אין ספק, כל העסקים שעברו את שנות הקורונה נמצאים בחשיבה מחדש!
החל מתחילת 2020, כשפרצה הקורונה לחיינו, אין אדם בעולם שלא חש את ההשפעה על חייו, וכמעט כולם מדברים על חשיבה מחדש על חיינו. בדיוק אותו תהליך גם עובר על העסקים. אין עסק שלא נפגע משנות הקורונה. ישנם כמובן גם מעטים שאפילו הרוויחו מכך, וכאלה תמיד ישנם. אבל, רוב העסקים עברו תהליך מאוד קשה של פגיעה בעסקים, ירידה משמעותית במכירות, אובדן שווקים שלמים, והתדלדלות של כוח האדם האיכותי שבעסקים, עם קושי גדול לגייס כיום בעלי מקצוע טובים. נראה כאילו כול העובדים נעלמו, ובכלל לא ברור איפה כל האנשים, וממה הם מתפרנסים בימים אלו. כיום, כשמרגישים שהקורונה מאחוריינו, צריך לעצור ולחשוב מחדש בכל עסק. מי שצריך להוביך תהליכים אלו הם מנהלי העסקים ומנהלי השיווק. חשוב להסיק מסקנות מהתהליך שכולם עברו בשנים האחרונות, ולראות אם עדיין המטרות של העסקים נשארו רלוונטיות לשווקים כיום.
קטונתי מלהציע לעסקים מה הם צריכים לעשות, אבל לפחות אני מעוניין לשתף מנהלי עסקים ומנהלי שיווק את מה שאני למדתי בשנות הקורונה, ואיך זה משפיע לדעתי על סרטי תדמית שאנחנו מפיקים כיום. יכול להיות שזה יכול לעזור גם לעסקים אחרים, ובוודאי כדאיט גם כל בעל עסק לבחון מה הוא למד בשנים אלו, ואיך זה יכול להשפיע על המשך הצמחיה של העסק.
לפני שנציג מה למדתי בשנות הקורונה, ראו סרט תדמית שהפקנו לאחרונה, ולדעתי מייצג בצורה טובה מסקנות משנות הקורונה:
למה נדרשת חשיבה מחדש בנושא של סרט תדמית?
השנים האחרונות של הקורונה, לימדו אותי הרבה מאוד דברים, שיש להם קשר ישיר בהפקת סרט תדמית לעסק, והם כוללים את הנושאים הבאים:
1. אנשים מוכנים לקנות הכל באונליין- כבר שנים ניתן לראות גידול משמעותי ברכישות אונליין, לא רק בזכות ימי קניות מטורפים כמו: יום הרווקים הסיני, בלאק פריידי וכו, אלא עליה משמעותית ועקבית בכל שנה. כמעט כל אדם 'מרשה' לעצמו לבצע רכישה באונליין, כי השפע הוא עצום, העלויות באמת אטרקטיביות, וברוב המקרים המשלוח לארץ בחינם, מה שעוד יותר מעודד רכישות. אבל, נראה היה שהרכישות הן בעיקר של 'דברים קטנים'. היום זה כבר ברור, שאין גבול למה שאנשים מוכנים לרכוש באונליין. אפילו מערכות מתוחכמות, שפעם בלי ביקור בחברה שמפתחת ומייצרת מערכות כאלו- אף אחד לא היה מעז לרכוש אותן. מכיוון שבשנים האחרונות לא הייתה ברירה אחרת, אי אפשר היה להגיע לחברות ולבחון את המערכות, אנשים העזו לרכוש את המערכות באונליין. ושראו כי טוב- הם ממשיכים. פחות ופחות אנשים מוכנים להשקיע זמן ביקור בחברות, ומוכנים לרכוש כמעט הכל באונליין. זה אומר להרבה עסקים שבנו על מכירה בחדרי תצוגה, או דרך מפיצים, שניתן כיום למכור כמעט הכל באונליין, אם יודעים להציג את זה נכון.
2. אנשים חוששים מהונאות באונליין- כתבתי בסעיף הקודם שאנשים מוכנים לקנות הכל באונליין, שזה נכון אבל חשוב להבין שמצד שני אנשים כיום הכי חוששים מהונאות באונליין. מכיוון שהרכישות באונליין גדלו, ושוק הלקוחות הפך לעצום, גם תחום ההונאות גדל בהתאם, והפך ליותר ויותר מתוחכם. כיום ההונאות נראות מאוד אמינות, ולא מעט אנשים נופלים בכאלה הונאות. לכן, ההונאות הפכו לאיום העיקרי על אנשים שמעונינים לבצע רכישות באונליין. הם מעוניינים כמו בעבר לסמוך על מה שהם רואים בעיניים, ולא להיות מוטעים על ידי הונאה. לנו, כחברת הפקות של סרטי תדמית, ברור שהתחליף הטוב ביותר ל'מראה עיניים' הם צילומי וידאו. לכן, בשנה האחרונה, כמעט כל הפקות סרטי תדמית שלנו מבוססים על צילומי וידאו, בהם לקוחות פוטנציאלים יכולים לראות את המוצרים השונים, לראות אנשים אחרים משתמשים במוצרים ונהנים, ולהבין שלא מדובר על הונאה, אלא על ציוד אמיתי.
3. הרגש הוא מקדם מכירות מספר אחד- נוטים לחשוב שאנחנו כיום חיים בעולם קר, ציני ונטול רגש. זה בא לידי ביטוי בתקשורת ובתרבות, כולל סרטים מטרידים על יחסים בין אנשים בעולם קר ומנוכר. אבל, רכישות של מוצרים חיוניים לאנשים, נמצאים במקום אחר. כאשר אדם מתחבר רגשית למשהו שמוצג לו, בעיקר כי הוא באמת יכול לפתור לו בעיה קיימת, הסיכוי שתתבצע רכישה גדול משמעותית. לכן, אנחנו כחברת הפקות סרטי תדמית, מנסים בכל הפקת סרט תדמית, לנסות וליצור חיבור רגשי בין קהל היעד הממוקד, לבין המוצר אותו אנחנו מציגים בסרט התדמית. הדרך הכי יעילה ליצור רגש אצל לקוחות םוטנציאלים זה באמצעות בניית סיפור. צריך סיפור כזה שמציג בעיה קיימת אצל קהל יעד מוגדר, ואיך המוצר באמת פותר בעיה קיימת, ועונה על צורך נידרש.
4. לא לנסות למכור- עדיף לשתף מידע- כיום אנחנו בעידן שיתוף מידע. בתקופת הקורונה, כל המידע בגיע אליינו דרך האינטרנט, כי רוב האנשים לא הסתובבו במקומות בהם יכלו לקבל מידע, כמו כנסים מקצועיים, ואת המידע שאבו מהאינטרנט. כמובן שחיפשו מידע אמין במידת האפשר, כזה שמתקבל ממקור שנחשב בר סמכא בנושא, או מה שנקרא מוביל דעה מקצועי. כאשר מגיע כזה מידע, שגם נחשב אמין, אנשים נעזרים במידע זה לקבלת החלטות רכישה, לטובת פתרון בעיות קיימות שלהם. לכן, גם סרט תדמית לדעתי צריך כיום להיות יותר 'משתף מידע' מאשר דוחף למכירות. הפקת סרט תדמית שנראה כמו פרסומת, עם המלצה אגרסיבית של 'חייב לקנות מוצר זה לעצמך עוד היום', או כל המלצה אגרסיבית אחרת, נתפס כפרסומת 'זולה' ויוצר אפילו רתיעה מהסרט. עדיף סרט תדמית שנותן תחושה של 'תראו איזה דבר נחמד בדקתי שנותן פתרון לבעיה שלי'. שיתוף מידע יוצר עיניין שיכול להוביל להחלטת רכישה. אם הסרט אפילו חביב ומעניין, יש סיכוי גדול שעוד אנשים יעשו share לסרט, מה שעוד יותר יגדיל את התפוצה שלו, ויעודד עוד אנשים לבצע רכישה.
לסיכום, נראה שנדרשת חשיבה מחדש, מכיוון שאנשים כיום מוכנים לקנות כמעט כל דבר באונליין, אבל צריך לדעת לעשות את זה נכון, באמצעות סרט תדמית שישקף אמינות, מוצר קיים, ויעורר רגש. עדיף סרט תדמית שמשתף מידע, על פני סרט קידום מכירות קלאסי.
מדובר על מערכת מאוד מתוחכמת, אשר מונעת שיחות טלפון ברכבים בזמן נסיעה, שהתברר שהם אחת הסיבות העיקריות לתאונות בשנים האחרונות. סרט תדמית זה, באורך של כ- 1.5 דקות, מבוסס כולו על צילומי וידאו של המערכת בזמן פעולה בתוך רכב בנסיעה. באופן כזה, מדגימים בצורה הכי פשוטה וברורה את היכולות של המערכת, וכמה היא מגינה על הנוסעים ברכב.
ראו סרט תדמית שמציג- מרעיון ועד לסרטון שמניב תוצאות
מדובר על סרט תדמית באורך של כדקה, אשר מבוסס כולו על קטעים קצרים מתוך הפקת סרטי תדמית של יהב הפקות, ובמקביל מציג בכותרות את התהליך של הפקת סרט תדמית, והיתרונות לעסק בכזו הפקה. מסרט זה ניתן לראות את מגוון סגנונות ההפקה של יהב הפקות, כאשר עדיין מה שמוביל אלה סרטי תדמית המבוססים על צילומי וידאו.
ראו סרט תדמית לחברת אקןלוג'יק
החברה פיתחה תוכנה לסינכרון גלובלי של גידולים חקלאיים. בעבר, להצגת תוכנות חדשות הפקנו סרטוני תדמית המבוססים על אנימציה וגרפיקה דינאמית. עבור תוכנה זו של אקולוג'יק, הפקנו סרט תדמית המבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו של החברה ושל המוצר, תוך בניית סיפור שמעורר רגש, בחיוניות של המוצר, כאשר כל הסרט בעצם משתף מידע בפתרון שכבר עובד בכמה מדינות, ומומלץ לעוד מדינות להיכנס לנושא לטובת הצרכנים.