הפקת סרט תדמית באנגלית- הכי חשוב זה להכיר את הלקוח!
ישראל היא במקרים רבים 'שפן הניסיונות' של מוצרים חדשים בארץ לפני שיווק בחו"ל
יש בארץ יכולות פיתוח של מוצרים חדשים, ברמה הכי גבוהה שאפשר. לא במקרה קוראים לישראל סטראט-אפ ניישן (Start-up Nation). מיטב המוחות שמשתחררים מהצבא, עם מהנדסים מבריקים מהאקדמיה, מקימים חברות הזנק (סטארט-אפ), ומפתחים מוצרים מדהימים בחזית הטכנולוגיה. בהרבה מקרים, אותן חברות בשלב ראשון הן משווקות את המוצרים החדשים בארץ, כך שניתן ללמוד בדיוק איך המערכות משתלבות בתחילת דרכן, ולבצע שיפורים בקלות יחסית, כל עוד המוצרים פועלים בארץ. אחריי הבשלה של המוצרים, אותן חברות מתחילות את השיווק בחו"ל, לקהל היעד הרלוונטי. בכדי לקדם את המוצרים בארץ, הם נעזרים בחברות להפקת סרטי תדמית, שמפיקים עבורם סרט תדמית למוצר החדש. אחריי ההצלחה בארץ, ישנם חברות שפונות אליינו שניקח את הסרט שהפיקו לשיווק בארץ בעברית, ונתרגם להם את הקריינות לאנגלית, כי הם מעוניינים להתחיל ולשווק את המוצרים בחו"ל. לאותן חברות אנחנו מיד אומרים: להפיק סרט תדמית באנגלית- זה לא רק לתרגם את הקריינות לאנגלית.
אם כך, אז מה זה כן לעשות בהפקת סרט תדמית באנגלית?
גם אם לעסק מסויים יש כבר סרט תדמית בעברית, שהופק לצורך קידום מוצר מסויים בארץ, במידה ורוצים עכשיו להתחיל לשווק את אותו מוצר בארץ דוברת אנגלית, נדרשת הפקת סרט תדמית חדש, וצריך לבצע את מגוון הפעולות הבאות:
1. הגדרת קהל היעד- זה לא מספיק לומר לחברת הפקות סרטי תדמית: תעשו לי סרט באנגלית. צריך להגדיר בצורה הכי מדוייקת שאפשר, מיהו קהל היעד לאותו מוצר. ככול שההגדרה מדוייקת יותר, כך אפשר לדייק בהפקת סרט התדמית שיתאים לאותו קהל יעד.
2. תחקיר להבנת הצורך של קהל היעד- אחריי שמבינים מיהו קהל היעד, צריך לבצע תחקיר במסגרתו לומדים מה העסק מתכנן לשווק, במה הוא טוב, ומה היתרונות שלו, ומול זה ללמוד לעומק מה הצורך של קהל היעד, ולהבין איך המוצר של העסק עונה על הצורך.
3. כתיבת תסריט- אחריי שהתחקיר הסתיים, מעבירים בריף בנושא לקופירייטר של חברת ההפקות, שמכיר את שוק היעד, על מנת שיכין תסריט שמעביר את המסרים השיווקיים בצורה הכי מדוייקת, שמותאמת לקהל היעד. במידה והתסריט נכתב בעברית, מטעמי נוחות, לאחר אישור התסריט על ידי הלקוח, מבצעים לתססריט תרגום מקצועי לאנגלית, כולל לתסריט הקריינות.
4. הקלטת קריינות- במידה והשיווק מתוכנן בארצות דוברות אנגלית, אנחנו ממליצים בדרך כלל לבצע הקלטת קריינות על ידי קריין שהוא American Native Speaker- All American. זה מבטיח קריינות הכי ברורה שאפשר, שלא מזוהה דווקא עם מדינה ספציפית בארצות הברית, אלא יותר כללית. במידה ופונים לאנגליה, מומלץ קריין עם מבטע בריטי. אותו דבר באוסטרליה.
5. צילומי וידאו- ניתן כמובן להשתמש בצילומי וידאו שבוצעו בארץ, לסרט תדמית קיים, אם הם אכן מספיקים לתסריט החדש שנכתב. במידה וחסר חומרים, אפשר לבצע צילומי השלמה, בהתאם לנדרש. אבל, חשוב שמי שמופיע בצילומים, שצולמו בארץ, לא נראה 'ישראלי', אלא עדיף אנשים במראה אנגלו סקסי, מה שמחבר טוב יותר רגשית מי שצופה בסרט התדמית.
6. עריכה- לצורך העריכה של הסרט תדמית החדש ניתן כמובן להשתמש בחומרי גלם שצולמו בארץ, שוב במידה והמשתתפים נראים אנגלו סקסים. בנוסף, יש להימנע מכל מה שמוזהה עם ישראל, כולל להימנע משילוב צילומים עליהם יש כיתוב בעברית. במידה והצילומים חיוניים, אבל רואים ברקע שלט בעברית, אפשר בעזרת אדובי אפטר אפקט, להעלים את השלט, או לשנות את הכיתוב עליו לאנגלית. כל הכותרות בסרט צריכות כמובן להיות באנגלית.
אחריי ההפקה- צריך להפיץ את סרט התדמית
לצערי, יש לא מעט לקוחות שחושבים שאחריי שמפיקים את סרט התדמית, מספיק להעלות אותו לאתר של העסק, בדף המוצר הספציפי, ולקוחות כבר יגיעו. זה כמובן לא יכול לקרות. על מנת לשווק מוצר חדש- צריך להפיץ את המידע. הדרך הכי טובה לעשות זאת היא להכין קמפיין שיווקי בדיגיטל (בגוגל וברשתות החברתיות המתאימות), ולטרגט את קהל היעד, כך שמי שבאמת צריך את המוצר- יראה אותו בסרט התדמית שהפקתם. זו הפצה מאוד יעילה, שאכן מניבה תוצאות.
מנהל שיווק- מעוניין להתחיל לשווק את מוצרי החברה בחו"ל?
מתכנן קמפיין שיווקי בשוק חדש בחו"ל?
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
מדובר על הפקת סרט תדמית באורך של כ- 2 דקות, אשר פותח במיוחד לצורך שיווק של המוצר בארצות הברית. הסרט הופק אחריי תחקיר מעמיק של הצורך של קהל היעד האמריקאי, ואז נתפר במדוייק כמענה לאותו צורך. הקריינות היא של קריין שהוא American Native Speaker, וכל המשתתפים בסרט הם במראה אנגלו-סקסי, כך שמי שצופה בסרטון יחוש שמדובר במוצר אמריקאי עבורו.
ראו סרט תדמית שיווקי למנשא תינוק במים
מדובר על סרט תדמית קצר באורך של כדקה, אשר נועד לקדם מוצר חדש לשיווק בארצות הברית. כל צילומי סרט תדמית זה נעשו בארץ, תוך הקפדה שמראה הנשים והתינוקות ישדר בין לאומיות, אין ברקע שלטים עם כיתוב בעברית, למעט שוט אחד חשוב, שעבורו השלט שברקע טושטש כך שלא ניתן להבין את השפה שעל השלט. הקריינות היא של קריינית שהיא American Native Speaker.
ראו סרט תדמית שיווקי ליצרנית ציוד קוסמטי רפואי
גם כאן מדובר על הפקת סרט תדמית קצר יחסית, באורך של כדקה, שנועד לקדם שיווקית, תוך חיזוק התדמית, של חברה שמפתחת ומייצרת ציוד לטיפולים קוסמטים-רפואיים, בטכנולוגיות ייחודיות, וליישומים שונים. גם כאן, כל המשתתפים הם במראה בין לאומי, כל הכותרות הן באנגלית, והקריינות היא של קריין שהוא American Native Speaket- All American.
נכתב: מאי 2023
לסיכום, הפקת סרט תדמית באנגלית מחייבת להבין במדוייק מיהו קהל היעד, ולתפור עבורו סרט תדמית שיענה במדוייק על הצורך של אותו קהל יעד. מאוד מומלץ לא לקחת סרט תדמית שהופק בעברית לשיווק בישראל, ורק לתרגם את הקריינות לאנגלית.