מישהו מבין מה זה אומר לצלם סרטון תדמית בתוך חממה בקיץ?
עודכן: אוקטובר 2023
מה היה הצורך השיווקי של חברת שפיתחה תוכנה לניהול חממת גידול קנאביס רפואי?
החברה פיתחה מערכת לניהול הגידול של קנאביס רפואי מאוד מתקדמת, והצליחה לשלב את הפתרון בעשרות חממות גידול קנאביס רפואי בארץ, עם הרבה מאוד לקוחות מרוצים. בעקבות ההצלחה בארץ, החברה ביקשה להפיק עבורם סרטון תדמית שיווקי, לצורך קידום מכירות של הפתרון בחו"ל, לחממות גידול דומות. למיטב ידיעתנו, אין כיום בעולם כאלה פתרונות, ובוודאי לא עם ניסיון כל כך עשיר בעשרות התקנות מוצלחות. כלומר, הדבר החשוב ביותר להדגשה בסרטון התדמית המתוכנן, היה להציג את המערכת פועלת, באחת החממות בארץ, ולהראות שהמערכת משולבת בכל תהליך הגידול, החל מצמח האם ועד לשקית שמסופקת ללקוח הסופי. למרות שמדובר על פתרון שהוא בעצם פתרון תוכנה, שמקובל להצגה באמצעות סרטון תדמית קצר באנימציה, היה ברור שעדיף לצלם את הסרטון תדמית של ריוסול בצילומי וידאו, מה שיציג את צקיום הפתרון, והצגה איך הוא בדיוק משתלב בכל תהליך הגידול.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
ראו תחילה את התוצאה הסופית- סרטון תדמית למערכת שפיתחה חברת ריוסול
מדובר על סרטון תדמית של כ- 1.5 דקות, אשר מבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו, אשר בוצעו בחממת גידול קנאביס רפואי בישראל, ובעצם מהווים סיור וירטואלי לאורך כל תהליך הגידול של הקנאביס הרפואי, החל מצמח האם בתחילת שרשרת בגידול, ועד לשקית הקנאביס שמסופקת ללקוח הסופי. הכל מבוקר ומנוהל על ידי המערכת של חברת ריוסול. הסרטון מלווה בקריינות מקצועית של קריין שהוא American Native Speaker, שהוקלט באולפן קול אקוסטי. לאורך כל הסרטון קיימות כותרות גדולות ומודגשות, אשר מחזקות את המסרים השיווקיים, מכיוון שישנם לא מעט אנשים שצופים בסרטוני תדמית ללא סאונד.
לסיכום, מאוד מומלץ להציג תוכנה יישומית בסרטון תדמית המבוסס על צילומי וידאו של התוכנה, כפי שהיא מיושמת אצל לקוח קיים, ואת מסכי התוכנה להציג דרך צילומי מסך אקטיביים, ולא באילוסטרציה של גרפיקאי.
מה היו האתגרים העיקריים בהפקה זו שצולמה כולה בתוך חממה בקיץ?
גידול קנאביס רפואי, אשר מתבצע בחממות, אמור להיות הכי סטרילי שאפשר, בכדי למנוע כל חדירה של זיהום לצמחים, שבהמשך הופכים לתרופה. לכן, כל חממה היא כמעט אטומה, רק מעט מאוד אנשים מוסמכים ומורשים לטפל בתהליך בתוך החממות, כל כניסה מלווה בחיטוי כללי, ובלבוש סטרילי, כולל כובע מגן, ומסכה על הפנים. כמובן, החום והלחות בתוך החממה מאוד גבוהים, מה שגם גורם לקצר למינימום את זמן השהייה בתוך החממה.
אבל, כתבנו שלהפקה של סרטון תדמית זה, הומלץ לצלם את המערכת בוידאו בתוך החממה. זה חייב לחטא את כל אנשי הצוות והציוד, ללבוש בגדים וכובע מיוחדים וסטריליים, כפפות מגן, ומסכה סטרילית בסגנון מסכות הקורונה, למנוע כל מצב של זיהום. על מנת לצלם את כל התהליך של הגידול שבתוך החממה, נדרשו שעות של צילומים בחממה, בתנאים די בלתי נסבלים. זה חייב הפסקות רבות להתרעננות, כאשר עם כל כניסה חדשה, נדרשו שוב תהליכי החיטוי והלבוש המיוחד. כאחד שהשתתף בצילומיטם כבמאי- מדובר על סיוט אמיתי. חלקנו היינו קרובים להתייבשות ולאפיסת כוחות, למרות ההפסקות הרבות שעשינו. מודה- אתגר אמיתי.
מה מומלץ בהפקת סרטון תדמית לתוכנה שימושית?
מניסיוננו, הדרך הפשוטה והברורה ביותר להצגת פתרון המבוסס על תוכנה, היא להפיק סרטון תדמית קצר באנימציה, או בגרפיקה דינאמית, שמציג את הפתרון. אבל, בימים אלו שאנשים הפכו לדי ספקנים בכל מה שמציגים להם בדיגיטל, אנחנו מציעים לחשוב אחרת, בכל מה שקשור להצגת תוכנות שימושיות/יישומיות, והם:
1. הבנת הצורך של קהל היעד- הכי חשוב להבין מה הבעיה האמיתית של קהל היעד של הפתרון היישומי, ומה הכי מטריד אותו. זה הדבר החשוב ביותר, מה שנותן את ההגדרה הברורה ביותר לקונספט של סרטון התדמית המתוכנן. חשוב שההדגרה של קהל היעד גם תהיה הכי מצומצת ומדוייקת שאפשר, כי לשם בלבד הסרטון אמור להציג פתרון. אני יודע שלא מעט מנהלי שיווק מעוניינים להציג את הפתרונות התוכנתיים שלהם לכל העולם ואחותו, אולי גם משם יבואו רכישות. זו טעות, כי מי שלא קשור בשום צורה לתוכנה, לעולם לא ירכוש אותה, גם אם הוא מבין בדיוק מה היא עושה, ולמה היא כל כך טובה. היא לא טובה בשבילו.
2. להרבות בצילומי וידאו- במידה ומדובר על פתרון שימושי/יישומי, מאוד מומלץ לצלם את הפתרון בוידאו, כפי שהוא מיושם בשטח. כלומר, לאפשר לקהל היעד לראות כאילו 'במו עינייהם' כאילו הם מבקרים במקום היישום של הפתרון, ורואים איך הוא מיושם. זה מכון בכל זמן, ובוודאי בימים אלו של קורונה, שלקוחות נמנעים מנסיעות ופגישות מיותרות. סרטון תדמית המצולם בוידאו במקום היישום- נותן להם מענה מלא לכך שהפתרון קיים ועובד, ויכול לפתור גם להם את הבעיה איתה הם מתמודדים.
3. הצגת מסכי תוכנה בצילומי מסך אקטיביים ולא באנימציה או גרפיקה דינאמית- שוב, בהצגות תוכנה מאוד מקובל גם את התוכנה עצמה להציג בצורה אילוסטרטיבית, כלומר באנימציה או גרפיקה דינאמית, ששמה דגש על מה התוכנה עושה, ולא איך נראים המסכים בפועל. בימים אלו, בנוסף לצילום היישום של התוכנה בוידאו, אנחנו ממליצים להציג בסרטוני התדמית את חלק ממסכי התוכנה דרך צילומי מסך אקטיביים (Dynamic Screen Shots). למרות שהצגה שכזו בהחלט פחות ברורה מבחינת מה התוכנה עושה, אך יש לכך חשיבות מבחינת קהל היעד שיכול לראות את מסכי התוכנה האמיתיים, ולהבים שהתוכנה קיימת ועובדת, ולא סתם מציגים להם אילוסטרציות כיד הדימיון של גרפיקאי מוכשר.
ראו סרטון תדמית לחברת אקולוג'יק
מדובר על חברה שפיתחה תוכנה לניהול וסינכרון גלובלי של גידולים חקלאיים. גם עבור סרטון תדמית זה יישמנו את מה שהמלצנו למעלה, כלומר: למרות שמדובר בתוכנה, כמעט כל הסרטון תדמית מבוסס על צילומי וידאו, הן בהצגת הבעיה שהתוכנה פותרת, הן בצילומי החברה שפיתחה את התוכנה, כאשר את המסכים בפועל הצגנו דרך צילומי מסך אקטיביים.