טוב, אז גם הפעם זה ניסיון הונאה, ואני לא בדרך להיות מיליונר. בטח לא בזכות כאלה הונאות. זו אומנם רק דוגמא פשוטה וברורה של ניסיון הונאה ברשת, אבל נושא ניסיונות הונאה ברשת הפכה לבעיה הכי קשה להתמודדות. מספר הניסיונות לביצוע הונאות רק הולך וגדל, והתחכום שלהם הולך ומשתפר. די קשה כיום לגלות שהולכים לעקוץ אתכם, בעיקר כי ההונאות כל הזמן מתחדשות, ומדהים כמה יצירתיים הפכו אלה שמנסים לבצע את ההונאות.
לצערי, ההונאות ברשת יצרו קהל יעד שהפך למאוד חשדן, וקטן אמונה. בכל פעם שנכנסים לאינטרנט, בכדי לחפש מידע, מנסים בכל דרך לוודא שהמידע אכן אמין ושניתן לסמוך עליו, ולא ליפול חלילה לעוד מעשה עוקץ או הונאה. זה נכון שבעתיים, כאשר מנסים לבצע רכישה. אף אחד לא מוכן ליפול בפח, אחריי שניסה לרכוש מוצר לא קיים, או מחברה שכלל לא קיימת. ישנן הונאות בהן יצרו אתרים, שהתחפשו למותגים או לחברה מוכרת, ובסופו של דבר לא היה כלום מאחורי האתר, אלא עוד מעשה הונאה ברשת. כמובן שרכישות כאלה הן הכי מתסכלות, ולקוחות מאוד מהססים כיום לפני שהם מחליטים לבצע את הרכישה.
מה הקשר בין הונאות ברשת והפקת סרטי תדמית?
כולם כבר יודעים, שסרט תדמית לעסק או למוצר שמעוניינים למכור, הוא הכלי השיווקי היעיל ביותר לקידום העסק והמוצרים. לכן גם, יותר ויותר עסקים מפיקים
סרטי תדמית לקידום מכירות. אבל, כמו שאמרתי, הלקוחות כיום מאוד חשדניים, כאשר הם צופים בסרט תדמית לקידום מכירות. הם מפחדים שמדובר בעוד הונאה. הרי רוב החברות אינן מותג מוכר, כך שהחשדנות כנגד החברה היא בבסיס הצפייה בסרט. לכן, מה שאנחנו ממליצים בכל הפקה של סרט תדמית, זה להניח שהלקוח הפוטנציאלי שצופה בסרט הוא חשדן, וחייבים להבטיח ככול האפשר את האמינות של המוצר או העסק, במסגרת ההפקה.
איך מומלץ להפיק סרט תדמית, שיגדיל את האמינות של העסק והמוצרים?
בכדי להגדיל את האמינות של העסק והמוצרים, מומלץ בכל הפקה להקפיד על הנושאים הבאים:
1. זיהוי מדוייק של קהל היעד- חשוב מאוד, שבכל הפקה של סרט תדמית, קודם כל לזהות בצורה הכי מדוייקת את קהל היעד, להבין במדוייק את הבעיה העיקרית שמטרידה את אותו קהל, ואפילו רק אותו, ואז להציג את הבעיה, תוך פנייה בשפה המדוייקת של קהל היעד. במושג 'שפה' אני מתכוון, הן לסגנון והן לשפת הדיבור. ממש לא לנסות לפנות אל 'כולם', גם אם אתם חוששים שתאבדו חלק מהלקוחות הפוטנציאלים. עדף לזכות בודאות בחלק מהלקוחות, מאשר לאבד את כולם.
2. ריבוי צילומי וידאו- 'אין טוב ממראה עיניים'. אין ספק שוידאו יכול לתפקד כתחליף מצויין למראה עיניים. כמובן, סרט תדמית באנימציה נראה מאוד חביב, ואפשר באמצעותו להסביר מצויין איזה בעיה פותר מוצר מסויים. אבל, סרט אנימציה לא נותן לי כלום מכל מה שקשור למראה עיניים. לעומת זאת וידאו, אשר בו רואים את העסק שפיתח ומשווק את המוצר, רואים את המוצר עצמו, רואים אנשים אחרים משתמשים ונהנים מהמוצר, הוא בהחלט תחליף מעולה למראה עיניים. לקוחות יכולים הרבה יותר לסמוך על
סרט תדמית שכולל את המידע הויזואלי על העסק והמוצרים, מאשר לאחר צפייה בסרט אנימציה.
3. פנייה לרגש- אולי זה לא מתאים לכל העסקים ולכל המוצרים, אבל אין ספק שאנשים נוטים לרכוש מוצרים אחריי שהתחברו אליהם רגשית. חיבור רגשי יכול להתבצע גם דרך חוש הומור. זה לא בהכרח אומר שהסרט תדמית צריך להיות 'עצוב'. הרעיון הוא למצוא את הדרך היצירתית שמחברת ריגשית את מי שצופה בסרט התדמית לעסק ולמוצריו.
4. רכישה מאובטחת- והדבר הכי חשוב להשלמת עסקה באינטרנט זה שהאתר דרכו מציעים לרכוש את המוצר, יאפשר רכישה מאובטחת. יש הרבה מאוד שיטות 'פישינג' שנועדו לקבל את פרטי כרטיס האשראי של מבצע הרכישה. זו אחת ההונאות הנפוצות. לכן, חייבים לאפשר רכישה מאובטחת. חייבים שהאתר יהיה מאובטח ברמת SSL, ותצוגת מנעול בחלון הכתובת של האתר.
לסיכום, בכל הפקה של סרט תדמית לעסק ולמוצרים שמעוניינים לקדם, צריך להניח שהלקוחות חשדניים, וצריך לעשות כל מה שניתן על מנת להגדיל את האמינות של העסק והמוצרים בתהליך ההפקה של סרטי התדמית.