איך מומלץ להפיק סרטון תדמית על מנת שיבנה מותג לעסק שלכם?
בכדי לבנות מותג ייחודי ומזוהה חזק, שמותאם לעסק שלכם, או למוצר שאתם מעוניינים לקדם, אנחנו ממליצים על התהליך הבא של הפקת סרטון תדמית:
1. תיאום על הזהות של המותגים- בשלב הראשון בתהליך ההפקה, והשלב הכי חשוב בתהליך, זה להגדיר במדוייק את הזהות של המוצג שלך. מהם המסרים המרכזיים שאתם מעוניינים להעביר ללקוחות פוטנציאלים? מהם הערכים, המטרות והאיפיונים שמיועדים לתמוך בהם?
2. כתיבת סיפור מרתק- אנשים הכי מתחברים לסיפור. לכן, חשוב מאוד בשלב הזה, לכתוב סיפור מרתק, שמחובר למותג, כך שיקנה לצופים בסרטון הרגשה חיובית, וייצור חיבור רגשי למוצר או לעסק שלכם. מאוד חשוב שהסיפור יהיה רלוונטי עבור העסק. חשוב שהסיפור יהיה קשור לתחומי העיסוק של העסק, ישקף את עולם המוצרים או השירותים שמוצעים, ויכלול את המסרים המרכזיים של המותג.
3. התאמה לקהל היעד- כאשר יודעים מה רוצים לספר, חייבים להתאים את הסיפור לקהל היעד. לצורך כך, צריכים להכיר לעומק את אותו קהל יעד, להבין את התרבות, תחומי עיניין, צרכים, גיל וכן הלאה. ככול שזיהוי קהל היעד יותר מדוייק, כך הסיכוי לבצע התאמה של הסרטון לאותו קהל גבוהה יותר. אחד הנושאים החשובים בהתאמה לקהל היעד היא השפה. מאוד חשוב
שסרטון התדמית ידבר בשפה של קהל היעד, ולא באנגלית עם כתוביות תרגום לשפת האם של קהל היעד, כי חוץ מישראל אף אחד לא קורא כתוביות. החיבור הכי חזק נעשה כאשר מדברים בשפת האם של קהל היעד.
4. מקוריות וייחודיות בהפקה- כאשר מתכננים את ההפקה, המסר העיקרי שצריך לעבור לצופה בסרטון זה שמדובר על משו מקורי וייחודי. ההפקה צריכה להיות מאוד מושקעת, כאשר הכל הכי מקצועי והכי איכותי, ברמה הכי גבוהה, והכל ביחד משדר מקוריות וייחודיות. כאן באים לידי ביטוי היכולות של צוות ההפקה, החל מהקופירייטר שכותב את התסריט לסרטון, דרך כל המעורבים בתהליך ההפקה, כולל: הצלמים, עוזרי הצלם, הגרפיקאים, העורכים, האנימטורים, מוזיקאים, אנשי סאונד, וכן הלאה. הכל צריך להתחבר יחד לזהות המיתוגית שברצונכם להעביר לקהל היעד, וליצור חוויית צפייה לצופים בסרטון.
5. פרסום ושיווק- לאחר שהסרטון תדמית הוכן, ואושר על ידי הלקוח, חשוב להפיץ אותו בכל אמצעי השיווק האפשריים, תוך טרגוט של קהל היעד, ברשתות החברתיות, באתר, בגוגל, בבלוגים מקצועיים, אצל משפיענים, וכן הלאה, כך שתיווצר חשיפה מקסימלית לקהל היעד.
6. מדידה וניתוח- לאחר שהסרטון הופץ, חשוב למדוד ולנתח את ההשפעה שלו ע הקהל. לבדוק כמה צפו, כמה נטשו, כמה המליצו, כמה רכשו וכן הלאה, כך שניתן יהיה למקד את האיסטרטגיה השיווקית, או אולי לבצע עדכונים של הסרטון, במידת הצורך.