למה ענקיות המדיה מצליחות, ואיך זה קשור לסרטוני תדמית?
למה ענקיות המדיה מצליחות?
בימים אלה, כשהקורונה משתוללת, עסקים נסגרים בזה אחר זה, מאות אלפי מובטלים ועובדים שהוצאו לחל"ת, ופתרון כלל לא נראה באופק, קראתי שענקיות המדיה 'חוגגות'. השווי שלהם מרקיע שחקים, ומכירות זינקו בעשרות אחוזים. לכאורה, אנשים סגורים בבית, צורכים מדיה מרחוק ועושים קניות באינטרנט, אז טבעי שיגדלו. אבל, במצוקה כלכלית ובעיקר במצב של חוסר וודאות, חשבתי שאנשים יהיו הרבה יותר זהירים בהוצאות שלהם, ויצמצמו רכישות למינימום הכרחי, מה שיפגע בענקיות המדיה, כמו שנפגעו גם העסקים הקטנים והבינוניים.
כמובן, זה מעלה את השאלה: 'למה ענקיות המדיה מצליחות'? והתשובה לכך: 'הם מכירים את קהל היעד'!
ההכרות מתקיימת בנושאים הבאים:
- גוגל- יודעים מה אנחנו מחפשים, ואולי גם מה אנחנו צריכים
- פייסבוק- יודעים מה אנחנו אוהבים (או לפחות מחבבים- Like)
- אמזון- יודעים בדיוק מה אנחנו קונים
ברור שמידע שכזה שווה זהב. זה מה שמאפשר לחברות לכוון את הפרסום שלהם בדיוק לפי הצרכים, האהבות והרצונות של קהל היעד, כלומר- לא רק פרסום אישי ממוקד, אלא גם פרסום שעונה במדויק על הצרכים של הצרכן הבודד, באופן הכי מדוייק. בדרך כלל, לקוחות מתעלמים מפרסום סתמי, כזה שפונה אל כל העולם. אבל, כשהפרסום הופך לכל כך אישי, ומתאים לכל צרכן באופן מדוייק, הלקוח נעתר הרבה יותר לפרסום, והרבה יותר מונע לפעולת רכישה.
אם סרטוני תדמית הם הכלי השיווקי היעיל ביותר לקידום מכירות, חשוב מאוד שכל הפקה של סרטון תדמית תהיה הכי ממוקדת שאפשר בצרכים של קהל יעד ספציפי.
ראו כמה דוגמאות של סרטוני תדמית, שהיו ממוקדים לקהל יעד מאוד ספציפי:
לסיכום, ענקיות המדיה מצליחות, כי הן מכירות את הצרכים והחסכים של הלקוחות. לכן גם בכל הפקה של סרטון תדמית, חשוב להכיר בצורה הכי אינטימית את הלקוחות הפוטנציאלים, ולחדד את המסרים בסרטוני התדמית בהתאם.
ראה לדוגמא סרטון תדמית למכונת שחרור דיגיטלית של מטענים בנמל אשדוד
מדובר על מכונה חדשנית, מאוד מתוחכמת, שנועדה לאפשר שחרור מטענים ומכולות מנמל אשדוד, בצורה הכי פשוטה שאפשר, ללא ניירת שהנהגים צריכים להכין ולהביא מראש. בכדי להחדיר את המכונה לשימוש, למדנו לעומק את קהל היעד, שהם הנהגים שמגיעים כל בוקר לנמל אשדוד לצורך השחרור. בדקנו את הגיל וההשכלה שלהם, וכמה באמת מפריע להם העבודה עם הניירת הקיימת. כשהאיפיון היה ברור לנו, התסריט שכתבנו לסרטון תדמית זה, המליץ על צילומי וידאו של נהגים 'עצבניים' שמגיעים לשחרור מטענים עם ניירת, ותקועים בחום זמן רב. ולצורך הפתרון, הרעיון היה שהשימוש הפשוט יודגם בפועל על ידי אחד הנהגים, שלא עבר כל הכשרה לתפעול המכונה, מה שיציג את הפשטות של השימוש במכונה, בלי לנסות ולהתגאות בטכנולוגיה המדהימה והחדשנית שמאפשרת ניהול כל כך פשוט של שחרור מטענים. בפועל, סרטון התדמית היה הצלחה עצומה. כבר בשבוע הראשון של השימוש במכונה, רוב הנהגים עברו להשתמש במכונה, וללא כל קושי או נוגדנים.
ראו סרטון תדמית לחברת ריוסול שהפקנו לאחרונה
חברת ריוסול פיתחה מערכת חדשנית שמיועדת לניהול הגידול של קנאביס רפואי. הם הצליחו מאוד, עם התקנה בעשרות חממות גידול בארץ. עכשיו, הם החליטו גם לפרוץ לשווקים בינלאומיים, ולצורך כך הפקנו עבורם סרטון תדמית זה, באורך של כ- 1.5 דקות. מה שמיוחד בסרטון זה שהוא מתבסס בעיקר על צילומי וידאו של המערכת, כפי שהיא מותקנת באחת מחממות הגידול בארץ. את הסרטון הם טרגטו לקהל היעד המוגדר בחו"ל, כך שזכו לחשיפה מצויינת, וגם להענות משמעותית, מכיוון שקהל היעד יכל לראות איך המערכת משתלבת בכל תהליך הגידול בחממה.
ראה סרטון תדמית למיזם בשוק האמריקאי
מדובר על מיזם של תמיכה בעסקים קטנים שבקו העימות, שנתמך על ידי קהל יעד אמריקאי. ברור שבמקרה זה הכי מהותי להגדיר בצורה הכי מדוייקת את קהל היעד, כי הקהל האמריקאי הוא מהמגוונים שבעולם. ביחד עם מנהלי המיזם, הוחלט להמקד בנוצרים אוונגליסטים אוהבי ישראל, שמוכנים לתמוך בישראל, ובמיוחד בעסקים קטנים ומשפחתיים שבקו העימות, שרובם גם אנשים מאמינים כמוהם. למדנו את ההתנהלות של האוונגליסטים מול ישראל, והיה ברור שהסרטון צריך לעורר רגש של הזדהות עם המצוקה של אותם עסקים. לכן, התסריט של סרטון תדמית זה הגדיר יצירת תמונה נלהבת של ישראל היפה והנעימה, שנגדעת ומופרת על ידי התקפות קסאמים, והצגה של ההשפעה הפיזית והנפשית מכך על המשפחות שבקו העימות. כל זה מוצג בסרטון באמצעות צילומי וידאו, הן של ישראל היפה, הן של ירי קסאמים, והן של הפגיעות נשגרמו בעקבות הירי. זה הכי מייצר רגש אצל קהל היעד המדוייק שהגדרנו. בהמשך סרטון התדמית מוצג המיזם שכולל תמורה מהעסקים, תוך הצגת כמה עסקים קטנים ומה הם מייצרים.
איך מומלץ להפיק סרטוני תדמית מצליחים?
אם נרצה לחקות את ההצלחה של ענקיות המדיה, כדאי להעזר בהמלצות הבאות בכל הפקה של סרטון תדמית:
1. הכרות הכי אינטימית עם קהל היעד- השלב הכי ראשוני בכל הפקה של סרטון תדמית צריכה להיות לנסות ולזהות בצורה הכי מדוייקת את קהל היעד. בזיהוי הכי מדוייק אני מתכוון לנסות ולהגדיר 'דמות בודדה', או מה שנקרא 'פרסונה', כזו שניתן הכי להבין מי עומד מולנו, כולל: מיגדר, גיל, משקל, תחביבים, עיסוק עיקרי, מעמד, הכנסה שנתית, וכן הלאה- כמה שיותר פרטים על אותה 'דמות בודדת'. כמובן הכל זה ממוצעים שמגדירים את תחום ההשתנות של אותו קהל יעד, אבל כשרואים מול העיניים 'דמות בודדת ומזוהה', הרבה יותר קל למקד את המסרים, ולפנות בשפה שהכי קרובה למה שהפרסונה רגילה, ואשר משפיעה עליה.
2. הבנה של הבעיה שמטרידה את 'הדמות הבודדה'- המוצר שמנסים לקדם, הוא בעל תכונות רבות. אבל, חייבים להבין ולהגדיר בצורה הכי מדוייקת איזה בעיה קיימת אצל הדמות הבודדה המוצר או הפתרון המוצע יכול לפתור. זה לא מספיק שהמוצר יתפס 'כנחמד', או 'טוב שיהיה' בעיניי הלקוח. המוצר חייב לפתור ללקוח משהו שבאמת מטריד אותו, ויתן לו ערך אמיתי. זה נכון בל זמן, ועכשיו כאשר אנשים שוקלים פעמיים לפני כל רכישה- זה נכון שבעתיים.
3. להראות כמה שיותר בוידאו- כבר כתבתי הרבה פעמים ש'טוב מראה עיניים' מכל הצגה אחרת של נושאים. מה שהלקוח הפוטנציאלי רואה בצילומי וידאו- הוא מתחבר ומאמין הרבה יותר מאשר מידע כתוב, או סרטון באנימציה. אם זיהינו את הבעיה שמטרידה את הלקוח, צריך לשחזר אותה מול מצלמה, כך שמי שצופה בסרטון התדמית יראה בעיניו את הבעיה שלו. אותו דבר גם בהצגת הפתרון. לצלם בוידאו אנשים משתמשים במוצר ונהנים, מה שיגרום לחוויה חיובית גם אצל ה'דמות הבודדה', עם תחושה של 'אחריי רכישה'. זה הכי מניע לפעולה.
4. להיות יותר טוב מהתחרות- גם אם מוצר נותן המון תכונות נהדרות, ומציג ביצועים יוצאי דופן, מה שבאמת חשוב ללקוח זה 'למה כדאי לי לרכוש דווקא את המוצר זה, כאשר יש כל כך הרבה מתחרים'? התשובה חייבת להיות מוצגת בסרטון התדמית בצורה הכי ברורה, תוך הדגשת התכונה העיקרית שמבדלת את המוצר מכל המתחרים. זו לא חייבת להיות התכונה הכי חשובה של המוצר, אלא כזו שלאף מתחרה אין, ואותה להדגיש.
5. לטרגט את סרטון התדמית לקהל היעד המוגדר- לצערי, אחריי ההפקה של סרטון התדמית, יש לקוחות שמעלים את הסרטון לאתר העסק, ומצפים שיעשה את העבודה. זה כמובן לא עובד כך. אחריי ההפקה של הסרטון, צריך להפיץ אותו באותה שיטה שעושות ענקיות המדיה שמכירות את הצרכים של הלקוחות. על פי ההגדרה המדוייקת של קהל היעד, ליצור קמפיינים גם בגוגל וגם ברשתות החברתיות, ולטרגט את הסרטון לקהל הכי רלוונטי.
ראו סרטון תדמית למכונת חירור מהפכנית שהפקנו לאחרונה
מכונת חירור יריעות פלסטיק שפותחה ויוצרה על ידי חברה ישראלית, תוכננה להשתלב בקווי ייצור של חברות שמייצרות את היריעות. כידוע, להחליף מכונות על קוויי ייצור, זו הבעיה הכי קשה ומאתגרת למנהלי שיווק. לכן, למדנו לעומק את קהל היעד, ובעיקר את הבעיות איתן הם מתמודדים, ואין לבעיות אלה פתרון במכונות חירור קיימות בטכנולוגיות הקודמות, אבל נפתרות בטכנולוגיה החדשנית של מכונה זו. התסריט שהוכן לסרטון תדמית זה, שם דגש על 3 תכונות בלבד של המכונה, שפותרות את הבעיות המרכזיות שמטרידות את מנהלי קווי הייצור. הכל מוצג בצילומי וידאו, כך שהם יכולים לראות במו עיניהם את הבעיות פתורות, ושהמכונה קיימת ועובדת, ולא בפיתוח בלבד.