יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
לפעמים כדאי להסביר דברים דווקא בדרך השלילה!
עודכן: נובמבר 2023
סרט תדמית זה לא קולנוע!
בהרבה מפגשים שלי עם לקוחות חדשים, שמעוניינים להפיק עבור העסק שלהם סרטי תדמית, אני מופתע לשמוע בפגישה הראשונה, שאלות כגון: 'כמה ימי צילום צריך לדעתך'? 'איפה אתה ממליץ לצלם'? 'מי כדאי שישתתף בצילומים'? 'איזה הכנות צריך בכדי לבצע צילומים'? 'האם הצילומים יפריעו לעבודה השוטפת בעסק'? שוב, שמעתי את השאלות האלה בפגישה ראשונה עם הלקוח. כשאני מנסה לעצור את שטף השאלות, ולשאול, רגע: 'אתם יודעים לאיזה צורך שיווקי אתם צריכים את סרטי התדמית'? כבר קבלתי תשובות כמו: 'אומרים שזה טוב שיהיה לעסק סרטי תדמית'. 

לצערי, ישנם לקוחות רבים, ואפילו חברות הפקת סרטי תדמית, שמתייחסים להפקת סרטי התדמית כמו אל הפקת סרט קולנוע. שמים דגש על על 'איך' יראה סרט התדמית, בלי להתייחס כמעט ל'מה' רוצים להגיד. זה אבל לא צריך להפתיע. רוב חברות ההפקה מנוהלות על ידי בוגרי לימודי קולנוע, והם מקדמים את מה שלמדו ויישמו בלימודי הקולנוע, גם לעולם הפקת סרטי תדמית. 

לכל אותם לקוחות, אני עוצר ואומר: בואו נפסיק מיד את הפגישה, ונחדש אותה רק אחריי שתגבשו תוכנית שיווקית לעסק, שממנה נגזור ביחד את הצרכים שלכם בסרטי תדמית. 

ראו תחילה כמה דוגמאות של סרטי תדמית שיווקיים שנתפרו לתוכניות השיווקית של העסקים:
לסיכום, כל החשיבה בתהליך ההפקה של סרטי תדמית חייבת להיות שיווקית, כך שכל סרט תדמית שמופק עבור החברה יישם את המטרות השיווקיות של העסק בצורה המיטבית.


למאמרים נוספים בנושא:   מה גורם לסרט תדמית להשפיע?


                                       סרט תדמית- איש המכירות החדש שלך

מנהל שיווק- מעוניין להוציא את העסק ממשבר במהירות?

מעוניין לקדם מכירות של מוצרים קיימים?
 

ראו סרט תדמית לקידום מיזם בשוק האמריקאי

מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 2 דקות, אשר הופק כחלק מקמפיין שיווקי בשוק האמריקאי, כאשר קהל היעד המוגדר הוא נוצרים אוונגליסטים אוהבי ישראל. קהל היעד הוגדר אחריי תחקיר מעמיק שבצענו בחברה, וסרט התדמית מוכוון במיוחד לקהל יעד זה. לאור הבחירה, כתבנו תסריט ששם דגש על הרגש, ונבנה סיפור שיוצר הזדהות עם הנושא, ומניע לפעולה. זו בדיוק הייתה המטרה של הסרט השיווקי.

ראו לדוגמא סרט תדמית לתוכנת סינכרון גלובלית של גידולים חקלאיים

במקרים רבים בהם מדובר על סרט תדמית לתוכנה, אנחנו ממליצים להפיק סרט תדמית מבוסס אנימציה. קל באמצעות האנימציה להסביר את הקונספט שמאחוריי התוכנה, ולהציג את התכונות העיקריות שמתקבלות מהשימוש בתוכנה. אבל, בעקבות התחקיר המעמיק שבצענו בחברה, הבנו שהחברה הישראלית שפיתחה את התוכנה, בעצם מציעה למגוון גדול של לקוחות, שיש להם כיום תוכנה לניהול הפעילות שלהם, שהם עכשיו צריכים לאמץ תוכנה חדשה, שתאפשר סינכרון גלובלי של גידולים חקלאיים, ותאפשר את הסינכרון החל מהמגדל הבודד, במקום כולשהו בעולם, ועד לצרכן שרוכש את התוצרת החקלאית ברשת שיווק במקום אחר בעולם. ברור שמדובר על אתגר גדול, ושסרט אנימציה לא יעשה את העבודה. לכן, הפקנו את סרט התדמית הזה, אשר רובו מצולם בוידאו ומציג בעיה שכולם0 יכולים להזדהות איתה, הצגנו את החברה שפיתחה את התוכנה, כולל התשתיות והאנשים שמאחורי התוכנה, ורק בסוף הצגנו כמה מסכים שמשרתים את המטרה, וכמה הם מתקדמים. 
מה זה אומר- לחשוב שיווקית בהפקת סרטי תדמית? 
ראו להלן כמה טיפים חשובים בתהליך הפקת סרטי תדמית, שמאפשרים את החשיבה השיווקית בהפקה:

1. קודם כל תוכנית שיווקית לעסק- הרבה לפני שפונים לחברת הפקת סרטי תדמית, החברה צריכה קודם כל לשבת ולתכנן את התוכנית השיווקית לעסק. התוכנית צריכה להגדיר מטרות, קהל יעד, צינורות הפצה וכן הלאה, כך שהשפה שתהיה מול חברת ההפקה תהיה רק שיווקית על בסיס תוכנית מוגדרת. נושא זה הינו באחריות של מנהל השיווק של העסק, וחשוב שיעבור אישור הנהלה.

2. איש הקשר בחברת ההפקה- איש שיווק- השלב הראשון בהפקת סרטי תדמית הוא התחקיר, שמתבצע באמצעות פגישה של נציג חברת ההפקות עם נציגי החברה עבורה מתכננים להפיק סרטים. חשוב ביותר שהנציג של חברת ההפקה יהיה איש שיווק, ולא איש קולנוע. איש השיווק צריך להיות גם בעל ניסיון שיווקי, כך שיוכל לנהל שיח אינטיליגנטי עם הצוות של החברה. מניסיוננו, אנשי החברה אוהבים את המוצרים שלהם, ומתקשים להיות 'הקטגורים'. חשוב שנציג חברת ההפקות ישאל את השאלות הקשות והמאתגרות, בכדי לבחון בתורה אמיתית את היתרונות והמגבלות של העסק, ולנתח אותן. לדוגמא בחברת ההפקות שלנו, יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים, איש הקשר לביצוע תחקירים הוא עוזי יהב, שהוא מהנדס אלקטרוניקה, עם ניסיון רב בעבודה בחברות הייטק שונות, כולל תפקידים של סמנכ"ל שיווק ומכירות, וסמנכ"ל פיתוח עסקי בכמה חברות הייטק. 

3. זיקוק של הבידול- חשוב להבין, לקוחות לא קונים דווקא מהחברות שהן הכי גדולות או הכי נוצצות, אלא מחברות שיש להם מוצרים שהוא חושב שהם יותר טובים מהמתחרים. לכן, זה גם מה שצריך להיות התוצרים בעיקריים של התחקירים: לנתח מה מייחד את העסק והמוצרים השונים? חשוב לנסח את הבידול לא בערכים חשמליים, או במפרטים טכניים, כי אף אחד לא קונה 'מפרט'. לקוחות קונים בכדי לקבל ערך מוסף, ולכן הבידול צריך להיות: אם אתה קונה מכשיר מסויים מאיתנו, זה ייתן לך ערך שימושי שהוא הכי טוב ביחס למתחרים. זה בהרבה מקרים לא חייב להיות הדבר הכי חשוב במוצר, או הכי משמעותי מבחינת ביצועים. אלא, הכי טוב ביחס למתחרים, כי כך לקוחות שופטים את המוצר לקבל החלטת רכישה. התוצר של התחקיר הינו בריף, בו מציינים את היכולות של העסק, הבידול והמסרים השיווקיים הנדרשים לקהל היעד המוגדר.

4. סרט תדמית או סרטי תדמית- מספר הסרטים הנדרשים להפקה תלוי בחברה ובתוכנית השיווקית. בחברות בינוניות, מאוד מקובל להפיק סרט תדמית לעסק, בו מחזקים את המיתוג והמיצוב של העסק, ומספר סרטי תדמית לכל אחד מהמוצרים של העסק. חשוב שכל סרט יהיה ממוקד במוצר ספציפי, או קו מוצרים, ולא סרטים ארוכים שכוללים מספר מוצרים. אנשים כיום חסרי סבלנות, ומוצרים שונים בדרך כלל פונים לקהלי יעד שונים, לכן הסרטים צריכים להיות קצרים וממוקדים רק במוצר בודד שמותאם לקהל היעד שלו. כל עסק מחליט כמה סרטים נדרשים, ואותם הוא מגדיר בתוכנית השיווקית.

5. תסריטים שיווקיים- תסריט שיווקי הוא כזה שיוצר הזדהות אצל הלקוח ומניע לפעולה. לכן, לא קיים תסריט 'כללי' לסרטי תדמית. לכל מוצר ולכל עסק חייבים לתפור תסריט שהכי מתאים לו, ורק לו. את זה יכול לעשות קופירייטר מקצועי ועם ניסיון שיווקי, שמקבל מהאדם שביצע את התחקיר את הבריף שהוכן, וממנו הוא מכין את התסריט, כך שהמסרים השיווקיים יוצגו בצורה הכי משכנעת ומניעה לפעולה. התסריט חייב לעבור את אישור הלקוח, ואני בדרך כלל מאוד מעודד הערות של הלקוח, עד שמשוכנעים שהתסריט ישרת בצורה מיטבית את המטרות השיווקיות. כמובן, במידה ונדרש להפיק לעסק כמה סרטי תדמית, כל תסריט חייב לעבור את אותו תהליך בדיוק. בנוסף, חשוב שהתסריטים יותאמו לערוץ ההפצה של הסרט המתוכנן. סרט תדמית שמתוכנן להיות מופץ ברשת חברתית, שונה לחלוטין מסרט שמיועד לשילוב בבלוג מקצועי. המידע של התוכנית השיווקית אמור להיות חשוף וגלוי לתחקירן, שכולל את המידע הרלוונטי בבריף, כך שהקופירייטר ידע להתאים כל סרט לערוץ ההפצה שלו.


התסריטים בעצם מגדירים את 'מה' רוצים להגיד. רק לאחר האישור הסופי של התסריטים- מתניעים את כל פעולות ההפקה שזה ה'איך' רוצים להעביר את המידע. רק עכשיו יכולים להתחיל לשאול: 'כמה ימי צילום נדרשים' וכן הלאה.

 

חשוב לנצל את מקסימום ערוצי ההפצה של המדיה החדשה

עולם השיווק עבר יותר ויות לאינטרנט, כי שם הלקוחות נמצאים. ימי הקורונה עוד יותר חידדו את החשיבות של מה שנקרא: המדיה החדשה, שאלה צינורות המידע והרכישה שבאינטרנט. לכן, אנחנו ממליצים ללקוחות שלנו, לנצל בצורה מקסימלית את האפשרויות שמספקת המדיה החדשה, והן:

1. שילוב סרט התדמית לעסק בדף הבית של האתר, וכל אחד מסרטי התדמית למוצרים השונים בדפי המוצר שבאתר

2. הפצה ברשתות חברתיות

3. הפצה ברשתות עסקיות

4. פרסום ממומן בגוגל או ביוטיוב

5. Re-Marketing לקהל יעד מוגדר

6. הפצה לבלוגרים מקצועיים ומובילי דעה, על פי העיניין

ראו מקבץ מתוך סרטי תדמית שהפקנו לאחרונה

סרטון קצר זה, באורך של כדקה, מבוסס על מקבץ מתוך סרטי תדמית שהפקנו לאחרונה. מקובל לקרוא לכזה מקבץ שואוריל (Showreel). כמו שניתן לראות, רוב סרטי התדמית שהפקנו לאחרונה מבוססים על צילומי וידאו. הסיבה לכך היא שאנשים כיום הפכו למאוד חשדניים בכל מה שקשור לשיווק באינטרנט. הם בעיקר מאמינים ל'מראה עיניים', ומה שעושה את זה בצורה הכי יעילה ומשכנעת הם סרטי תדמית המבוססים על צילומי וידאו.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם כירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
במידה ואתה נדרש לבצע הדרכות של מוצרים חדשים ללקוחות, סרט הדרכה הינו פתרון יעיל ומקצועי, שחוסך עלויות הדרכה משמעותיות.

יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים

ראו סרט תדמית למערכת ניהול הגידול של קנביס רפואי שהפקנו לאחרונה

גידול קנביס רפואי הינו תהליך מורכב, עם הרבה מאוד קשיים בתהליך הגידול, ובנוסף הרבה מאוד מגבלות שהוטלו על ידי משרד הבריאות שמתייחס לקנביס הרפואי כמעט כמו לפיתוח תרופה חדשה. חברת ריוסול פתחה מערכת ניהול מתוחכמת שעונה על כל צרכי המגדלים. בכדי לשווק את המערכת בארץ, היה חשוב להשלים התקנה מוצלחת אצל אחד המגדלים. מיד לאחר סיום ההתקנה של המערכת, ושביעות רצון רבה של הלקוח, הפקנו סרט תדמית זה שמציג בצילומי וידאו את הפתרון, כולל ההתקנה המוצלחת אצל לקוח מרוצה. בזכות סרט תדמית זה, הצליחה חברת ריוסול להיכנס לכל מגדלי הקנביס הרפואי בארץ, ועכשיו עובדים על אותו סרט באנגלית לצורך שיווק המערכת בחו"ל.