יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
מה המשמעות מבחינת ההפקה של סרט תדמית לשימוש בטלפרומפטר?
עודכן: ספטמבר 2023

קודם כל- מה זה טלפרומפטר?

טלפרומפטר הוא מכשיר אשר מרכיבים על גבי מצלמת וידאו, עליו מוקרנים טקסטים המוצגים רק לאדם שנמצא מול מצלמת הוידאו, ולא מפריעים או מוצגים בצילומי הוידאו. כיום הטלפרומפטר הכי שימושי ומכור בשידורי חדשות בטלוויזיה. הקריינים המקצועיים, רגילים לקרוא את הטקסטים מתוך הטלפרומפטר, ברמה שנראה כאילו הם מכירים בעל פה את כל מה שהם מציגים. אבל, ברגע שיש תקלה כולשהי בטלפרומפטר, מיד הם מתחילים לדפדף בדפים שלפניהם, וזה נראה ממש רע. אנחנו גם מכירים נואמים שנראה שהם נואמים 'מדם ליבם', כמו אובמה הנואם בחסד, אבל זה תמיד מוקרא מתוך טלפרומפטר. נואמים פחות טובים, רואים שהם נצמדים למסכים הקטנים של הטלפרומפטר שנמצא לפניהם, וגם שומעים שזה 'מוקרא', ולא נאמר בלהט, מה שפוגע מאוד באמינות הנואם.

 

איך זה קשור לסרטי תדמית?

גם בהפקה של סרטי תדמית, עולה מידי פעם הצורך להשתמש בטלפרומפטר, בכל פעם שנדרש להציג בצלומי וידאו הרבה טקסטים מול המצלמה. אם מי שאמור להציג את הטקסטים הוא שחקנ/ית או פריזנטור/ית, זה ממש לא בעיה. שחקנים ופריזנטורים מורגלים לעבוד עם טלפומפטר, בדיוק כמו קרייני חדשות, והטקסטים שהם מציגים נשמעים אמינים כאילו הם למדו בעל פה את כל הטקסטים, ומציגים אותם בסרט התדמית בצורה מקצועית ומשכנעת.


ראו תחילה כמה דוגמאות של סרטי תדמית אשר כוללים הצגת טקסטים על ידי פריזנטורים או שחקנים:
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטי תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים

מה המשמעות של שילוב טלפרומפטר בסרט תדמית עם שחקנים? 

בהפקות של סרטי תדמית, אשר בהם מתוכנן שהטקסטים יוצגו על ידי שחקנים מקצועיים או פריזנטורים, המשמעויות של שילוב טלפרומפטר בהפקות הן:

1. עלות- עלות שכירת טלפרומפטר ליום צילומים נעה בסביבות 1,500-2,00 ש"ח, תלוי בעיקר במקצועיות של מפעיל הטלפרומפטר, וגודל המסך של הטלפרומפטר. רצוי להשתמש במסך גדול, כך שניתן יהיה להציג את הטקסטים, בלי שיהיה צורך להעמיד את השחקן ממש קרוב למכשיר.

2. הכנת הטקסטים- את כל הטקסטים של כל סרטי התדמית המתוכננים יש להכין מראש, ולהעביר אותם עריכה לשונית, כך שיהיו תקינים בשפה המוצגת. את הטקסטים בפורמט Word, והוא הפורמט הבסיסי שמועלה לטלפרומפטר, לצורך הצגה בזמן הצילומים, כמובן אחריי שעבר לפורמט תצוגה גדול.

3. עבודה עם שחקנים- בשל הניסיון של השחקנים, כל מה שנדרש זה לשלוח את הטקסטים מראש לשחקנים, גם שיכירו אותם, ובעיקר- יעירו אם יש דברים שכדאי שיאמרו אחרת. הרבה פעמים אני מקבל הערות בסגנון: 'מבחינה לשונית משפט מסויים הוא נכון ומדוייק, אבל לא ככה מדברים, אז כדאי לשנות'. אלה הערות מאוד חשובות, שעוד יותר מבטיחות אמינות של מה שמציגים בסרט התדמית, ולא נשמע סתם 'מוקרא'.

 

מה ההבדל בשילוב טלפרומפטר בסרטי תדמית עם אנשי העסק שאנים שחקנים?

בהפקות סרטי התדמית שלנו אני משתדל ככול האפשר להימנע מהצגת טקסטים רבים למצלמה על ידי אנשי העסק, במיוחד כאשר המטרה היא לחסוך עלויות של שחקנים. מסביר ללקוח שהנזק עלול להיות גדול מהחסכון המושג מהימנעות משחקנים. אבל, ישנם מקרים שחיוני שיהיו אלה אנשי העסק, כמו במקרים שמנהל השיווק מציג את החברה, או מנהל ההנדסה המקצועי מציג את המוצר החדשני. זה יוצר קשר אישי עם הצופה, מחזק את אמינות החברה והמוצרים, ומחזק את המיתוג של העסק. באותם מקרים כמובן שעדיף שאנשי העסק יציגו. אבל, אנשי העסק הם לא שחקנים, ולהם מאוד קשה גם לעמוד מול מצלמה, עם התאורה והמיקרופון הצמוד לגרונם, והם ברוב המקרים מתבלבלים ומתקשים לזכור בעל פה טקסטים. וכמובן- אם נדרש להציג הרבה טקסטים אז אין מצב שיזכרו את הכל בעל פה. לכן, מזמינים לצילומים אלו מכשיר טלפרומפטר, ומתרגלים זמן רב את הצגת הטקסטים מול המצלמה עד שזה נשמע אותנטי, כלומר- כאילו הם אומרים את הטקסט 'מדם ליבם'. מודה שזה ממש לא פשוט, ואין סיכוי להגיע להצגת הטקסטים כמו קרייני טלוויזיה מקצועיים, או כמו שחקנים שמתורגלים בטלפרומפטר. כאן במאי הצילומי צריך להחליט מתי זה מספיק טוב. אני גם בכל מקרה ממליץ שיהיו לפחות 2 גרסאות שבמאי הצילומים מגדיר כטובות, על מנת לוודא בחדר העריכה, שאכן אין רעשים והפרעות או לפסוסים שלא הורגשו בהקלטות, ולבחור אז את הגרסה הכי טובה עבור סרט התדמית.



ראו כמה דוגמאות של סרטי תדמית שצולמו עם אנשי העסק, שאינם שחקנים:                                        

 

 סרט תדמית למרכז בקרה מתקדם

 סרט תדמית למוצר של חברת וורלדשופ טכנולוגיות

 סרט תדמית לאבחון אירידיולוגי

 סרט תדמית מקצועי של עורך דין


לסיכום, בהפקה של סרט תדמית, בו נדרש להציג הרבה טקסטים, מומלץ לשלב בצילומים מכשיר טלפרומפטר, ולהעזר בשחקנים או פריזנטורים מקצועיים, אשר מתורגלים בהקראת טקסטים מתוך טלפרומפטר. עבודה עם אנשי העסק כפריזנטורים בסרט התדמית יותר מורכבת, ופחות מקצועית כמובן.
 



למידע שימושי נוסף בנושא:     סרטי תדמית לשיווק באמצעות תוכן-  לחץ כאן



                                             תרומת סרטי תדמית לשיווק דיגיטלי-  לחץ כאן

 ראו סרט תדמית לסוכנות ביטוח שהפקנו לאחרונה

מדובר על סרט תדמית לסוכנות ביטוח קטנה יחסית, שעברה תהליך אסטרטגי של טיפול בלקוחות, ורצתה להעביר מסרים אלה ללקוחות פוטנציאלים. לכן, סרט תדמית זה, מבוסס כולו על צילומי וידאו בסוכנות, ומציגים בו מובילי הסוכנות את ההתארגנות האסטרטגית החדשה. מכיוון שמדובר על הרבה טקסטים שנדרשו להצגה במהלך הסרט, והוגדרו במדוייק על ידי התסריט שנכתב על ידי הקופירייטר של יהב הפקות, בצילומי הוידאו שולב מכשיר טלפרומפטר, אשר הורכב על גביי המצלמה, ואיפשר לכל המציגים להציג את הטקסטים בצורה שוטפת. כמובן, לפני תחילת הצילומים הצטרכנו לבצע תרגול עם כל אחד מהמשתתפים, עד שהם התרגלו לשימוש במכשיר הטלפרומפטר. התוצאה הסופית כמו שאתם רואים היא כאילו המציגים מכירים ממש בעל פה את הטקסטים שהם מציגים.