היום זה כבר די ברור, שהכלי השיווקי היעיל ביותר הוא סרטון תדמית לעסק, וסרטוני מוצר לקווי מוצר שונים. עלות הפקת הסרטים אינה נמוכה, אבל מדובר על הוצאה חד-פעמית, ולאחריה רוב השימושים לצורך קמפיין שיווקי במדיה החדשה, הם ברובם ללא עלות, או בעלות נמוכה יחסית.
אבל, השאיפה העיקרית בהפקת סרטוני תדמית לעסק, היא שהם ישמשו כמקדמי מכירות עיקריים של העסק. לכן גם עולה השאלה- באיזה קו לדבוק? האם בעיקר לפנות לשכל של הקונים, או דווקא לפנות לרגש?
מנהל שיווק- מעוניין להגדיל מכירות בזמןן קצר יחסית?
מתכנן להשיק קמפיין שיווקי לקו מוצרים חדש?
ראו תחילה סרטון תדמית לעסק, שהופק עבור חברת וורלדשופ טכנולוגיות
מה מייחד סרטון תדמית זה?
וורלדשופ טכנולוגיות מפתחת ומשווקת פתרונות טכנולוגיים שהם בחזית הטכנולוגיה. לכאורה, זה היה מתבקש שהחברה תפיק סרטים מקצועיים, שיציגו את החדשנות של החברה, את סל המוצרים הטכנולוגיים, ויציגו את המפרטים המרשימים של המוצרים השונים. אחריי הרבה התלבטויות בחלופות השונות, החלטנו כחברת הפקה להמליץ לוורלדשופ טכנולוגיות לאמץ את הגישה הרגשית בסרטוני התדמית. לפנות אל הרגש של הצופה, להציג בעיה מסויימת, ואיך החברה מציעה להתמודד עם בעיה זו. לשמחתנו זה עבד, ובגדול!
מה מומלץ לבצע בהפקת סרטוני תדמית לעסקים, כשמעוניינים לאמץ את הגישה שפונה לרגש?
1. לבצע תחקיר מעמיק מול החברה שמעוניינת בסרטון התדמית, ולבדוק על איזה צורך אמיתי הפתרונות של החברה עונים? וכן- מה הייחוד של החברה (הבידול) ביחס לתחרות על אותם קווי מוצרים, או מוצרים חליפיים
2. להכין תסריט, שמציג בשניות הראשונות את הבעיה, איתה לקוח מתמודד, ומה הפתרון שהחברה מציעה לבעיה זו. בהצגת הפתרון, להדגיש את הדברים המייחדים את החברה מול התחרות, כמובן- בלי להתייחס למתחרים, או לפתרונות חלופיים, אלא להדגיש את הייחוד, כך שלקוח יוכל בקלות להבין למה עדיף לו לרכוש את הפתרון דווקא מהחברה הציעה
3. כדאי מאוד לצלם את סרטון התדמית בוידאו, ולא להתבסס על סרט אנימציה. אנשים יותר מתחברים רגשית למה שהם רואים בעיניים, מאשר לאנימציה יפה ככול שתהיה.
4. כדאי שמי שיציג את החברה והמוצרים יהיו שחקנים מקצועיים, שמעבירים את המידע גם בצורה מקצועית, אבל גם בצורה בוטחת וחיננית, ולא מהוססת או מאולצת, כמו שקורה במקרים רבים בהם המציגים הם אנשי העסק הלא מקצועיים.
5. והכי חשוב- שכל מה שמוצג בסרטון התדמית לעסק ישדר פשטות ונעימות. שגם המידע יהיה ממוקד, פשוט וברור, כך שהצופה יתחבר למידע בקלות, ושגם הגשה תהיה נינוחה ונעימה, כך שהצופה לא ירגיש מאויים, כאילו מנסים 'לדחוף לו מוצר חדש בכוח'.
לסיכום, הכלי השיווקי היעיל ביותר לקידום מכירות הוא סרטון תדמית לעסק. בהפקת סרטון התדמית, מומלץ לדבוק בפניה אל הרגש של הצופה, מה שמסייע בקידום מכירות, בהנחה שהסרט נעשה בצורה מתאימה.
מדובר על סרטון תדמית קצר באורך של כ- 30 שניות, אשר נועד לקדם מכירות של מערכת תאורה חדשנית. מדובר על מערכת תאורה חדשנית לבית, לכן הפקנו סדרה של מספר סרטוני תדמית קצרים, כל סרטון מציג סיטואציה ביתית רגילה, ומה קורה כאשר התאורה משפיעה על האוירה באותה סיטואציה. בכל הסרטונים מוצגת משפחה, עם שני ילדים, מה שמחבר רגשית את הלקוחות הפוטנציאלים שמזדהים עם מה שמוצג.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם כירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
מדובר על סרטון תדמית של כ- 1.5 דקות, אשר הופק לצורך קידום שיווקי של מיזם בשוק האמריקאי. המיזם הוא של גיוס כספים בשוק האמריקאי לטובת עסקים קטנים שנמצאים בקו העימות בארץ. בכדי לעודד את אותן השקעות, סרטון התדמית מעלה את הרגש של הצופים בסרטון בכדי לייצר הזדהות, שבסופו של דבר מניעה לפעולה, כלומר- אנשים משקיעים במיזם. הרגש מיוצר באמצעות סיפור מרגש, צילומי וידאו של האנשים שבעסקים הקטנים שבקו העימות, והמוזיקה המרגשת. כל אלה מניעים לפעולה.