אז איך מתחילים בהפקת סרטון תדמית לייצוא?
זה שלעסק יש
סרטון תדמית בעברית, לא עוזר כלל לצורך סרטון תדמית למטרות קידום מכירות בחו"ל. בכדי להתחיל למכור בחו"ל, צריך קודם כל לבצע עבודת שיווק מעמיקה, אשר תענה על השאלות הבאות:
1. לאיזה שוק מעוניינים לפנות?
2. מי קהל היעד?
3. איך מתכננים לעבוד בשוק היעד (מכירות ישירות, דרך מפיצים וכו)?
3. מה התחרות בשוק היעד?
4. מה הייחוד של העסק בשוק היעד?
איך מתרגמים את המידע השיווקי לסרטון התדמית?
כאשר יש את כל הנתונים השיווקיים, הם בעצם תוצר התחקיר השיווקי. השלב הבא הוא כתיבת תסריט שיווקי לסרטון התדמית החדש, בו יש להקפיד על הנושאים הבאים:
1. שפה- סרטון התדמית חייב לדבר בשפת שוק היעד. אם זה ארצות הברית, הקריינות חייבת להיות של American Native Speaker. אם זה באירופה, אנחנו ממליצים שכל סרטון יהיה בהתאם למדינת היעד, כלומר- לצרפת דובר צרפתית, גרמניה דובר גרמנית וכן הלאה. אם קהל היעד באירופה הוא מקצועי, ניתן שהסרטון תדמית יהיה באנגלית, אבל מומלץ להוסיף כתוביות תרגום של הקריינות לשדפת המקום, בכדי להבטיח את העברת כל המסרים בצורה מדוייקת.
2. קהל היעד- חייבים בתוך המדינה אליה מעוניינים לשווק, לדבר בשפה של קהל היעד. לא לצפות שהסרט יפנה לכולם, כי לא כולם הם הלקוחות הפוטנציאלים, אלא רק קהל היעד מעניין לצורך קידום המכירות.
3. ערך ללקוח- בכל שוק יעד, קיימים צרכים שונים. אחריי שהשיווק הגדיר את הצורך השיווקי באותו שוק יעד, חייבים שהתסריט של סרטון התדמית, יציג ללקוח בצורה ברורה איזה ערך הוא יכול לקבל מהפתרון המוצע. ערך הוא לא 'פרמטר חשמלי' של המוצר, אלא בעיה שהמוצר פותר ללקוח. גם טכנולוגיה אינה ערך. הטכנולוגיה צריכה לתמוך בערך שניתן ללקוח, כך שהיא אמצעי ולא מטרה בפני עצמה.
4. ייחוד/בידול- התסריט של סרטון התדמית צריך להציג בצורה הכי פשוטה וברורה במה המוצר שאנחנו מציעים יותר טוב מהתחרות? מה מבדל אותו מהתחרות? זה לא חייב להיות דווקא הנושא הכי חשוב במוצר. הוא צריך להיות יותר טוב מהמתחרים, והכי טוב- כזה שלא קיים אצל המתחרים. באופן כזה ללקוח קל לזהות ולהבין למה עדיף לו לקנות את המוצר שאנחנו מציעים בסרטוני התדמית, ולא מהמתחרים.
5. והכול בתוך 90 שניות- רוצים להציג הרבה דברים בסרטון התדמית, אבל צריך להניח שהסבלנות של הלקוחות הפוטנציאלים מוגבלת. צריך לדעת להתמקד בדברים הכי חשובים, ורק אותם להציג, ובזמן מקסימלי של 90 שניות. אם אפשר ב- 60 שניות- עדיף. זו בדיוק המומחיות של הקופירייטרים: לתמצת מסרים במינימום מילים, כך שניתן יהיה להפיק
סרטוני תדמית קצרים.