חברת פלוקסו פיתחה מערכת מיוחדת שאוגרת את עודפי המים ממזגנים של רכבים. היברה ביקשה שנפיק עבורם סרטון תדמית קצר שיאפשר לה לשווק את המוצר לבעלי רכבים בפייסבוק. בפועל, הצורך במים בכל רכב הינו נמוך. אבל, ברכבי עבודה מדובר על צורך חיוני, כי מתלכלכים בעבודה בשטח, ואז לחזור ולהמשיך לתפעל את הרכב, עם ידיים מלוכלכות, או בלי יכולת לנגב את שמשות הרכב שהתלכלכו בטשח, בגלל חוסר מים, זה מאוד משמעותי, ובהחלט פתרון מבוקש ונדרש לבעלי רכבי עבודה, החל מטנדרים, משאיות ועד לכלים כגון טרקטורים, קומביין וכדומה.
אחריי התחקיר שבצענו בחברה, הוחלט להמקד רק בבעלי רכבי עבודה בישראל, כאשר החשיפה תהיה דרך פייסבוק עם טרגוט מדוייק של קהל היעד שהוא בעלי רכבי עבודה מכל הסוגים.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
ראו תחילה את התוצאה הסופית- סרטון תדמית למערכת של פלוקסו
מדובר על סרטון תדמית קצר, באורך של כ- 30 שניות, אשר ממוקד ברכבי עבודה, ושימש להצגת הפתרון בפייסבוק, תוך טרגוט של קהל היעד של בעלי רכבי עבודה. כל סרטון התדמית מבוסס על צילומי וידאו של רכבי העבודה תוך כדי עבודה בשטח, בכדי להמחיש בצורה הויז'ואלית הכי ברורה את הבעיות בעקבות חוסר מים בשטח, וכמה זה רלוונטי לרכבי עבודה.
לסיכום, מאוד חשוב בכל הפקה של סרטון תדמית, לכוון הכי במדוייק אל קהל היעד, הן מבחינת תכני הסרטון, והן מבחינת טרגוט קהל היעד בהפצת הסרטון. גם את סרטון התדמית עצמו, חייבים להתאים למדיה בה הוא מופץ, כמו: אורך הסרטון, פורמט וכד.
1. תחקיר למיקוד קהל היעד- למרות שהצערכת של פלוקסו יכולה לשמש למגוון גדול של בעלי רכבים, הצורך האמיתי והחיוני כמעט היחיד הם בעלי רכבי עבודה. לכן, בעקבות התחקיר שקיימנו עם החברה, הומלץ להפיק סרטון תדמית שיתמקד רק בבעלי רכבי עבודה, ושכל תהליך החשיפה יהיה מטורגט רק לאותו קהל יעד.
2. יצירת הזדהות עם הבעיה- בסוג כזה של מוצר, הכי חשוב ליצור הזדהות אצל קהל היעד, שאכן החברה מבינה את הבעיה איתה קהל היעד מתמודד, מה שיעודד אותו להמשיך ולצפות בסרטון התדמית, בכדי לוודא שמי שמציג את הסרטון לא רק מבין את הבעיה, אלא גם מציע פתרון שפותר את הבעיה. צריך לזכור, אנשים בפייסבוק נוטים לדלג על סרטוני תדמית שמוצגים בפיד שלהם, ואם הם כבר נכנסים לסרטון, הם מקדישים לו שניות בודדות, לפני שנוטשים אותו. המטרה של הסרטון היא לרכוש את אמונם של קהל היעד כבר בשניות הראשונות של הסרטון, מה שיעודד אותם להמשיך ולצפות. לכן, ביימנו שתי סיטואציות מאוד אופייניות בהם נתקלים בעלי רכבי עבודה, וצילמנו אותן בוידאו בשטח. זה הכי מחבר את בעלי רכבי העבודה לבעיות שהם מכירים, ועכשיו רואים אותן בשניות הראשונות של הסרטון.
3. הצגת הפתרון- אחריי השניות הראשונות של הצגת הבעיה, חייבים להציג את הפתרון, באופן תמציתי עובד בפועל, ואכן פותר את הבעיה. זה בדיוק מה שעשינו, צילמנו בשטח את המערכת כפי שהיא מותקנת בשני סוגי רכבי העבודה, בהם הוצגו הבעיות, והראנו בצילומי וידאו איך הן נפתרות, וכל זה בשניות ספורות.
4. התאמת הסרטון למדיה- מכיוון שהכוונה של הלקוח הייתה להפיץ את סרטון התדמית בצורה ממוקדת אל קהל היעד, דרך פייסבוק, נדרשנו לערוך את הסרטון כך שיותאם בצורה מירבית לפייסבוק. זה כלל: אורך הסרטון כ- 30 שניות בלבד, לאורך כל הסרטון ישנן כותרות גדולות ומודגשות, שמציגות כמעט את כל מה שהקריין אומר, כי יש אנשים רבים שצופים בסרטונים בפייסבוק בלי להפעיל את ערוץ הסאונד.
5. יצירת גרסה נפרדת לדוברי ערבית- בארץ יש לא מעט בעלי רכבי עבודה דוברי ערבית. לכן, המלצנו להפיק סרטון תדמית נוסף, בו ישולבו כתוביות בערבית של הקריינות, שאותה נשאיר בעברית. זה פתרון מצויין לישראל, בה צופים בסרטונים רגילים לקרוא כתוביות.
6. לא לאפשר יותר מסבב תיקונים בודד. צריך להציג את הגרסה הראשונית ללקוח, ולבקש את כל ההערות לסרטון בפעם אחת, וכמובן כמה שיותר מהר. במידה ומקבלים את כל ההערות, מבצעים בפעם אחת את השינוי ומייצרים גרסה סופית ללקוח של סרטון התדמית.
ראו סרטון תדמית לחברת הייטק לצורך קידום בלינקדאין
מדובר על סרטון תדמית באורך של כ- 40 שניות, של חברת הייטק שרצתה לקדם את המוצר ברשת העסקית לינדקאין. כל הסרטון מבוסס על חומרי גלם שהם תוצרים של מערכת הבטיחות שפיתחה החברה, כך שקהל היעד יכול לראות בפועל את התצוגות של המערכת המתוחכמת. כל המסרים השיווקיים מוצגים ללא קריינות, אלא באמצעות כותרות גדולות ומודגשות לאורך כל הסרטון.
סרטון התדמית של פלוקסו בתוספת כתוביות בערבית
בכל הפצה של סרטון תדמית למדינות בחו"ל, אנחנו ממליצים ללקוחות שלנו שבמידה ומשולבת קריינות בסרטון, מומלץ שהקריינות תהיה בשפת המקום, ולא לשלב כתוביות. הסיבה היא שכמעט רק בישראל קוראים כתוביות, גם בעברית וגם באנגלית. ברוב מדינות העולם לא קוראים כתוביות, ולכן גם סרטים מדובבים. עבור פלוקסו, שפנו בארץ לקהל יעד דובר ערבית, אז כאשר טורגט קהל יעד דובר ערבית בפייסבוק, הוצג לו הסרטון תדמית הזה, הכולל כתוביות בערבית, ולא הסרטון המקורי.