מה באמת מעניין לקוחות כשהם צופים בסרט תדמית למוצר חדש?
נכתב: יוני 2023
על מה כדאי לשים דגש, כאשר מפיקים סרט תדמית למוצר חדש?
כל מוצר חדש שעסק מייצר, הוא חייב לחשוב כבר במקביל לפיתוח, איך הוא מתכנן לקדם שיווקית את המוצר, על מנת שיגיע לקהל היעד שלו. כמובן, בעולם הדיגיטלי הנוכחי של שנת 2023, הפקת סרט תדמית שיווקי למוצר חדש, הוא הכלי השיווקי היעיל ביותר לקדם שיווקית את המוצר בדיגיטל. כל הפקה חדשה כמעט תמיד מתחילה בתחקיר שחברת ההפקות של סרטי תדמית מבצעת מול העסק שמעוניין בסרט התדמית למוצר, במטרה להבין את הבידול של המוצר, עבור קהל היעד שלו, ולפי זה כמעט תמיד מכינים תסריט, שהוא הבסיס הכי חשוב להפקת הסרט.
אבל, רק לאחרונה התחלתי לחשוב בכיוון שונה. במקום לפנות לעסק במטרה לבצע תחקיר, החלטתי לבחון מול לקוחות, מה באמת מעניין אותם כאשר הם צופים בסרט תדמית, במטרה שנושאים אלו יהיו הנושאים החשובים ביותר להדגשה בסרטי התדמית שנפיק בהמשך, כי זה באמת מה שמעניין לקוחות.
לפני שניכמס לתוצאות במחקר שעשינו, ראו סרט תדמית קצר שהפקנו לאחרונה:
אז מה באמת מעניין לקוחות כשהם צופים בסרט תדמית למוצר חדש?
מתחקיר שביצנו הן מול לקוחות של יהב הפקות, וכן מכמה מאמרים בנושא, הגנו למסקנה שאלה הנושאים שהכי מעניינים לקוחות שצופים בסרט תדמית(לא בהכרח לפי סדר חשיבות):
1. פשוט וברור- אחד הנושאים שהוצגו כהכי חשובים ללקוחות שצופים בסרט תדמית למוצר חדש, זה שהסרט יהיה פשוט, והמסרים יהיו הכי ברורים שאפשר. מסתבר, שלמרות שפירסומאים רבים ממליצים להפיק פרסומות מתוחכמות, הלקוחות דווקא מעדיפים 'חוסר תחכום'. לקוחות מעדיפים, שמהשנייה הראשונה של הצפייה בסרט התדמית הם יבינו אם הנושא 'חשוב עבורם', ואם כדאי להם להמשיך ולצפות בסרט.
2. קבלת ערך- בכלל לא משנה על איזה מוצר מדובר. זה יכול להיות להמוצר הכי פשוט, ועד למוצר הכי מתוחכם, מי שצופה בסרט התדמית של אותו מוצר, מצפה קודם כל להבין אם הוא יכול לקבל ערך אמיתי מהמוצר. כלומר, במה המוצר יכול לתרום לאיכות חייו, או איך המוצר פותר ללקוח בעיה קיימת. במידה וזה ממש ברור ללקוח- הוא ימשיך לצפות בסרט, לכן חשוב שזה יהיה אחד הדברים הראשונים שמוצגים בסרט.
3. התאמה אישית- מי שבעצם צופה בסרט התדמית הוא אדם אחד, שברוב המקרים מה שבאמת מעניין אותו, זה כמה המוצר מתאים לו אישית. הוא מעוניין לדעת כמה המוצר מתאים לצרכים האישיים והמעשיים שלו, ולא לצרכים של קבוצת השתייכות שלו. לכן, כאשר מתכננים הפקת סרט תדמית למוצר, חייבים לזהות את קהל היעד בצורה הכי מדוייקת שאפשר, עד לרמה של 'אדם בודד', שעבורו המוצר מתאים בצורה מושלמת.
4. אמינות ומומחיות- ללקוחות שצופים בסרט התדמית, מעוניינים להשתכנע שמידע שמוצג להם בסרט הוא נכון ואמין. הם קודם כל חייבים להשתכנע שהמוצר אכן קיים, ושהם לא נחשפים בצפייה במוצר שבכלל לא קיים, אלא תרגיל עוקץ של נוכלים. ומעבר לכך, במידה ואכן המוצר קיים, הם מעוניינים להשתכנע שהמוצר בעל תוכנות מהשורה הראשונה, ושהוא יותר טוב מהמתחרים, שמציעים מוצרים דומים או תחליפיים, ושמדובר על מוצר אמין שישרת אותם לזמן רב. ברוב המקרים לכן, מומלץ להפיק את סרט התדמית כך שיהיה מבוסס בעיקר על צילומי וידאו של המוצר, כך שלקוחות יוכלו לראות 'במו עינייהם' שהמוצר קיים, לראות אנשים אחרים משתמשים בו ונהנים, או לראות איך המוצר משתלב בפועל במערכות אחרות בהן הוא אמור להשתלב, במידה וזה נדרש.
5. תמיכה ושירות לקוחות- לקוחות מעוניינים להשתכנע, שמי שמציע את המוצר החדש שמוצג בסרט, הוא עסק רציני ומקצועי, ולא גוף אנונימי שיעלם אחריי רכישת המוצר. הם רוצים להיות בטוחים שהם יוכלו ליצור קשר עם העסק, גם אחריי הרכישה, ושיקבלו שירות תמיכה לאורך זמן.
6. סיפור שמחבר ריגשית- רוב הלקוחות שצופים בסרט, הכי מתחברים לתכני הסרט, במידה והוא כולל סיפור שמחבר אותם ריגשית. זה נכון בכל סרט בו אנשים צופים, וזה גם נכון בצפייה בסרטי תדמית. לכן, אם הקופירייטר של חברת ההפקות של סרטי התדמית, מסוגל להעביר את כל הנושאים שהצגתי למעלה, דרך סיפור שמחבר ריגשית את הצופים בסרט התדמית- זה הכי מבטיח להפוך לקוחות פוטנציאלים ללקוחות בפועל.
7. קריאה לפעולה- לקוחות אוהבים סרטי תדמית שמעוררים בהם רצון לפעולה. לכן, כדאי מאוד לסיים סרטי תדמית בקריאה לפעולה, של מעבר לשלב הבא. חשוב שהקריאה לא תהיה אגרסיבית בסגנון: 'אתה חיב לרכוש את המוצר עוד היום'. ממש לא! מאוד מומלץ לעודד את הלקוח שצופה בסרט בסגנון: 'צור קשר לקבלת מידע נוסף', או כל פנייה אחרת שתעודד אותו להיות אקטיבי בסוף הצפייה.
לסיכום, מאוד מומלץ בהפקה של סרט תדמית למוצר חדש, להתייחס למי שצופה בסרט התדמית כאדם בודד, שמחפש מענה לצרכים שלו, ושהמוצר שמוצג לו בסרט אכן נותן לו מענה אמין לאותם צרכים.
ראו סרט תדמית לעסק שפיתח ציוד לטיפולים קוסמטיים-רפואיים
מדובר על סרט תדמית באורך של כדקה, אשר מציג את מגוון ציוד לטיפולים קוסמטיים-רפואיים שהעסק פיתח, ועכשיו מתכנן לשווק בצפון אמריקה. הסרט מבוסס כולו על צילומי וידאו, של כל סוגי הטיפולים בפועל, מכל סוגי המכשירים הקיימים בעסק, עם היתרונות היחסיים של כל טכנולוגיה, כפי שמיושמת במכשירים השונים.
ראו סרט תדמית לחברת אקולוג'יק
מדובר על הפקת סרט תדמית לעסק שפיתח מוצר לסינכרון גלובלי של גידולים חקלאיים. למרות שמדובר על מוצר תוכנה, סרט תדמית זה מבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו של הצגת הבעיה ושל העסק, כך שיווצר חיבור ריגשי בין הצופה בסרט התדמית לבין הפתרון. את התוכנה מציגים דרך צילומי מסך אקטיביים, על מנת שמי שצופה בסרט יוכל לראות שהמוצר קיים, עובד ואפילו איך ניראים המסכים העיקריים של התוכנה.
ראו סרט תדמית למנשא תינוק למים
מדובר על סרט תדמית באורך של כדקה, שגם הוא מבוסס כולו על צילומי וידאו של אמהות שמשתמשות במוצר בבריכה או בים, אחריי הצגת הבעיה של הכנסת תינוקות למים ללא המנשא. אין ספק שצורת הצגה כזו בסרט התדמית, היא סיפור שמעורר רגש, אצל אמהות שמכירות את הבעיה מקרוב, והיו שמחות לכזה סוג של פתרון.