מה הפתרון הכי מהיר להפקת סרטון תדמית?
כמו שראיתם בדוגמאות, הפתרון הכי מהיר להפקת סרטון תדמית היא באמצעות שימוש בחומרים קיימים, אצל הלקוח או במאגרים לרכישה. במידה והלקוחות לחוצים, ורוצים פתרון 'מיידי', זו הדרך המהירה ביותר. בודקים מה קיים בחברה או במאגרים, ואותם משלבים בסרטוני התדמית. כמובן- אי אפשר להתבסס על שילוב אנימציה, או של צילומי וידאו חדשים בחברה, כי במקרים אלו נדרש לפחות 4 שבועות לצורך ההפקה, גם אם הכל מתקתק ומאושר מיידית. החיים יותר חזקים מכל דבר אחר, ישנן הפתעות ובעיות לא מתוכננות, ובהרבה מקרים- לוקח ללקוח זמן לאשר כל שלב. לכן, להפקה הכי מהירה- חיבים להתבסס על חומרים קיימים.
איך מנהלים כזו הפקה של סרטוני תדמית?
התהליך ההפקה של
סרטון תדמית 'מואץ' כולל את השלבים הבאים:
1. תחקיר מזורז בחברה- במטרה להבין מה המסרים העיקריים שמעוניינים להעביר, ובחינה של חומרי הגלם הקיימים בחברה (אם בכלל).
2. כתיבת מיני-תסריט- המגדיר מה שומעים בכל רגע נתון בסרט (הקריינות), ומידע על מה אמורים לראות בכל רגע בסרט (הויז'ואל).
3. מיון חומרי גלם הקיימים בחברה- מול התסריט, ממיינים את חומרי הגלם שקיימים בחברה, לראות מה יכול לתמוך ויז'ואלית בסרט בכל שלב. מסמנים בתסריט מה קיים בחברה ומתאים.
4. רכישת חומרי גלם נוספים- לכל אותם קטעים בסרטון התדמית שאין חומרי גלם בחברה, נדרש לרכוש חומרי גלם ממאגרים. חומרי הגלם מסוג קטעי הוידאו נקראים Stock Footages. קטעים אלו של כ- 8-12 שניות עולים 20-100$, תלוי במאגר ממנו בוצעה הרכישה של חומרי הגלם. אותו דבר לגביי מוזיקת הרקע לסרטון התדמית. אין סיכוי להכין מוזיקה מקורית בלו"ז מואץ. לכן, ניתן לרכוש מוזיקת רקע גם ממאגרים של מוזיקה.
5. עריכה- שילוב של חומרי הגלם מהחברה ומה שנרכש ממאגרים, עם קריינות שהוקלטה, שילוב כותרות להדגשת מסרים עיקריים, ומוזיקה שנרכשה ממאגרים.
בתהליך מזורז שכזה, ניתן בתוך כשבועיים להפיק סרטון תדמית מקצועי. חייבים לוודא שהלקוח מאשר כל שלב במיידי, כי אחרת הלו"ז להפקה מתארך.