בשנה האחרונה שומעים המון הרצאות ומתפרסמים המון מאמרים בנושא כלכלה התנהגותית. לפי וויקיפדיה, כלכלה התנהגותית היא ענף במחקר הכלכלי בו משולבים היבטים מתחום הפסיכולוגיה הקוגניטיבית ותורת המשחקים, בעיקר בהקשרים של קבלת החלטות כלכליות בתנאי אי וודאות. התיאוריה הקלאסית מניחה שאנשים מקבלים החלטות כלכליות תוך אופטימיזציה, רציונליות וידע מושלם על השוק המיידי. המחקר בתחום הכלכלה ההתנהגותית מצביע על מגבלות, הטיות ובעיות אחרות הכרוכות בקבלת החלטות, דבר שסותר את התיאוריה הכלכלית הקלאסית.
איך זה קשור לסרטי תדמית?
סרטי תדמית אמורים להשפיע על אנשים, ולגרום להם לרכוש את המוצר המוצג בסרט התדמית. בכדי להשפיע, צריך להבין את המנגנונים הקשורים לקבלת החלטות, כפי שהוכחו במסגרת הכלכלה ההתנהגותית. היא טוענת, שמידע וידע לא תמיד מובילים אנשים לשינוי, אבל אם מטפלים בנטיות המולדות שלנו, זה בהחלט יכול לגרום לשינוי. לדוגמא: אתה יכול להגיד לאנשים שבכוס קוקה קולה יש 100 קלוריות. לרוב האנשים זה לא אומר כלום. זה מעט, זה הרבה? לא ידוע לרוב האנשים. אבל, אם נגיד לאנשים, שאם ישתו כוס קוקה קולה, הם יצטרכו לרוץ 20 דקות בכדי להוריד את התוספת מהשתייה, את זה כולם מבינים. כלומר, הצגת מידע וידע מדוייקים, לא בהכרח הם יוכלו לקבל החלטה מושכלת. אבל, אם תציג להם את הערך שהם יכולים לקבל ממוצר חדש, בסבירות גבוהה זה 'ידבר אליהם', ובהחלט יעודד אותם להתניע תהליך רכישה מסודר, או לפחות לנסות ולקבל מידע נוסף רלוונטי עבורם לקבלת החלטה סופית. אם נסכם: על פי הכלכלה ההתנהגותית, מומלץ להציג לאנשים נושאים שהם יכולים להעריך ובאמצעותם לקבל החלטה, ולא מידע מדוייק שמקשה בקבלת החלטות. שימו לב, לא מדובר חלילה על הטעיה של הלקוחות, אלא הצגת מידע בעל ערך שהלקוח יכול להעריך.
מנהל שיווק- מעוניין להגדיל מכירות בצורה משמעותית?
מתכנן קמפיין שיווקי לקידום העסק?
ראה תחילה סרט תדמית שיווקי לחיזוק המיתוג של חברה מתקדמת לייצור מכלולים זעירים
מדובר על סרט תדמית של כ 1.5 דקות, המבוסס על צילומי וידאו, המציג בצורה הכי ויזואלית חברה יצרנית, עם כל התשתיות המרשימות שלה, והתחומים עבורם היא מייצרת מכלולים מכניים זעירים ומיוחדים. בסרט התדמית רואים את המכלולים, איך מייצרים אותם בצורה מתוחכמת, ואת המנגנו שבחברה שמבטיח את איכות המוצרים לאורך כל תהליך הייצור. אין ספק, שלקוחות שצריכים מכלולים מכניים זעירים, קרי- הלקוחות הפוטנציאלים של החברה, בהחלט מתרשמים ויכולים לקבל החלטת קנייה בעקבות צפייה בסרט התדמית.
לפי הכלכלה ההתנהגותית, על מה לשים דגש בהפקת סרטי תדמית?
מתוך הכלכלה ההתנהגותית, שמציגה מה משפיע על אנשים בתהליך קבלת החלטות כלכליות, מה שמומלץ בכל הפקה של סרטי תדמית, הם הנושאים הבאים:
1. הכי חשוב- הערך ללקוח- בכל סרט תדמית, ולא משנה על איזה מוצר מדובר, גם אם מדובר על מוצר צריכה וגם אם מדובר על מוצר טכנולוגי הכי מתקדם, הכי חשוב להציג איזה ערך הלקוח יכול לקבל מהמוצר. לדוגמא, אם מדובר על טלפון חדשני, אל תגידו ללקוח שיש לו סוללה של 4,000 מיליאמפר, למרות שזה נכון ומדוייק, כי רוב הלקוחות לא מבינים מה טוב כל כך בכזו סוללה. עדיף שתגידו להם שאפשר לדבר בטלפון שעתיים ברציפות, בלי צורך לטעון מחדש כל היום, את זה הם מבינים מצויין. כולם יודעים כמה הטלפונים שלהם מוגבלים בזמני שיחה, וכמה מהר נגמרת הסוללה בעקבות שיחת טלפון ארוכה. כלומר, להציג את הערך שהלקוח מקבל ויכול להבין את התועלת המיידית עבורו.
2. תראו כמה שיותר את המוצר- אנשים הם מאוד סקפטים, בוודאי כשמנסים למכור להם משהו באינטרנט. אבל, אם המוצר מצולם בוידאו, ורואים איך הוא נראה בפועל, רואים אנשים אחרים משתמשים בו, רואים את החברה שמייצרת אותו, עם כל התשתיות שלה, זה בהחלט מעודד רכישה. לכן, תקפידו לצלם בוידאו את סרט התדמית של המוצר המוצע.
3. שתפו בחוויה- כאשר מפיקים את סרט התדמית, לחשוב מה הלקוח אמור להרגיש, אחריי שהוא רכש את המוצר, ואת החוויה הזו לנסות ולהעביר בסרט התדמית, בכל דרך שתראה לכם. תנו ללקוח להרגיש כאילו הוא כבר רכש את המוצר, וכמה הוא עכשיו נהנה ממנו. זו החוויה החיובית שאנשים חשים אחריי קנייה מוצלחת. הסרט אמור לנסות ולהעביר את החוויה, עוד לפני הקנייה. תהיו יצירתיים!
4. עדות לקוחות מרוצים- אנשים מאוד משתכנעים, אם הם מקבלים המלצה מחבר לגביי מוצר מסויים. אם מפיקים סרט תדמית בסגנון 'עדות לקוח מרוצה', וזה נעשה בצורה אמינה, זה גם מאוד יעיל לשכנע אנשים לבצע את הרכישה בעצמם.
ראה סרט תדמית שיווקי לעידוד הזמנת קרוזים מאתר הזמנות אונליין
לחברה היה אתגר משמעותי. הם חברה שמכרו קרוזים בדרך כלל באמצעות שיחה טלפונית בין המתעניינים לבין סוכני הנסיעות של החברה. זה הצריך הרבה כוח אדם, והווה נטל כבד על החברה. הם יזמו הקמת אתר מכירות אונליין של קרוזים, וניסו לעודד אנשים לשנות הרגלי רכישה, משיחה טלפונית להזמנה אונליין. לצורך כל הפקנו את סרט התדמית הזה. מדובר על סרט תדמית של כ 1.5 דקות, המבוסס על צילומי וידאו, ששם דגש על הכייף והחוויה שבקרוזים. רואים כמובן את האתר, עם הסבר כמה קל להזמין, אבל רוב הסרט מציג את ספינות הקרוזים בוידאו, עם כל הטוב שהן מספקות. בנוסף, יש המון צילומי וידאו של המקומות המדהימים שאליהם מפליגים, תוך שרואים גם את המקומות, וגם אנשים שנהנים. סרט התדמית היה הצלחה רבה, והגדיל משמעותית את ההזמנות אונליין, חסך זמן יקר של סוכני נסיעות.
ראו סרט תדמית לחברת יהב הפקות שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרט תדמית לחברת יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים. סרט קצר זה, מבוסס על קטעים מתוך מגוון ההפקות של החברה מהשנה האחרונה, כאשר הסרטים הם עבור עסקים החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות מובילות, וכן- חברות הייטק מתקדמות. מומלץ לשים לב שהחברה מפיקה לא רק סרטי תדמית, אלא גם סרטי מוצר, סרטי הדרכה, וסרטים לצרכים מיוחדים של עסקים כגון סרט תדמית לגיוס משקיעים.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
מדובר על סרט תדמית של כ- 2 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית את מרכז הקונגרסים בירושלים- בנייני האומה. סרט התדמית מבוסס עמכט כולו על צילומי וידאו, הן של הבניין מבחוץ מצולם מרחפן ומצלמה קרקעית, והן מבפנים. הסרט מציג את המגוון העצום שהקומפלקס של בנייני האומה מספק, על 27 האולמות שבו, כולל כנסים מגוונים מכל תחומי התעשייה. את סרט התדמית מלווה מוזיקה מקורית שהולחנה במיוחד לסרט, ויוצרת ייחוד ועניין בבנייני האומה.
עדכון אחרון: יוני 2022
ראה לדוגמא סרט תדמית בו יישמנו את כל ההמלצות למעלה
חברת ריוסול פיתחה מערכת לניהול גידול קנאביס רפואי. סרט תדמית זה שהפקנו עבורם, מיישם את כל ההמלצות על פי הכלכלה ההתנהגותית: 1. הצגת הערך ללקוח- לאורך כל סרט התדמית מוצגים היתרונות עבור מגדל הקנאביס, 2. תראו כמה שיותר את המוצר- כל הסרט מבוסס על צילומי וידאו של המוצר, כפי שהוא מותקן בחממת גידול קנאביס בארץ, 3. שתפו בחוויה- בסרט רואים איך בפועל נעשה שימוש במערכת, לאורך כל התליך הגידול, החל מצמח האם ועד לאספקת המוצר המוגמר, כשהמערכת של ריוסול משולבת בכל התהליך, 4. עדות לקוחות מרוצים- עצם הצילום בחממת הגידול נותן לקהל היעד את ההבנה שהלקוח מאוד מרוצה (וכמוהו יש עוד עשרות בארץ). מסיבות אלה, סרט התדמית זכה לחשיפה מצויינת וקידם מכירות של המערכת של ריוסול.
לסיכום, כלכלה התנהגותית מלמדת אותנו, את החשיבות של תהליך קבלת החלטות של לקוחות, ואיך ניתן להביא את זה לידי ביטוי בכל הפקה של סרט תדמית. חשוב ליישם את ההמלצות, בכדי להשיג את המטרה של קידום המכירות.