ישנם מקרים שלקוחות מתקצבים מאוד נמוך את ההפקה של סרטוני התדמית שהם מעוניינים להפיק עבור מוצרי העסק, ומופתעים שהתוצאה היא לא כמו שהם ציפו. כאילו שאפשר להפיק את אותו סרטון תדמית איכותי בכל מחיר. זה בסדר לנהל תקציב שיווק, ואפילו לנהל משא ומתן עם חברות הפקה, אבל באמת אי אפשר לצפות, שסרטון תדמית שהוגדר על ידי חברת הפקה אחת לדוגמא ב- 15 אלף ש"ח, יופק על ידי חברה אחרת ב 1,500 ש"ח. נכון, ישנם לקוחות שחזרו אליי אחריי ששלחתי להם הצעת מחיר, וטענו שקיבלו מחברת הפקה אחרת הצעה לסרטון תדמית עבורם בשליש מחיר, ולפעמים אפילו פחות. לכאלה לקוחות אני שולח את התמונה הזו למעלה. אם הפרמטר היחיד שחשוב לאותו לקוח הוא המחיר של סרטון התדמית, מובטח לו שהוא יקבל הצעות מתחרות במחירים יותר ויותר נמוכים. אבל, שלא יצפה לקבל את 'אותו'
סרטון תדמית. לכל סרטון יש את העלות שלו, ומחירים יותר נמוכים משמעותם אחת: קבלת משהו יותר נחות.
המחיר היקר של סרטון תדמית זול!
כשמסתכלים על התמונה למעלה, של מישהו שרצה לחסוך כסף, וקיבל קעקוע ממש זול, מה שהתקבל מצחיק. אבל, כאשר אנחנו עוסקים בשיווק של העסק, זה כבר לא מצחיק. הפקה של סרטון תדמית ממש זול, מספקת סרטון תדמית הכי לא איכותי שיש, ומכיוון שסרטון תדמית הוא הפנים של העסק או של המוצר, כך גם לקוחות יתייחסו לעסק ולמוצרים, כאשר יצפו בסרטוני תדמית זולים ולא איכותיים. צריך להבין, לקוחות מצפים למוצרים איכותיים ואמינים, שנותנים להם תחושה שרכשו את 'הכי טוב'. בדיוק אותו דבר הם מצפים לראות בסרטון תדמית. כזה שישדר להם שהעסק והמוצרים הם הכי טובים בשוק, ובמיוחד יותר טובים מהמתחרים. כאשר זה עובד- הם בסבירות גבוהה יוצרים קשר לקבלת מידע נוסף, ובמקרים העוד יותר טובים, הם מתניעים תהליך רכישה. אבל, אם הם נתקלים בסרטון לא איכותי, לא רק שאין סיכוי שהם יהפכו ללקוחות של אותו עסק, הם עלולים להיות 'מפיצי רעל' על העסק. הם עלולים לשתף את הסרטון ברשתות חברתיות, או רשתוטת עסקיות, וממש להשמיץ את העסק ולפגוע בו, בלי לבדוק לעומק על מה מדובר. פרסום כזה שלילי יכול להיות הרסני לעסק, כי זה נהדר שיש לקוחות שממליצים, אבל לקוחות שמשמיצים, ואפילו רק בגלל שהסרטון לא איכותי, הם כמו שרפה בשדה קוצים. עוד ועוד לקוחות פוטנציאלים מתרחקים מהעסק, וישנם מקרים שגם הם ממשיכים לשתף את הסרטון. כלומר, החלום של כל בעל עסק, שהסרטון תדמית שהוא הפיק יהפוך לויראלי, ואנשים ישתפו אותו עם המלצות, הופך לסיוט: משתפים את הסרטון עם השמצה, גם כשאין מאחוריה כלום מלבד זלזול בסרטון התדמית.
אז מה בכל זאת מומלץ לעשות, כאשר תקציב השיווק מוגבל?
ההמלצות שלי, בכל מה שקשור להפקת סרטוני תדמית במצב שתקציב השיווק מוגבל, הם:
1. עדיף סרטון תדמית אחד לעסק, מריבוי סרטונים לכל מוצר- בדרך כלל, אנחנו ממליצים לעסק להפיק סרטון תדמית לעסק עצמו, וסרטון תדמית קצר נפרד נוסף לכל קו מוצרים. באופן כזה, גם מחחזקים את התדמית של העסק, וגם מקדמים את המכירות של כל מוצר בנפרד, מול קהל היעד שלו. לדעתנו, זה המצב האופטימלי, שהוכיח את עצמו. אבל, זה בהחלט יקר. כמובן, לא הייתי ממליץ לנסות ולהפיק סרטון תדמית זול לכל קו מוצרים, במקרה שהתקציב מוגבל. עדיף בהרבה, להפיק סרטון תדמית אחד, בו שמים דגש על העסק, היכולות הטכנולוגיות המיוחדות שלו, וקווי המוצרים העיקריים והבידול שלהם. את הסרט להפיק ברמה הכי גבוהה שאפשר, כך שיתקבל סרטון הכי איכותי שאפשר. את הסרטון כמובן מומלץ להפיץ תוך טרגוט מדוייק ככול האפשר של קהל היעד. ברור שזה פחות יעיל ממה שהצגתי קודם. אבל, אם הסרטון איכותי ומרשים- הוא יעשה עבורכם את העבודה. כמובן, הפרש העלות יהיה משמעותי, ויאפשר לכם לעמוד ביעדי התקציב המוגבל.
2. להתמקד במוצר הדגל- שוב, במקרים של תקציב שיווק מוגבל, מומלץ להתמקד במוצר הדגל של החברה, כזה שיכול להניב את הכי הרבה מכירות בזמן קצר. רק עבור מוצר זה להפיק סרטון תדמית באיכות הכי גבוהה ומרשימה, ואותו לטרגט בצורה הכי מדוייקת לקהל היעד הרלוונטי. זה יבטיח הגדלת מכירות בזמן קצר, ואולי לפנות תקציבי שיווק נוספים למוצרים החדשים, ולהפיק גם עבורם
סרטוני תדמית באיכות גבוהה.
3. להעביר מכירות לדיגיטל- מכיוון שיותר ויותר אנשים מבצעים רכישות אונליין, ובמיוחד בימים אלו שהתנועה מוגבלת, הדרך הכי נכונה להגדיל מכירות של העסק, היא להפנות יותר ויותר מוצרים למכירות אונליין, כאשר רק עבורם להפיק סרטוני תדמית, ולקדם את המכירות שלהם דרך שיווק באמצעי המדיה החדשה והמגוונת, שחלקם אפילו ללא עלות, או בעלות נמוכה יחסית למדיה המסורתית (עיתונות, רדיו וטלוויזיה).