איגודי הסטנדרט העולמיים מגדירים כמעט לכל מוצר סטנדרטים, כך שתהיה התאמה בין מוצרים שונים, שמיוצרים על ידי יצרנים שונים. לדוגמא, סטנדרט 4G בטלפונים סלולריים מאפשרים לייצר טלפונים ממגון יצרנים, באופן שכולם יכולים לדבר4 עם כולם בלי בעיה של חוסר תאימות.
זה נכון גם להפקה של סרטי תדמית. תמיד עדיף שכאשר נדרשים להפיק סרט תדמית, יעשה כמה שיותר שימוש בסטנדרטים הקיימים בתחום סרטי התדמית, כך שכאשר נפיק את הסרט, גם לא ניתקל בבעיות של חוסר תאימות, וגם כאשר נפיק את הסרט- כל אחד יוכל לצפות בו באיכות הכי גבוהה, ותוך שימוש בכל הכלים הסטנדרטים הקיימים בשוק, ולא יידרשו כלים מיוחדים. לכן, כל ההפקות שלנו מבוססות על סטנדרטים קיימים בתחום, ולא קיים כל קושי גם בתהליך ההפקה של סרטי התדמית, וגם בתהליך ההפצה והצפייה בסרטים.
לפעמים אבל נדרשים סרטי תדמית בפורמטים לא סטנדרטים
נכון, אלה מקרים יותר נדירים, בהם פונים אליינו לקוחות ומבקשים סרט תדמית לשימוש ביישום מיוחד של אותו לקוח, מה שמחייב הפקה של סרט תדמית בפורמט לא סטנדרטי.
לפני שנדבר על משמעויות ההפקה של סרטי תדמית לא סטנדרטים, ראו 2 דוגמאות של הפקת סרטי תדמית לא סטנדרטים:
על מה מומלץ להקפיד בהפקת סרט תדמית לא סטנדרטי?
בכל הפקה של סרט תדמית לא סטנדרטי, מומלץ להקפיד על הנושאים הבאים:
1. שימוש בחומרי גלם לא סטנדרטים- גם אם נדרש להפיק סרט תדמית לא סטנדרטי, חשוב שכל חומרי הגלם שבהם נעשה שימוש הם עשויים בפורמט סטנדרטי, כך שמערכות העריכה יוכלו להמודד בקלות עם חומרי הגלם, וכן שנעשה שימוש בחומרים הכי איכותיים.
2. תמחור נכון של הפקת סרט התדמית- הפקה בפורמט לא סטנדרטי צורכת הרבה יותר זמן בכל הפקה, החל בכך שנדרש מראש לתכנן את צילומי הוידאו כל שיתאימו בהמשך לפורמט הלא סטנדרטי, דרך הצורך בתכנון מיוחד של העריכה כך שתתואם בצורה אופטימלית להקרנה של הסרט, ומשך הרינדור (יצירת קובץ דיגיטלי אחריי העריכה) הארוך, מה שתוקע את המשך העבודה עד לסיום הרינדור.
3. בדיקת הצפייה במערכת ההקרנה הלא סטנדרטית- מכיוון שלא מדובר על משהו סטנדרטי, חשוב מאוד לבצע בדיקות שאכן אין כל בעיה בהקרנה של סרט התדמית במערכת הצפייה. מומלץ לעשות את זה בשלב הראשוני של העריכה, ואפילו על גבי קובץ קצר וקטן, רק בכדי לבדוןק את התאמת הקובץ למערכת ההקרנה. במיוחד כאשר מדובר על תערוכות, בהן הלו"ז להפקה מאוד צפוף, זה יכול להסתיים בביזיון, במידה ורק סמוך לתערוכה מתגלית בעיה.
לסיכום, תמיד עדיף להפיק סרט תדמית בפורמט סטנדרטי. אבל, במידה ונדרשת הפקה של סרטי תדמית לא סטנדרטים, חשוב לוודא שמערכת ההקרנה של סרט התדמית אכן תומכת בפורמט המתוכנן.
סרט תדמית המופק לשימוש באינטרנט הוא בדרך כלל בפורמט רחב סטנדרטי של 16:9, Full HD 1920x1080. זהו פורמט שמתאים למסכי מחשב או מסכי טלפון (במצב לרוחב), והאיכות היא מקסימלית. אבל, במידה ורוצים לקדם סרט תדמית באינסטגרם, נדרש פורמט אנכי של 9:16, HD 720x1280. זהו פורמט שניתן להפיק כאשר מצלמים את סרט התדמית באמצעות טלפון חכם (סמארטפון) במצב אנכי. אבל, במקרה של סרט תדמית זה, הוא צולם בציוד צילום מקצועי, בו הפורמט הסטנדרטי הוא של Full HD 1920x1080, כך שהתאים לשילוב בכל אמצעי המדיה השונים, למעט אינסטגרם. עבור האינסטגרם, ערכנו את הסרט בפורמט לא סטנדרטי של 16:16, Full HD 1920x1920, שזו איכות מדהימה, אבל בפורמט מרובע, כך שיתאים לשילוב באינסטגרם
צפו בסרט תדמית שהופק לתערוכה, על מסך לדים לא סטנדרטי
בתערוכות, בדרך כלל מקרינים סרטי תדמית על גבי מסכי לד, שמורכבים במקום ממרובעים בגודל של 50x50 ס"מ, ויוצרים מסכים בצורות לא סטנדרטיות, אבל כאלה שמותאמות לביתנים בהם מציגים את סרטי התדמית. לנו כבתי הפקה לסרטי תדמית, מגדירים באיזה פורמט נדרש להפיק את סרט התדמית של התערוכה, ואז אנחנו מתאימים את ערייכת הסרט לפורמט הנדרש. בדוגמא זו, נדרש היה לערוך את הסרט בפורמט מאוד לא סטנדרטי, מכיוון שמדובר על מסך מאוד רחב, בו רוחב המסך היה בערך גדול פי 4 מהגובה של המסך. מסך סטנדרטי של 16:9, רוחב המסך הוא כמעט פי 2 מגובהו. לכן, במקרה זה נדרשה עריכה בה שולבו כמעט 2 סרטי וידאו זה לצד זה, באופן מאוד מיוחד כך שהיה קשר בין שני חלקי התצוגה, ונוצר סרט תדמית מאוד עשיר ויזואלית, ובהחלט מותאם להקרנה בתערוכה.
גם סרט תדמית קצר זה הופק לצורך פרסום באינסטגרם. מכיוון שקהל היעד של מקום זה הוא הקהל הצעיר, נדרש היה להפיק את סרט התדמית הזה בפורמט לא סטנדרטי של האינסטגרם, ולכן הוא בפורמט מרובע 9:9' HD 1280x1280, כך שמדובר על קובץ קטן, שמותאם להצגה על גביי המסכים של האינסטגרם, וכמובן גם לקהל היעד הצעיר של המקום החדש.