מדובר על חברת הייטק ישראלית, אשר כבר לפני כ 4 שנים פתחה מערכת מאוד מתקדמת, אשר מסוגלת לאתר חלקים קטנים שנמצאים על מסלול המראת/נחיתת מטוסים, ולשלוח אזהרה למנהל השדה על כך, כולל המיקום המדוייק של החלק המסוכן שעל המסלול. מדובר במערכת בטיחותית מהדרגה הגבוהה ביותר. אילו הייתה כזו מערכת לפני שנים, מטוס הקונקורד לא היה מתרסק ועולה באש באסון שקרה בצרפת, ואשר הוביל בסופו של יום לסגירת קו הייצור של הקונקורד. המערכת שהחברה פיתחה היא מהמתקדמות בעולם, והחברה חיפשה דרך להציג אותה בצורה הכי מתקדמת ומושכת, כך שניתן יהיה לקדם את המכירות של המערכת.
איך מומלץ לקדם מכירות של כזו מערכת?
בתחקיר שבצענו בחברה, היה ברור שהקושי העיקרי בקידום סוג כזה של מערכת בטיחות, היא בעיקר באמצעות סרט תדמית המציג 'סיפור הצלחה'. מנהל תפעול של שדה תעופה, יתקש/ה לקבל החלטת רכישה של כזו מערכת בטיחותית, רק על בסיס מה שחברת Xsight Systems. היה לנו ברור שחייבים להציג למנהלי תפעול של שדות תעופה, סיפור אותנטי של הצלחה בשדה תעופה אחר, ושהלקוח מרוצה. הבעיה היא שכיום סרטי תדמית בסגנון 'סיפור הצלחה' הפכו לנדושים ולא אמינים. ישנם מקרים שחברות מציגות סיפורי הצלחה באמצעות שחקנים, בלי שבאמת יש הצלחה אמיתית. גם בעידן הדיגיטלי אנשים הכו יותר ויותר סקפטים. הם מתקשים להאמין לסרט תדמית המוצג בצורת סיפור הצלחה. לכן במקרה זה חיפשנו משהו אחר. במאמץ חפירה אדיר, מצאנו שני מקורות מאוד טובים לבסס עליהם את סרט התדמית בסגנון 'סיפור הצלחה':
1. עדות של מנהל התפעול של אחד משדות התעופה בהם החברה התקינה, כשהוא מתראיין לחדשות מרכזיות במדינה ומציג את החשיבות של המערכת, ועד כמה הוא מרוצה מהתוצאות עד כה.
2. אותו מנהל תפעול, מעביר הרצאה בכנס של בטיחות שדות תעופה, כאשר במסגרת ההרצאה הוא מציג בפרוטרוט את המערכת, את התוצאות הטובות שהתקבלו מהמערכת וחסכו גם כסף, וגם מנעו אסונות, והכי חשוב- הוא ממליץ לשלב את המערכת של Xsight Systems בכל שדה תעופה כמערכת איתור סטנדרטית.
על בסיס שני אלה הפקנו את סרט התדמית של סיפור ההצלחה, שניתן לראות למטה:
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
סרט תדמית שמציג סיפור הצלחה של חברת Xsight Systems
איך מומלץ להפיק סרט תדמית בסגנון סיפור הצלחה בצורה יעילה?
מכיוון שאנשים בעידן הדיגיטלי הפכו לסקפטיים, במידה ורוצים להפיק סרט תדמית בסגנון סיפור הצלחה, שגם יהיה יעיל וישכנע אנשים בסיפור הצלחה אמיתי, חשוב להקפיד על הנושאים הבאים:
1. תחקיר מעמיק- לבצע בחברה תחקיר מעמיק, במסגרתו עוברים על סיפור ההצלחה שאותו מעוניינים להציג, ומאתרים את הגורם שיהיה הכי אמין מבחינת מי שצופה בסרט התדמית. אותו גורם צריך לשכנע שהוא אכן זה שמשתמש במערכת, מרוצה מהתוצאות של אותה מערכת, ומוכן להמליץ עליה. חשוב שאותו גורם יהיה מזוהה שמנהל חברה קיימת ומזוהה, או מנהל השיווק של אותה חברה, ושניתן לפרסם את שם החברה. הצגה אנונימית, שתהיה הכי משכנעת מבחינת ההגשה ומה שנאמר, לא תתפש כאמינה, אם הדובר אינו מזוהה שמישהו מחברה קיימת. הכי טוב זה כמובן אם הדובר הוא מחברה מוכרת. מאוד חשוב להיפגש עם אותו גורם, ולוודא שהוא אכן מוכן להמליץ על החברה או הפתרון שרכש ממנה.
2. לצלם בוידאו- הכוונה בצלם בוידאו זה גם את מי שממליץ על החברה, וגם את הפתרון שמותקן אצל אותו לקוח. היו לנו כבר ממליצים שהציעו לתת לנו מכתב המלצה. זה מאוד לא יעיל. אפשר בקלות לזייף כזה מסמך, כך שלא תיווצר אמינות בכזה סרט תדמית. חייבים לראות ולשמוע את הממליץ, וכמו שאמרתי- הוא חייב להיות מוזהה. בנוסף, חשוב לצלם בוידאו את המערכת שמותקנת אצל אותו לקוח, כך שגם תתקבל אינפורמציה על קלות השילוב של המערכת ואיך היא נראית בפועל, וגם יהיה ברור שמדובר על המלצה של מישהו שאכן משתמש במערכת, ולא סתם שחקן שמספר סיפורים.
3. תיעוד של הממליץ לגורם שלישי- הצורה הכי יעילה של סרט תדמית בסגנון סיפור הצלחה היא כמו שבצענו ל Xsight Systems. לא אנחנו ראיינו את מנהל התפעול של שדה התעופה, אלא הוא מיוזמתו הציג את הנושא במסגרת חדשות מרכזיות באותה מדינה, ובכנס בינלאומי בנושא בטיחות שדות תעופה. כלומר, כאשר הגורם הממליץ מיוזמתו מציג את ההמלצה לגורם שלישי אובייקטיבי, זה הכי יעיל מבחינת העברת המסר. כאן אין יכולת לבצע מניפולציה. במקרים אלו סרטי התדמית הם הכי יעילים בקידום המכירות של אותן מערכות, כי הם נתפשים כהכי אמינים.
לסיכום, סרט תדמית בסגנון סיפור הצלחה צריך להעשות בצורה הכי אמינה, בכדי שסרט התדמית אכן ישכנע את הצופה בו. חשוב לבצע תחקיר מעמיק, לצלם את הממליץ בוידאו, ועדיף אם המידע נמסר לגורם שלישי.
גם סרט התדמית של חברת הפונדקאות תמוז, מוצג דרך סיפור הצלחה של אחד הזוגות שנעזרו בחברת תמוז. סיפור הצלחה זה, שמוצג בסרט התדמית הארוך יחסית (באורך של כמעט 4 דקות) הינו סיפור מיוחד של זוג מהקהילה הלהטב"ית, שאין לו כל דרך אחרת להביא ילד לעולם ללא פונדקאות. היתרון של סרט תדמית המסופר דרך סיפור הצלחה הוא ביצירת רגש, וחיבור אישי של קהל היעד (הקהילה הלהטב"ית) לסיפור המרגש. סרט תדמית כזה הרבה יותר יעיל מכל סרט תדמית שמספר על החברה והיכולות שלה. אין ספק, רגש הוא מקדם המכירות המוצלח ביותר, כאשר זה רלוונטי.