להלן מספר טיפים חשובים להפקה מוצלחת:
1.
תחקיר- הדבר החשוב ביותר בהפקת
סרט תדמית, הוא להדגיש את הבידול שבין העסק עבורו רוצים להפיק את הסרט, לבין התחרות. לצורך כך חשוב שחברת ההפקה תלמד את היתרונות של העסק, מול התחרות העיקרית, כך שניתן יהיה לגבש ביחד את המסרים העיקריים שרוצים להעביר בסרט
2.
סרט קצר וממוקד- עסקים רבים מבקשים מאיתנו לכלול הרבה מאוד דברים בתוך סרט יחיד ("אם כבר משקיעים בסרט, שיציג את הכול"). זו גישה לא נכונה. לקוחות כיום הם חסרי סבלנות, ומצפים לקבל כמעט במידי את מה שהם מחפשים. אם "תפשת" אותם בשניות הראשונות של הסרט, הם יישארו איתך דקה, עד מכסימום שתי דקות. לכן, גם
סרט התדמית חייב להיות מאוד ממוקד, להסתפק במסר אחד או שניים עיקריים. במידה ובעסק יש מספר קווי מוצרים, מומלץ להפיק סרט מוצר נפרד לכל מוצר, ואולי סרט תדמית נוסף שמציג את היכולות הטכנולוגיות והערך שהעסק מציע ללקוחות, במקום להציג את כל המוצרים בסרט ארוך ומתיש.
3.
תסריט- התסריט חייב לשקף את המסרים שנקבעו בתחקיר, ואת הסגנון שמעוניינים להציג: קליל והומוריסטי, או דווקא ישיר ומרגש. לכל סגנון יש משמעויות מבחינת עלות ההפקה.
4.
טוב מראה עיניים- לדעתי, חשוב להציג ללקוחות גם את העסק, גם את המוצרים, וגם את המנהלים בחברה. כידוע, עסקים עושים בין אנשים, ולא בין עסקים, ולכן רצוי שהלקוח יכיר ויראה איך נראה העסק והמוצרים, ישמע את מנהליו, כך שיתחבר אליהם, יגבש אמון בעסק ובמוצרים, ויהיה נכון לבצע מהלך של קנייה. זה אומר שעדיף להפיק סרט המצולם בוידאו בתוך העסק, על פני הפקה של סרט אנימציה.
5.
צילום וידאו ב- High Definition- היום זה כבר הסטנדרט לצילום בוידאו. אין ספק שאיכות הצילום המעולה של HD משקפת מקצוענות, לא רק של הסרט, אלא גם של העסק.
6.
אנשי החברה ולא שחקנים- למרות ששחקנים יצליחו להראות נהדר במשחק מול מצלמה, הלקוחות אינם טיפשים. הם מיד מזהים שמדובר בשחקן, ולא באיש החברה, ועלולים לפתח נוגדנים כנגד העסק "שמנסה לעבוד עליהם". במקרה כזה, למרות שהמשחק נראה נהדר, סרט התדמית עלול לפגום במטרה השיווקית המוגדרת, והיא יצירת אמון מול לקוחות פוטנציאלים.
7.
פתיח מקורי ומיוחד- חשוב מאוד "לתפוש" את הלקוח בשניות הראשונות של הסרט, על מנת שיישאר איתך. אחרת, הוא יעבור לסרט אחר. לכן, שווה להשקיע בפתיח מיוחד ומקורי, שיהיה מבוסס על הלוגו של העסק, ויסביר בתוך שניות ספורות מה תחום העיסוק של העסק
8.
איזה ערך ניתן ללקוח? מהנדסים ישראליים מאוד גאים במוצרים שהם מפתחים, ונוהגים "לנפנף" בתכונות המדהימות שהמוצר כולל. אבל, לקוחות מחפשים פתרונות לבעיות, ולא תכונות ומפרטים מורכבים. לפני שמציגים פתרונות, חשוב שהסרט יציג איזה בעיה המוצר נועד לפתור כבר בתחילת סרטון התדמית, ומיד לאחר מכן להציג איך המוצר שלכם עושה את זה, וכמובן- בצורה הטובה ביותר. זה כל מה שהלקוחות צריכים על מנת לקבל החלטת קנייה.
לסיכום, ככול שתחשבו יותר כלקוח פוטנציאלי הצופה בסרט התדמית, ותענו על ציפיותיו, כך תבנו אמון אצל אותו לקוח, מה שיגרום לו להתניע תהליך קנייה. קראו כאן טיפים חשובים בהפקת סרטי תדמית.
אולי יעניין אותך גם: חשיבות הבמאי בהפקת סרטי תדמית לעסקים
חשיבות טלפרומפטר בהפקת סרטי תדמית