יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
יצירת הזדהות של הצופים בסרטון תדמית- מאוד חשובה!
עודכן: דצמבר 2022
השאלה שכל מנהל שיווק שואל את עצמו: מה יבטיח לי הצלחה בהפקה של סרטון תדמית?
אין ספק, הפקה של סרטון תדמית עבור העסק הינה הוצאה משמעותית עבור העסק, וכל מנהל שיווק שמתכנן קמפיין שיווקי שמתבסס על סרטון תדמית, מעוניין להיות בטוח שהקמפיין יהיה הכי מוצלח שאפשר, תודות להצלחה בהפקה של סרטון התדמית. ברור שאי אפשר להבטיח כזה דבר. תמיד ישנן הפתעות, ולפעמים חלקן הפתעות לרעה, שמונעות הצלחה של כל התהליך. אבל, דבר אחד די בטוח אני יכול להגיד לכל מנהל שיווק שפונה אליי בנושא הפקת סרטון תדמית: 'הכי חשוב ליצור הזדהות אצל קהל היעד'. כלומר, לא ניתן להצליח אצל כל העולם, עם אף מוצר. אבל, אם יודעים לזהות במדוייק את קהל היעד, ויודעים ליצור אצלו הזדהות- סיכויים טובים שסרטון התדמית יהיה מוצלח, וניתן יהיה בזמן קצר לראות תוצאות.


לפני שנציג את הדברים החשובים בהפקה של סרטון תדמית, ראו סרטון שהצליח מאוד אצל קהל היעד:

איך יוצרים הזדהות אצל קהל היעד של סרטון התדמית?

בכדי שסרטון התדמית יצליח, ובאמת יעורר הזדהות אצל קהל היעד, צריך לבצע את הפעילויות הבאות:

1. קודם כל- לזהות את קהל היעד- מנהלי שיווק לא מעטים 'מתאהבים' במערכת שהם מפתחים בחברה, ומאמינים שהמוצר מהפכני שישנה את העולם, ומספיק להציג את המוצר ללקוח- שגם הוא יתאהב במוצר וירכוש אותו.  הלוואי והדברים היו כל כך פשוטים. יכול בהחלט גם להיות שהמוצר שהחברה פיתחה מתאים לקהלים רבים ומגוונים, אבל יש כמעט תמיד קהל יעד אחד שעבורו המוצר הכי מתאים. מדובר על קהל מצומצם, שהמוצר המדובר פותר לו בעיה אמיתית, כזו שמטרידה אותו, והוא היה מאוד שמח לקבל מוצר חליפי שבוודאות פותר לו את אותה בעיה, ושהוא יהיה מוכן להשקיע בכך כסף ולרכוש את המוצר. זה הדבר החשוב ביותר שנדרש לבצע- לזהות את אותו קהל יעד. את זה ניתן לעשות במפגש תחקיר בין נציג של חברת ההפקות של סרטוני תדמית, לבין מנהל השיווק ומנהל הפיתוח של העסק שמעוניין בהפקת סרטון תדמית. ייתכן שבמהלך התחקיר יגלו שישנם 2 או אפילו 3 קהלי יעד שהמוצר יכול לפתור להם את הבעיה. עדיין, צריך להתמקד רק בקהל יעד אחד שעבורו המוצר הכי מתאים, ושהשפה של סרטון התדמית תהיה כזו שפונה רק אל אותו קהל יעד.

2. בניית הזדהות אצל קהל היעד- כאן ישנם כמה שלבים שצריך לבצע, על מנת ליצור הזדהות אצל קהל היעד, והם:

2.1 הצגת הבעיה- מה שהכי מחבר קהל יעד, היא ההבנה שמי שמציג את סרטון התדמית יודע מה מטריד אותו. לכן, מיד בתחילת הסרטון חייבים להציג את הבעיה שקיימת אצל קהל היעד. הבעיה חייבת להיות בעיה אמיתית, ופחות יצירת 'צורך חדש'. צריך בעיה שמחפשת פתרון. מאוד מומלץ שהצגת הבעיה תהיה דרך צילומי וידאו של אותה בעיה, כי זה מאפשר לקהל היעד 'לראות במו עינייהם' שמבינים את הבעיה שלהם. במצב הזה מוצרת סקרנות אצל קהל היעד, שאולי למי שמבין את הבעיה שלהם, יש גם פתרון, וזה מעודד אותם להמשיך ולצפות בסרטון. שלב זה היינו קריטי, כי לאותו קהל יעד מציגים אין ספור סרטוני תדמית שיווקיים, של מתחרים ושל פתרונות חלופיים, ואם לא מתעוררת סקרנות- אותו קהל יעד לא ימשיך לצפות בסרטון התדמית, כלומר- אובדן לקוח פוטנציאלי.

2.2 הצגת הפתרון- מיד אחריי ההצגה של הבעיה, מומלץ להציג את הפתרון. שוב, גם כאן מומלץ להציג את הפתרון דרך צילומי וידאו, מה שמבהיר ללקוח הפוטנציאלי שהמוצר קיים ועובד, והוא יכול לראות איך הוא נראה באמת, ולא דרך סרטון אנימציה או גרפיקה דינאמית. צריך שהלקוח הפוטנציאלי ירגיש כאילו הוא5 מבקר בחברה, רואה את המוצר בעבודה, כולל איך המוצר באמת פותר את הבעיה של הלקוח.

2.3 הצגת הבידול- כמו שאמרתי- תניחו שלאותו קהל יעד מציגים הרבה פתרונות מתחרים או חליפיים, ותניחו שהלקוח שואל את עצמו: למה לרכוש את המוצר הזה, דווקא מהחברה שמציעה ולא מהמתחרים'? כאן נכנס נושא הבידול. צריך להציג ללקוח בצורה הכי ברורה שאפשר במה המוצר המוצע יותר טוב ממוצרים מתחרים או מפתרונות חליפיים. חייבים שהבידול יוצג דרך ערכים שהלקוח יכול לקבל, ולא דרך פרמטרים חשמליים. הלקוח הפוטנציאלי לא בהכרח מהנדס שמתעניין בפרמטרים חשמליים. לרוב האוכלוסיה אין עיניין בפרמטרים חשמליים, אלא יותר ב'למה זה טוב עבורי'? זו צריכה להיות ההצגה הנכונה של הבידול, וכאן צריך להשקיע מחשבה רבה, איך להציג את הבידול בסרטון התדמית, בלי להתייחס לתחרות בפועל, אלא רק להציג את היתרון התחרותי.







 

 

מנהל שיווק- מעוניין להפיק סרטון תדמית לקראת קמפיין שיווקי?

מעוניין לפרוץ לשווקים חדשים, או לפנות לקהל יעד חדש?
 

במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים

ראו תחילה סרטון תדמית למערכת ניהול ובקרת גידול של קנאביס רפואי

סרטון תדמית קצר זה, באורך של כ- 2 דקות, נועד לקדם שיווקית את חברת ריוסול, אשר פיתחה מערכת לניהול גידול של קנאביס רפואי. עבור מערכת זו, קהל היעד מוגדר בצורה די ברורה: מנהלי חממות גידול של קנאביס רפואי. ניתן גם בצורה מאוד מדוייקת להגיע אל כל אחד מהם, או דרך טרגוט של קמפיין בגוגל, או אפילו בשליחה של קישור לסרטון במייל למנהלי אותן חממות. הסרטון מבוסס כולו על צילומי וידאו בתוך חממת גידול קנאביס בישראל, כך שקהל היעד שצופה בסרטון יכול לראות איך המערכת משתלבת בכל תהליך הגידול בפועל, ולא דרך סיפורים או חמור כתוב בנושא המערכת.

ראו סרטון תדמית למערכת תאורה חדשנית שהפקנו לאחרונה

מדובר על סרטון תדמית קצר, באורך של כ- 30 שניות, אשר נועד לקדם שיווקית מערכת תאורה בייתית, דרך קידום מטורגט לקהל היעד בפייסבוק. זו הסיבה שהסרטון כל כך קצר. סרטון זה הוא חד מתוך סדרה של 10 סרטוני תדמית, כאשר כל סרטון מציג סיטואציה בייתית שונה, ואיך מערכת התאורה משונה את האוירה הבעייתית בכל סיטואציה. כלומר, בתוך 30 שניות מציגים בעיה ופתרון, כאשר הכל מצולם בוידאו בסביבה בייתית. כל אלה מצליחים לעורר הזדהות אצל קהל היעד שטורגט בפייסבוק.

ראו סרטון תדמית שממוקד ביצירת הזדהות אצל קהל היעד

מדובר במערכת שמחוררת יריעות פלסטיק לעטיפת מזון, עם יכולות מדהימות וחדשניות, שלא קיימות במוצרים קיימים בקווי ייצור של אותן מכונות. סרטון תדמית זה מכוון במדוייק רק אל קהל היעד של מנהלי קוויי ייצור שמשתמשים בכאלה מכונות, אבל לא מסוגלים לייצר חירור מיקרוני מדוייק. בסרטון קודם כל מציגים את הבעיה, ומיד מדברים על שיטה חדשנית לביצוע החירור,, שמתבסס על פטנט עולמי מוגן, שמאפשר חירור מיקורני ועיקבי, שלא קיים במכונות קיימות. הסרטון כולו מבוסס על צילומי וידאו, הן בהצגת הבעיה והן בהצגת התפרון, מה שמעורר הזדהות אצל קהל היעד, שרואה 'במו עינייו' את הפתרון עובד.
לסיכום, על מנת שסרטון תדמית יצליח, חייבים ליצור הזדהות אצל קהל היעד המוגדר בצורה מדוייקת. הזדהות נוצרת בסרטון תדמית על ידי הצגת הבעיה, הצגת הפיתרון והעיקר- הצגת הבידול של המוצר המוצע ביחס למתחרים. 


אולי יעניין אתכם גם:   חשיבות הפקת סרטון תדמית- רק בלי לחץ!



                                  סרטון תדמית- הפנים של העסק!