אין ספק שהכלי השיווקי היעיל והזול ביותר לקידום מכירות של מוצרים חדשים הוא סרטון תדמית. גם המלצנו שסרטון תדמית יהיה באורך של כדקה עד דקה וחצי. כלומר- מאוד קצר וממוקד. אבל, על מנת שהסרטון יעשה את העבודה, ומי שצופה בסרטון התדמית לא ינטוש אחריי כמה שניות, אלא ישאר לצפות לאורך כל הסרטון, ובסוף אפילו יקבל החלטת קנייה, או לפחות ליצור קשר עם העסק, חשוב שהסרטון יספר סיפור שלקוחות יכולים להתחבר אליהם.
לסיכום, סרטון תדמית חייב לספר סיפור, על מנת שיהיה יעיל וישמור את הלקוח הפוטנציאלי צופה בסרט, ומקבל החלטת קנייה בעקבות הצפייה. מי שיכול לעשות את סרטוני התדמית מעניינים הוא קופירייטר שמגבש את הסיפור של הסרט.
מדובר על סרטון תדמית של כדקה וחצי, אשר במשך כ- 30 שניות מציג בצורה הומוריסטית ומאוד חביבה, את הסיבות שבגללן כדאי לבעל הרכב להיכנס למוסך אלומה, אשר יש לו פתרון מאוד ייחודי לביצוע תיקוני פחחות ברכב ללא צורך בצביעה מחדש.
ראה לדוגמא סרטון תדמית למערכת ניהול מתקדמת לגידול קנביס רפואי
כאן מדובר על סרטון תדמית של כ 2 דקות, אשר מציג את הפתרון המוצע על ידי חברת ריוסול, לניהול הגידול של קנאביס רפואי. מדובר על נושא מאוד רגיש, עם הרבה מאוד הגבלות וסייגים של משרד הבריאות, שלכולם יש לריוסול פתרון. הסרטון מציג את הבעיה, ואת הפתרון המתוחכם של החברה, כולל הצגה של התקנת המערכת אצל אחד הלקוחות. כל זאת, בלי להיכנס למורכבות של הפתרון הטכנולוגי.
מה מייחד סרטוני תדמית אלה?
מדובר על שני סרטוני תדמית שונים לחלוטין, אבל מה שמשותף להם הוא ששניהם מספרים סיפור. אחד בצורה הומוריסטית, והשני בצורה מקצועית ומתודית, אבל- גורמים לצופה בסרט להסתקרן, ולעקוב אחריי הסרט מתחילתו ועד סופו.
איך גורמים לסרטון תדמית לכלול סיפור?
על מנת ליצור עיניין אצל הלקוח הפוטנציאלי, אשר צופה בסרטון התדמית, אנחנו מבצעים תחקיר מעמיק בחברה, על מנת להבין את הייחוד של הפתרון שהם מציעים, ומה המסרים העיקריים שמעוניינים להעביר בסרט. בעקבות התחקיר, מכינים בריף שנשלח לקופירייטר. הקופירייטר אמור לגבש בשלב ראשון קונספט לסרט, כשהקונספט בעצם מתאר את עיקריי הסיפור של הסרט. לאחר אישור הקונספט של הסרטון על ידי הלקוח, הקופירייטר הופך את הקונספט לתסריט מפורט, שהוא הבסיס להמשך הפקת הסרט. באופן כזה, הקופירייטר הוא זה שמגבש את הסיפור של הסרטון.
חשוב ביותר שהסיפור לא יהיה מעיק, או יאפשר העברת כל המסרים בסרטון ארוך. חשוב שסרטון התדמית יהיה עד דקה וחצי, והסיפור יתמקד במסרים העיקריים, כאשר העיקריים הם תמיד הייחוד של הפתרון המוצע, ולאו כל התכונות שלו. חשוב שמי שצופה בסרט יצליח להבין במה הפתרון המוצע יותר טוב מהמתחרים, כשהכל מוצג בצורה מעניינת ומושכת.
ראו סרטון תדמית למכונת שחרור דיגיטלית של מכולות שהופק לאחרונה
מדובר על סרטון תדמית באורך של כ- 1.5 דקות, אשר נועד לקדם שימוש במכונות שחרור דיגיטליות חדשות בנמל אשדוד, על ידי הנהגים שבאים לאסוף את המכולות. בכדי שהנהגים יתחברו לנושא, הקופירייטר של יהב הפקות בנה סיפור סביב הנושא, בו מציגים בפועל את המצב הקיים, כולל המרמור של הנהגים שמתייבשים בשמש בתהליך השחרור הקיים, ואיך נראה תהליך השחרור החדש במכונות החדשות. באופן כזה, באמצעות סיפור פשוט ומובנה, סרטון התדמית חיבר את הנהגים לפתרון החדש.
ראו סרטון תדמית לקידום מיזם בשוק האמריקאי שהופק לאחרונה
מדובר על סרטון תדמית באורך של כ- 1.5 דקות, אשר נועדה לקדם מיזם של חברה ישראלית בשוק האמריקאי. המיזם הוא תמיכה בעסקים קטנים ומשפחתיים שקו העימות בארץ. הצלחה של המיזם תלויה ביצירת הזדהות עם הבעיה שבארץ. לכן, סרטון התדמית בנוי בצורת סיפור, כאשר בתחילת סרטון התדמית הוא מציג את היופי שבארץ, שנגדע עם אזעקות וירי קסאמים. רוב סרטון התדמית מבוסס על צילומי וידאו, מה שבהחלט יוצר הזדהות. רק בחלק האחרון של סרטון התדמית מוצג האתר שדרכו מתנהל המיזם, כך שלקוחות פוטנציאלים יכולים לראות בדיוק מה כולל המיזם.