אחת ההפקות המורכבות של סרטוני תדמית שבצענו עבור חברת ריוסול
עודכן: ספטמבר 2023
מערכות מורכבות מחייבות הפקות מיוחדות
חברת ריוסול, פיתחה מערכת חדשנית, המבוססת על טכנולוגיה מתקדמת, שמיועדת לניהול תהליכים שונים, כגון: ניהול ייצור, ניהול גידול חקלאי וכד. כלומר, יש לחברה פתרון הנדסי, עבור לקוחות שלא מחפשים את 'חזית הטכנולוגיה', והיישומים שלהם פשוטים יחסית. לכאלה לקוחות, הטכנולוגיה יכולה להתפש כמפחידה, ואפילו ליצור נוגדנים. כזה סוג של פתרון חייבים להציג בצורה הכי פשטנית וברורה. בנוסף, מכיוון שמדובר על מגוון גדול של יישומים, שהם שונים לחלוטין, לא יהיה נכון להציג לכולם סרטון תדמית בודד, שרק מציג את הפתרון. ומכיוון שהיישומים הם פשוטים יחסית, חשוב שאלה שצופים בסרטון ישתכנעו שהפתרון קיים וזמין, ושלא 'מתגלחים' עליהם.
לפני שנציג איך כחברת הפקה התמודדנו עם האתגרים, ראו שני סרטוני תדמית שהפקנו לחברה.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
מדובר על סרטון תדמית של כ- 2 דקות, אשר משלב צילומי וידאו, גרפיקה דינאמית, והדמיות תלת ממד, בכדי להציג את צורת היישום של הפתרון עבור מגדלי קנביס רפואי.
איזה פתרון הפקתי יישמנו לכל מסר שיווקי?
כמו שתיארתי למעלה, כבר בשלב הגיבוש הראשוני של ההפקה, היינו צריכים להתמודד עם מספר גדול של אתגרים, על מנת להבטיח שהמסרים השיווקיים יועברו לקהל היעד בצורה הכי מדוייקת. להלן נציג איזה פתרון יישמנו לכל אתגר:
1. קהלי יעד שונים- המערכת שהחברה פיתחה, מאפשרת מגוון גדול מאוד של יישומים. זה אומר, שיש לה הרבה מאוד קהלי יעד, מול כל יישום. בכדי לדייק בהצגת 'בעיה' והצגת 'פתרון לאותה בעיה ספציפית', הגישה הייתה להפיק סרטון תדמית לכל קהל יעד בנפרד, כלומר- סרטון נפרד לכל יישום. ברור שחלקים יהיו משותפים, אבל הצגת הבעיה והצגת היישום יהיו שונים ומותאמים לכל יישום. בשלב הראשון הופקו 2 סרטוני תדמית, כמו שמוצגים למעלה, כי אלה היו היישומים הכי גדולים באותו זמן. בהמשך, יופקו סרטונים נוספים על פי הצורך. החלטה כזו לכאורה הייתה עלולה לייקר משמעותית את ההפקה, כי במקום להפיק סרטון תדמית אחד לכולם, עכשיו מדברים על כמה סרטוני תדמית. ברור שהעלות גדלה, אבל בכדי שלא להכפיל בצורה משמעותית את עלות ההפקה, כבר בשלב התסריטים, דאגנו שיהיו חלקים רבים זהים בכל הסרטים, ובאמת רק מה שמיוחד לכל תחום- יהיה שונה בין הסרטים. באופן כזה העלות הכוללת גדלה, אבל לא בצורה משמעותית.
2. מערכת טכנולוגית ליישומים פשוטים- מקבלי ההחלטות בקווי יצור, או בניהול הגידול של קנביס רפואי, הם אנשי עבודה. לא מדובר על מהנדסים שמתרגשים כל טכנולוגיה חדשנית. אולי אפילו להיפך, הם עלולים להירתע מטכנולוגיות מתוחכמות. לכן, הוחלט שבסרטונים הטכנולוגיה 'תוסתר', ובמקום להציג איך המערכת פותרת את הבעיות המוצגות בתחילת כל סרטון תדמית, החלטנו להציג איך המערכת נראית, ואיזה פתרונות היא מספקת. בנוסף, את המערכת הצגנו רק ברמת מכלולים עיקריים, תוך שילוב הדמיות תלת ממד מרשימות של כל מכלול. אין הצגה של מה המכלול כולל בתוכו, אלא רק את הפונקציונליות התפעולית. את יחסי הגומלין בין המכלולים השונים, הצגנו באמצעות גרפיקה דינאמית פשוטה, שהציגה קשרים בין המכלולים, ושוב- בלי להיכנס לרמת הפירוט של המידע שמועבר בין המכלולים השונים, אלא רק את הפונקציונליות.
3. זמינות של המערכת- שוב, מכיוון שמדובר על מערכות שצריכות להתשלב בקווי ייצור, ובמידה והמערכת החדשה בעייתית, כל הייצור של העסק יתקע, ותהיה פגיעה כלכלית משמעותית, היינו חייבים להבהיר ללקוחות הפוטנציאלים שהמערכת סיימה פיתוח, וזמינה ללא כל בעיות להתקנות מיידיות. הדרך הטובה ביותר להציג זאת ולשכנע, היא באמצעות צילום של המערכת אצל לקוח מרוצה. לכן, בכל סרטון תדמית צילמנו בוידאו את המערכת כפי שהיא כבר משולבת אצל אותו לקוח, שהוא בדיוק עבור אותו יישום, כך שמקבלי ההחלטות יכולים להיות רגועים שהמערכת זמינה ועובדת לשביעות רצון לקוח אחר באותו תחום בדיוק.
4. חיזוק המסרים השיווקיים- על מנת שמי שצופה בסרט ישתכנע להתקדם בתהליך הרכישה, הדגשנו בכל דרך את הערך שניתן ללקוח, דרך: ריכוז של כולם במקום אחד, ליווי של קריינות, כותרות להדגיש כל ערך, ואפילו כתוביות של הקריינות בתחתית המסך (למקרה שצופים בסרט ללא סאונד). כל אלה הבטיחו את חיזוק המסרים השיווקיים.
לסיכום, בהפקה של סרטוני תדמית קיימים אתגרים רבים. חשוב שכבר בשלב התכנון הראשוני של ההפקה, להקדיש לכל אתגר מחשבה רבה, ולמצוא את הפתרון ההפקתי שיעביר את המסר השיווקי בצורה הטובה ביותר בכל סרטון תדמית.
מדובר על סרטון תדמית של כ- 1.5 דקות, אשר משלב צילומי וידאו, גרפיקה דינאמית, והדמיות תלת ממד, בכדי להציג את צורת היישום של הפתרון עבור קו ייצור בחברת הייטק.
ראו סרטון תדמית לחברת MicroPerf שהפקנו לאחרונה
בדומה לחברת ריוסול, גם חברת MicroPerf פיתחה מוצר מהפכני הנדסית, וסרטון תדמית קצר זה נועד לקידום שיווקי של המוצר. מדובר על פריצת דרך הנדסית, שרשומה גם כפטנט, שאיפשרה את פיתוח מכונת חירור יריעות פלסטיק, לצורך שימור מוצרי מזון שונים. מכיוון שהמכונה נועדה להחליף מכונות קיימות בקווי ייצור, בדיוק כמו המכונה של ריוסול, סרטון תדמית זה מתמקדת ביתרונות ללקוח שמתקבלים מהמהפכה ההנדסית, כמעט בלי להתעסק בטכנולוגיה שמאחורי המכונה, אלא רק לערך ללקוח. ובכדי שהלקוחות הפוטנציאלים יראו ויבינו שבעצם הפיתוח הסתיים, ואין סיכונים לרכוש את המכונה, כל הסרטון מבוסס על צילומי וידאו בזמן פעולה של המכונה, וצילומים מיקרוסקופיים של התוצרים, שמספקים יתרונות משמעותיים ללקוחות.