יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
מה ההבדל בין בימוי שחקנים לבין בימוי אנשי העסק בסרט תדמית?

בהפקה של סרט תדמית- אני מעדיף לצלם את אנשי העסק!

כמו שהסברתי בטור שלי משבוע שעבר שנקרא: מה התרומה העיקרית שלי ביום צילומים של סרטון תדמית?, אחד התפקידים הכי חשובים שלי, כאשר אני יוצא ליום צילומים של סרט תדמית, זה בימוי של כל המשתתפים בצילומים. אם מסתכלים קצת על סרטי תדמית שהפקנו ללקוחות, ניתן לראות שרוב הסרטים מבוססים על צילומי וידאו של העסק ואנשי העסק. זה לא במקרה, או בגלל שזה יותר נוח (דווקא להיפך, כמו שיוסבר בהמשך). צילום אנשי העסק, שאינם שחקנים, הוא החלק היותר קשה ומורכב בהפקות של סרטי תדמית. ועדיין, אניט מעדיף את זה, מכיוון שלדעתי סרטים בהם ניתן לראות ולשמוע את אנשי העסק, יוצרים חיבור רגשי בין הלקוח הפוטנציאלי והעסק, ומהווה קדם מכירות הכי יעיל. אנשים נוטים לרכוש מוצרים שהם מתחברים אליהם רגשית. 

עדיין, גם לסרטים עם שחקנים יש יתרונות, ולראייה גם לנו וגם לחברות הפקה אחרות יש הרבה סרטי תדמית בהם מיופיעים שחקנים. ננסה בטור זה להציג את ההבדלים שבין בימוי שחקנים לבין בימוי אנשי העסק בהפקה של סרט תדמית. 
 
 
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטי תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים

 ראו סרט תדמית בו שולבו שחקנים ואנשי העסק

זו דוגמא של סרט תדמית, בו שילבנו בצורה הכי מוצלחת בין שחקנים לבין אנשי העסק. התסריט המליץ על בימוי כמה סצינות מחיי היום יום של נהגים, שסובלים מפגיעות ברכבים, וגורמים לעוגמת נפש, ולאחר מכן בימוי של תיקונים בשיטה חדשנית, שלא מורידים את ערך הרכב מבחינת הביטוח. כמובן כאן הכי טבעי היה לשלב שחקנים בצילום סצינות היום יום של פגיעה ברכבים, ולאחר מכן פשוט לצלם את אנשי העסק באופן הכי טבעי תוך כדי עבודה. בסופו של דבר, קבלנו סרט מאוד יעיל שיווקית, בו שחקן מציג בצורה הומוריסטית את הסצנות היום יומיות, ואנשי העסק שמציגים בצורה הכי מקצועית את התיקונים. הכל מלווה בקריינות מקצועית.

בימוי אנשי העסק בסרט תדמית


ימי צילום של סרטי תדמית, המבוססים על צילום של אנשי העסק, בדרך כלל נמשכים המון שעות, וישנם מקרים בהם נדרש יום צילומים נוסף, רק בגלל שצילמנו את אנשי העסק, ולא שחקנים. והסיבה היא שאנשי העסק הם 'לא שחקנים'. עבודת הבימוי של אנשי העסק מאוד מורכבת ורגישה, ומחייבת המון המון סבלנות. אנשי העסק פשוט לא יודעים לעמוד מול מצלמה, וזה טבעי- הם 'לא שחקנים'. צריך קודם כל ללמד אותם איך להתנהג כאשר מתחילים לצלם. איך ללכת, איך לעמוד זקוף, איך להתנהג ליד אנשי העסק האחרים, וכן הלאה. במידה והם גם צריכים לדבר ולהציג משהו, זה עוד יותר מורכב. אפילו אם הם צריכים לומר 2-3 משפטים פשוטים, הם כמעט תמיד מתבלבלים, מילים בורחות להם, והכי גרוע- הם אומרים את זה הכי לא טבעי. די ברור שהם או למדו את המשפטים בעל פה, או שהם סתם מקריאים אותם מתוך פתק שמונח לפניהם. בצהליך הבימוי, חייבים להקדיש זמן רב ובסבלנות, להרגיל את האנשים לדבר מול המצלמה, או מול מראיין, עד שזה נשמע קולח וטבעי. גם אז, מומלץ לצלם את הצילום המוצלח פעם או פעמיים נוספות, בכדי שבעריכה ניתן יהיה לבחור את הקטע הכי טוב. ואכן, סבלנות היא שם המשחק, כאשר צריך לצלום את אנשי העסק. 

ועדיין, למרות הקושי, כאשר בסוף יום הצילומים יש חומרי גלם שאני כבמאי אישרתי אותם, שילוב של חומרים אלה בסרט התדמית כמעט תמיד מבטיחים סרט יותר יעיל מבחינה שיווקית. כל מי שצופה בסרט כמעט תמיד מתחבר רגשית למצולם, ולמוצר אותו הוא מציג, מה שמעודד אותו ליצור קשר עם החברה לקבלת פרטים נוספים.

בימוי שחקנים בסרט תדמית


יום צילומים בו משתתפים שחקנים- הוא בדרך כלל כייף גדול. מודה שבסוף יום צילומים עם שחקנים, אני חוזר כמעט תמיד עם חיוך (לעומת יום צילומים עם אנשי העסק בו אני חוזר מותש). שחקנים תמיד שמחים לעמוד מול מצלמה ולשחק. זה הכי טבעי עבורם. מבחינתם, סרט תדמית זה 'עוד השתתפות בסרט'. לזה הם למדו 3 שנים, והתנסו בעשרות סרטים בהם הם השתתפו. כמובן, אני מדבר על שחקנים עם ניסיון. לפני יום הצילומים הם מקבלים את הטקסט אותו הם אמורים להציג בסרט, ואת המאפיינים של השחקן. הם לומדים אותו בעל פה, וממש נכנסים לדמות אותה הם אמורים לשחק. בצילומים עצמם, עושים בדרך כלל חזרה אחת לכל סצנה], בעיקר בכדי שיבינו מה מקומם בסצנה, ומרחב התנועה בתוך הסצנה. ובדרך כלל, אחריי חזרה אחת על הסצנה מתחילים לצלם. לפעמים חוזרים פעם נוספת על הסצנה, בכדי לקבל צילומים טובים יותר, וזה כמובן לשיקול דעתו של הבמאי בשטח. למרות הרצינות בזמן הצילומים, יש המון חיוכים על הסט, כי באמת זו הנאה לעבוד עם שחקנים מקצועיים ומנוסים. בקיצור- כייף!
טוב, אז תשאלו: 'למה לא כל סרט כולל שחקנים'? כמובן שהתשובה הראשונית היא: שזה עולה כסף, ואפילו הרבה כסף. יום צילומים של כל שחקן עולה כ- 4 אלף ש"ח. לכך צריך להוסיף את כל הלוגיסטיקה מסביב עבור השחקן. ואם נדרשים כמה שחקנים, אז ברור שמדובר על הפקה מאוד יקרה. ועדיין, לא זו הסיבה שאני מעדיף את אנשי העסק. לדעתי- שחקנים שמציגים בסרט תדמית לא נתפסים כאנשי העסק, אלא כפריזנטורים בלבד, כלומר- כל סרט התדמית הופך לסוג של פרסומת, שכמובן פחות מחברת את הצופה בסרט לחברה ולמוצרים. לכן גם הסרט הוא פחות יעיל מבחינה שיווקית. לדעתי לפחות. 

סיבה נוספת לסרטי תדמית עם שחקנים היא כאשר אנשי העסק מסרבים להשתתף בסרט. זה גם טבעי, כי הם מרגישים מאוד נבוכים להצטלם, וממש מסרבים. במקרים כאלה אני מסביר ללקוחות מה המשמעות, ומה היתרונות שבסרט דווקא הם כן ישתתפו, יעמדו מול המצלמה, וייצגו את העסק בצורה הכי טובה ומחברת. מודה שלקוחות שמסרבים- כמעט כלום לא משכנע אותם. במקרים אלו, מגדילים את תקציב ההפקה, ומשתפים שחקנים על פי הצורך.

מאמרים נוספים בנושא סרטי תדמית, שאולי יעניינו אתכם:



סרט תדמית בעולם דיגיטלי

                              
סרט תדמית לחיזוק המיתוג של העסק

 ראו סרט תדמית למפזר חום חדשני שהפקנו לאחרונה

סרט תדמית זה, באורך של כ- 2 דקות, מבוסס כולו על צילומי וידאו של העסק ואנשי העסק. מכיוון שמדובר על מוצר חדשני, שהיתרון שלו הוא בתכנון ההנדסי, היה חשוב להראות ללקוחות פוטנציאלים את היתרונות של העסק, אשר יש לו צוות הנדסי ברמה גבוהה, תוכנות פיתוח ואנליזות טרמיות הכי מתקדמות, ומכונות פיתוח וייצר הכי מתקדמות כולל מדפסות תלת ממד. את כל זה הראנו בצילומי הוידאו האיכותיים שקיימנו בחברה, תוך בימוי אנשי העסק לאורך כל סרט התדמית. מכיוון שהמוצר מיועד לשיווק בחו"ל, סרט התדמית מלווה בקריינות מקצועית של קריין שהוא American Native Speaker, שמעביר את כל המסרים השיווקיים בצורה מקצועית, ובשפה של קהל היעד.