתי ספר בעיר ובאיחוד הערים שבמשולש הדרומי. הפרויקט נחל הצלחה כבירה, והסרט בעצם מציג את הפרויקט, את המעורבים ואת התוצאות המרשימות.
ראו סרט תדמית למחלקת איכות הסביבה של עיריית כפר סבא
זהו סרט תדמית קצר באורך של כ - 2 דקות, אשר נועד לסכם פעילות שנתית של מחלקת איכות הסביבה של עיריית כפר סבא. סרט תדמית זה הופק לקראת תערוכה שנתית של עיריות ומועצות מקומיות בנושא איכות הסביבה. הסרט מציג בצורה ויזואלית מעניינת את כל אחת מהפעילויות השונות, כולל כותרות גדולות ומודגשות של המסרים העיקריים. מכיוון שמדוןבר בתערוכה, בה לא ניתן להפעיל סאונד, כל המסרים מועברים דרך הויזואל והכותרות, ללא קריינות מלווה. סרט התדמית כולל גם מוזיקת רקע, לצורך שילובו גם באתר העירייה (המוזיקה לא הופעלה בתערוכה).