מהו ערוץ הסאונד בסרט תדמית?
ה"קול" בסרטים הוא שילוב של מספר ערוצים: ערוץ הדיבור, ערוץ המוזיקה וערוץ האפקטים. נבחן להלן את הנושאים שיש להקפיד בכל אחד מהערוצים השונים.
-
ערוץ הדיבור- כולל עקרונית שני סוגים של הקלטות: הקלטת סאונד בלוקיישן, והקלטת סאונד באולפן קול. נבחן כל הקלטה בנפרד:
הקלטת סאונד בלוקיישן, חייבת להתבצע באמצעות מיקרופונים אלחוטיים אשר מוצמדים לדוברים, או באמצעות "בום" (מיקרופון מקצועי כיווני) המוחזק מעל ראשי הדוברים, על ידי בום-מן. ערוץ הדיבור חייב לעבור תהליך של "עיבוד קול" בגמר ההקלטות, על מנת להוריד רעשים שהוקלטו בלוקיישן, ולשפר את איכות הסאונד.
הקלטה באולפן קול, אשר מבוצעת בדרך כלל עבור קריינות, או שהצילומים בוצעו בלוקיישן שהוא אולפן ירוק, אשר בדרך כלל מטופל אקוסטית, כך שאיכות הסאונד המוקלטת מאוד גבוהה. עדיין, בגמר ההקלטות, ערוץ הקול עובר גם שיפורים, לנושאים כגון: עריכת נשימות, איזון עוצמות דיבור וכד
-
ערוץ המוזיקה- בדרך כלל אנחנו ממליצים לשלב כמוזיקת רקע מוזיקה המוגדרת Royalty Free, כלומר- שלא נדרש לשלם זכויות יוצרים בשימוש מסחרי של המוזיקה, מעבר למה ששלום על ידי חברת ההפקה. לקוחות המעוניינים לשלב מוזיקת רקע מקורית, חייבים לסגור את נושא זכויות היוצרים בהסכם, לפני היציאה לדרך, בכדי למנוע הפתעות בהמשך. במסגרת הסרט, שילוב המוזיקה צריך להיות כזה שימלא את "מרווחי הזמן" שבין הדיבורים בתוכן המוזיקלי, ולהיות מוחלש בזמן דיבורים על מנת שלא יפריע.
-
ערוץ האפקטים- אלה אותן תוספות קוליות המשולבות בעריכה הסופית, להוספת אפקטים קוליים להדגשת הנושאים הויזואליים. גם כאן, יש להקפיד בזמן העריכה שעוצמת האפקטים תהיה מורגשת, אבל לא מפריעה.
מה שנכון להפקת סרטים, נכון באותה מידה גם להפקה של סרטי תדמית, או של סרטי מוצר, ואפילו סרטי הדרכה. טיפול נכון בכל שלושת הערוצים, משפיע באופן מהותי על המקצועיות של סרטוני התדמית, ועל איך הם נתפשים על ידי הצופים.
אולי יעניין אותך גם: הפקת סרטוני תדמית עם פריזנטור
הוספת כתוביות תרגום לסרט תדמית