איך מתארגנים להפקת סרטי תדמית הכוללים צילומי וידאו?
במידה ולאחר התחקיר בעסק, מתגבש ביחד עם הלקוח והקופירייטר של
חברת הפקת סרטי התדמית, שהקונספט המייטבי להצגת העסק והמוצרים היא באמצות סרטי תדמית המצולמים בוידאו, מכינים תסריט מפורט לסרט התדמית, בו מגדרים מה שומאים ומה רואים בכל רגע נתון בסרט. לאחר אישור התסריט, מחלצים ממנו את כל הסצנות הדורשות צילומי וידאו, ומתאמים סיור באתרים בהם מתכננים לצלם בוידאו. בסיור אתרים חייבים להשתתף הבמאי והצלם של הסרט.
מטרת הסיור באתרי הצילומים היא להכיר את מקומות הצילומים, להבין את המגבלות, ולהכין 'מסמך דרישות לוגיסטיות' אשר מגדיר את ההכנות הנדרשות בשטח לצורך הצילומים. ההכנות הנדרשות לקראת הצילומים הן באחריות הלקוח. באחריות חברת ההפקה היא להגדיר לעצמה את כל הדרישות מבחינת ציוד הצילום, ההקלטה והתאורה הנדרשים בכל אתר צילומים. בנוסף, בעקבות הסיור בשטח, ניתן להבין כמה ימי צילום נדרשים.
במה יש להתחשב בצילומים של סרט תדמית בתוך עסק פועל?
עסק נועד לעבוד, ולא שיצלמו בו, ולכן כמובן במידה ומתכננים צילומי וידאו של
סרט תדמית בתוך עסק פועל יש לקחת בחשבון את הנושאים הבאים:
1. הצילומים יפריעו למהלך העבודה השוטפת. יש לתאם עם מנהל העבודה בשטח איפה הולכים לצלם, ומה יידרש בכל מקום בזמן הצילומים.
2. יש להכין את העובדים לקראת הצילומים, הן מבחינת ההופעה עם בגדי עבודה נקיים וממותגים (במידה וקיימים בגדי עבודה כאלה), והן מבחינת התנהגות בזמן הצילומים. במידה וגם מקליטים קול (סאונד), בשלב הזה יידרש לכבות את כל המכשירים הפועלים, כולל אפילו את המזגנים, ולהגדיר שקט מוחלט בכל זמן הקלטת הקול. במידה וזה לא אפשרי, לא ניתן יהיה להקליט קול במקום, וסרט יהיה מבוסס על קריינות שתוקלט באולפן קול אקוסטי.
3. יש להכין את המקומות לצילומים, שקודם כל יהיו מסודרים ונקיים, ולא יכללו דברים שלא רוצים שיראו בצילומים, וכן להכניס את כל מה שרוצים שיראו בצילומים.
במה יש להתחשב בצילומי חוץ של סרט תדמית?
צילומי חוץ הם אתגר יותר מורכב, ובכל סרט תדמית שמתכננים עבורו צילומי חוץ, יש לקחת בחשבון את הנושאים הבאים:
1. בצילומי חוץ תמיד ישנן הפתעות. מאוד קשה לשלוט על מה שקורה, החל ממזג אויר שיכול להפתיע, ועד להפרעה מאנשים שמסתובבים במקומות הצילומים. בהפקות של סרטי קולנוע, סוגרים אתרי צילום לתנועה של אנשים, כך שמונעים מהם להתקרב ולהפריע, אבל זה בדרך כלל לא מעשי בהפקה של סרטי תדמית. כמובן אם מצלמים בחורף- גם תנאי התאורה משתנים בכל רגע, וגם גשם תמיד יכול להפתיע. עדיף להימנע מצילומי חוץ בחורף, למעט אם זה רלוונטי למוצר.
2. עדיף שלא לתכנן הקלטות קול (סאונד) בשטח. בסרטי תדמית המצולמים בחוץ- עדיף תמיד לתכנן על הקלטות בקול באולפן מבוקר. בשטח- להקחיט רק את רעשי הסביבה בכדי לשלב אותם בצילומים.
3. השמש הישראלית היא חזקה באופן יוצא דופן, לכן עדיף לא לתכנן צילומים בשמש. עדיף לצלם בצל לקבלת צילומים רכים ונעימים, מה גם שהשחקנים לא 'ישרפו' בשמש. עדיין ברקע הצילומים צריך להימנע מרקע שימשי, שייצור קונטרסט גדול בין המצולמים לרקע.
עם כל כך הרבה בעיות- למה בכל זאת לצלם בוידאו?
שוב, לסרטי תדמית המבוססים על צילומי וידאו יש יתרונות רבים, ובכללם:
1. הלקוח יכול לראות את המוצרים והתשתיות של העסק
2. אפשר לראות איך המוצר בא לידי ביטוי בזמן השימוש
3. ניתן לראות איך המוצר מותקן אצל לקוחות אחרים (אם זה רלוונטי), ומה המשמעות
4. אפשר לשמוע לקוחות אחרים ממליצים על המוצר או החברה
5. והכי חשוב- הלקוח שרואה את המוצר והחברה, מתחבר רגשית לנושא- ומתקדם שלב בקבלת החלטת קנייה.