יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
למידה מטעויות: הבטחת הצלחה ביצירת סרטון תדמית
נכתב: מרץ 2024
מי שלא עושה לא טועה, אבל- אפשר ללמוד מטעויות ביצירת סרטון תדמית
יהב הפקות מפיקה סרטוני תדמית כבר מעל 15 שנים. במהלך השנים, הפקנו מעל 1,000 סרטוני תדמית לעסקים, כמעט לכל סוגי העסקים, וכמעט מכל תחומי התעשייה. הפקנו סרטונים שהניבו הצלחה נהדרת לעסקים, ומודה שגם עשינו לא מעט טעויות בדרך, חלקן מחוסר ניסיון, וחלקן בעקבות לחץ של הלקוחות, שחשבנו שהם מבינים יותר טוב מאיתנו נושאים מסויימים. כמובן, אפשר לחפש את האשמים, ולהתנקות מאחריות (כמו לא מעט פוליטיקאים כיום), רק שזה לא מוביל לתהליך של למידה. לדעתי, כדאי לבחון טעויות שעשינו בעבר, להבין מה היה לא נכון בהחלטות, ולשפר את התהליך של קבלת ההחלטות, כך שיובטח שהסרטון תדמית הבא שתיצרו יהיה בעל סיכויי הצלחה גדולים יותר.

מטרת מאמר זה היא לבחון טעויות שונות שנעשו בעבר, אצלנו או אצל לקוחות שלנו, להבין מה הייתה הטעות, ובכך לשפר משמעותית את סיכויי ההצלחה ביצירת סרטון תדמית לעסק שלכם.

למידה מטעויות שנעשו בעבר ביצירת סרטון תדמית לעסקים
 ראו כאן לקחים שצמחו מטעויות שנתקלנו בהן בתהליך יצירת סרטון תדמית לעסקים שונים, לא לפי סדר חשיבות, שעיקרן הן:


1. חוסר בהגדרה של קהל היעד- אחת הטעויות הכי נפוצות שנתקלנו בהן, זה לקוחות שמעוניינים למכור 'לכל העולם'. כבר שמעתי הצהרות כמו: 'המוצר שלנו כל כך מוצלח, שאנשים רק יראו אותו- הם בוודאי ירכשו אותו'. כמובן שזה לא עובד כך. לכל מוצר יש את מה שנקרא 'קהל יעד', שהוא הקהל שהמוצר שמעוניינים להציג בסרטון התדמית הכי מתאים לאותו קהל, כי הוא פותר לו בעיה אמיתית. לכן, הדרך הכי מומלצת לפתור בעיה זו היא במשותף עם מנהל השיווק של העסק, הוא להגדיר בצורה מאוד מדוייקת מי קהל היעד הכי רלוונטי עבור העסק והמוצר. ההגדרה חייבת להיות מדוייקת ומפורטת, כולל: גילאים, עיניינים, ערכים וצרכים, ורק אז ניתן יהיה לגבש מסרים עיקריים לאותו קהל ספציפי.

2. חוסר בהגדרה ברורה של מטרת הסרטון- לא פעם שמעתי מלקוחות שהם 'רוצים סרטון תדמית שיהיה להם באתר'. בקשה זו היא הכי סתמית ולא אומרת כלום על המטרה של הסרטון. הפקה של סרטון תדמית חייבת להיות מלווה בהגדרה מדוייקת של מטרת הסרטון. האם יש כוונה לקדם שיווקית את העסק, ולהגדיל מכירות, או לחזק את התדמית של העסק? אלה הגדרות יותר מדוייקות של מטרות הסרטון, שמהן ניתן להתחיל לעבוד על הסרטון. בי כאלה הגדרות, אל תצפו שהסרטון יניב לכם תוצאות.  
 
3. תסריט חלש- תסריט מוצלח של סרטון תדמית הוא אחד המפתחות העיקריים להצלחה של סרטון תדמית. במידה והוכן תסריט לא מעניין, מבולבל, מפוזר ולא ממוקד, בלי קו עלילה או סיפור קוהרנטי, אין שום סיכוי שבסופו של התבליך יווצר סרטון תדמית שיניב תוצאות. לכן, שלב כתיבת התסריט הוא מהותי בהצלחה של הסרטון, ולכן צריך להשקיע בו משמעותית, כולל כמה סבבים מול הלקוח, עד שמגיעים לתסריט שיכול לעניין את קהל היעד, לחבר אותו רגשית, ולגרום לו לפעולה.

4. תקציב לא מציאותי- תקציב שמתפשרים עליו, בין שהוא נמוך מידי או גבוה מידי, עלול לפגוע באיכות הסרטון. תקציב נמוך מידי יאלץ אתכם לעשות פשרות על איכות הצילום, העריכה, השחקנים וכו. מצד שני, תקציב גבוה מידי עלול לגרום לבזבוז משאבים שלא לצורך, כולל שילוב דברים מיותרים שעלולים לפגוע בתוצאה הסופית. לכן, חשוב לקבוע תקציב ריאלי מראש, על בסיס הצרכים וההערכות המקצועיות, ולהימנע מפשרות בנושא.

5. צילום או עריכה באיכות נמוכה- איכות הסרטון היא זו שבעצם מגדירה בעיניי המתבונן את איכות העסק או המוצר שמוצג לו בסרטון התדמית. תילום או עריכה באיכות נמוכה, משפיעים באופן ישיר על חוויית הצפייה, ועל התדמית שהסרטון מעביר. כדי להימנע מכך, חשוב להשקיע בציוד מקצועי ואיכותי, ובצוות מקצועי ל צלמים ועורכים מנוסים. מאוד מומלץ לא לשלב חומרים לא איכותיים בסרטון התדמית, כי בסופו של דבר- הם יקבעו את האיכות הסופית של הסרטון.

6. שיתוף פעולה לקוי בין אנשי הצוות-  הצלחה של סרטון תדמית לעסק תלויה בשיתוף פעולה מצוין והדוק בין כל בעלי העניין- המפיק, הבמאי, התסריטאי, הצלם, העורך מצד חברת ההפקה, והלקוח מהצד השני. חוסר תקשורת, חילוקי דעות לא פתורים או יחסי עבודה רעועים, יפגעו בתהליך היצירה ובתוצאה הסופית. מומלץ מראש להגדיר תפקידים ותהליכי עבודה ברורים, עם סמכויות לתהליך קבלת החלטות מוגדר, ולהקפיד על תקשורת פתוחה לאורך כל תהליך ההפקה.

7. רגשנות יתר או חוסר אותנטיות- סרטון תדמית צריך לעורר רגשות חיוביים אצל הצופים בסרטון, אך חשוב לא להגזים בכך. רגשנות יתר עלולה להיתפס כמזוייפת ולפגוע באמינות. מצד שני, סרטון קר מידי וחסר רגש, יתקשה למשוך את הצופים ולהשאיר חותם. המפתח הוא למצוא את האיזון הנכון בין רגש לאותנטיות, כמובן בהתאם לקהל היעד.  
 
8. חוש הומור בוטה- הומור בהחלט יכול להוסיף לסרטון תדמית, בחיבור לעסק או למוצר. אבל, הומור הוא עיניין של תרבות וגיאוגרפיה. לכל קהל יעד, חייבים לבדוק מה סוג ההומור שמתאים עבורו. וגם כשמבינים את סוג ההומור הספציפי, עדיף להשתמש בהומור קל, כזה משקסימום מעורר חיוך על פני הצופים. עדיף לא לנסות וממש להצחיק את הצופים, כי זה עלול להיתפס כהומור בוטה, ולגרום לעסק יותר נזק מתועלת.

9. חוסר התאמה לפלטפורמות השונות- המדיה החדשה מספקת מגוון גדול של פלטפורמות, החל מהאתר של העסק, דרך רשתות חברתיות שונות ומגוונות, בלוגים מקצועיים, וכן הלאה. לכל פלטפורמה חייבים להתאים את הפורמט של הסרטון, כך שיוצג בצורה אופטימלית. 

10. אי עמידה בלוחות זמנים- איחורים ודחיות בלוחות הזמנים להפקה של סרטון התדמית, עלולים לגרום לעלויות גבוהות, להארכת משרך העבודה ולחץ לא רצוי. כדי למנוע זאת, חשוב להגדיר לוחות זמנים ריאלים מראש, לעקוב אחר ההתקדמות באופן שוטף, ולטפל בבעיות וחריגות בשלב מוקדם ככול שניתן.  

11. מסרים מורכבים-  לפעמים מנסים להפיק סרטון תדמית מורכב, כזה שמשדר עומק ומורכבות, שזה אולי יכול להיות מרשים, רק שבמקרה כזה המסרים השיווקיים גם נראים מורכבים, ולא בהכרח נקלטים על ידי הצופים. לדעתי, מאוד חשוב שהמסרים יהיו פשוטים וברורים. אל תנסו להרשים את הלקוחות הפוטנציאלים. תאפשרו להם להבין בקלות את המסרים.  

12. אורך לא מתאים- סרטון תדמית יעיל צריך להיות קצר וממוקד. טעות נפוצה היא להאריך את הסרטון מעבר למידה המתאימה, מה שעשוי לגרום לאובדן תשומת הלב של הצופים, ולנטישה של הסרטון.

13. חוסר בסיכום מובהק- סיום סרטון תדמית בלי סיכום מובהק, או קריאה לפעולה, עשוי להשאיר את הצופים בלתי מרוצים, או בלתי מבוארים מה הצעד הבא. חשוב לסכם את הסרטון בצורה ברורה ולהציע לצופים פעולה מסויימת שיכולים לבצע.

 
לסיכום,  למרות האתגרים הרבים, יצירת סרטון תדמית מוצלח היא הזדמנות מרתקת לספר את הסיפור של העסק, באופן קולח, מרגש ומשכנע. בזכות תכנון קפדני, זיהוי סכנות הפקה מראש והשגת איזונים נכונים, ניתן להימנע מטעויות ולהשיג תוצאה איכותית שתשרת את המטרות השיווקיות שלכם.



מאמרים נוספים בנושא:     כיצד מבינים מה האפקטיביות של סרטון תדמית?



                                       המלצות מעשיות לשילוב סרטון תדמית במערך השיווק הדיגיטלי

מנהל שיווק- מעוניין לקדם את העסק באמצעות הפקת סרטון תדמית?

מומלץ ללמוד מטעויות של אחרים שהפיקו סרטון תדמית לעסק!
 

במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים

ראו תחילה סרטון שמציג את חשיבות הפקת סרטון תדמית

מדובר על סרטון קצר, באורך של כ- 30 שניות, שמציג את היתרונות של הפקת סרטון תדמית לעסק. ניתן לראות בסרטון את המגוון הגדול של סגנונות הפקה, כאשר היתרונות מוצגים דרך כותרות גדולות ומודגשות. כל הויז'ואל הוא בעצם קטעים קצרים מתוך סרטוני תדמית שהפקנו לעסקים שונים בשנים האחרונות.

ראו סרטון תדמית למנשא תינוק למים לשיווק בארצות הברית

מדובר על הפקת סרטון תדמית מאוד אתגרית, לצורך הצגת מנשא חדשני לנשיאת תינוקות למים. לצורך ההפקה, נדרשנו לצלם תינוקות 'דואגים' כאשר הם מוכנסים למים ללא מנשא, וממש 'שמחים' כאשר הם בתוך המנשא. בהחלט אתגר שחייב מספר רב של צילומים, כשכול זה מתרחש בתוך בריכה. לשמחתי התוצאה הייתה מאוד מוצלחת, ושירתה את העסק בצורה מצויינת.

ראו סרטון תדמית לחברת יזמות והשקעות בנדל"ן

 גם כאן מדובר על סרטון תדמית באורך של כ- 2 דקות, בו הצגנו חברה ליזמות והשקעות בנדל"ן. בתחום זה, סרטוני התדמית מאוד רציניים ומושקעים. חיפשנו איך לבדל חברה זו ביחס למתחרים. ההמלצה הייתה ללכת על סרטון תדמית עם מעט הומור, כזה שמעלה חיוך על השפתיים, ולא מנסה ממש להצחיק. התוצאה הייתה מעולה, כולל לקוח מאוד מרוצה.

ראו סרטון תדמית לתאורת לאד בייתית מיוחדת

 כאן מדובר על סרטון תדמית לעסק שפיתח מערכת תאורת לאדים מיוחדת, שיכולה לשנות אוירה בעייתית בבית, ולהתאים אותה לסיטואציה. סרטון תדמית זה, באורך של פחות מ- 30 שניות, מציג את המערכת בצורה הכי פשוטה שאפשר, ללא קריינות, בהפקה סופר מקצועית. הסרטון הופץ בפייסבוק, תוך טרגוט של קהל היעד, וזכה להצלחה שיווקית גדולה, מעבר למצופה.